Onni yksillä, kesä kaikilla

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Otsikon vanha sanaparsi on viime viikoilla juolahtanut mieleeni monta kertaa, kun olemme saaneet ainakin täällä pohjoisemmassa nautiskella jo kohta kaksi viikkoa ennenkuulumattomasta helleaallosta. Kun lämpötila pyörii koko ajan +28 asteen tuntumassa, ja iltaisinkin olo on kuin etelänmatkalla konsanaan, ei auta kuin karauttaa vilvoittelevien vetten ääreen. Rannassa ainakin käy aina edes pienenpieni tuulenväre, joka tuo pientä vilvoitusta hetkitellen. Ja koska Jamppahan ei toki malta sisällä viihtyä, on melkeinpä joka päivä aamuin puistoiltu, ja iltapäivällä suunnattu rannalle. Melkoinen vesipeto pienestä onkin kehkeytymässä, ja herra hihkuu koko ajan uimaan uimaan, vaikka eihän rantavedessä hyppelyssä vielä uimisesta niin kovasti ole kyse. Muutamina kertoina miehen siskon perhe jo isompine lapsineen on ollut mukana rannalla, ja itsekin on saanut rauhassa kallistella nenänpäätä kohti aurinkoa, kun isommat tytöt ovat riemumielin leikittäneet Jamppaa.

IMG_0792.jpg

Taaperon kanssa rannalle lähdössä onkin aina ihan oma hommansa, kun ei tosiaan riitä, että nappaa mukaan pyyhkeen ja aurinkovoiteen, vaan lisäksi mukana on oltava hiekkaleluja, eväitä, useampi päähine ja muutamat uimahousut, vaippoja, ja niin edelleen... Että ihan kuvan kassilla pelkästään ei pärjää, ei. 

IMG_0744.jpg

Rantakuvat on meillä melkoisia räpsyjä, kun edellä mainitun tavara-arsenaalin lisäksi ei tule mieleenkään raahata vielä järkkäriä mukana. Vanha pokkari on mallia zoomaa sinä, niin minä suttaan, joten tällaisia tuherruksiahan nämä sitten ovat.

Kuvassa rakas Nallikarin rannan majakka.

IMG_0786.jpg

Minä ötökkä-levä-kala-kammoisena jätän kahluuhommat muille, mutta onhan sitä ihana katsoa kun lapset riemuitsee kesästä.

IMG_0746.jpg

Onneksi miehenpuolella on ollut töiden alettua paljon aamuvuoroja, jotta hänkin on ehtinyt mukaan iltapäivien rantareissuille. Rannalta poislähtö vaatii nimittäin usein Jampan suhteen melkoisia puheenlahjoja, tai vastaavasti vahvoja käsivarsia...

IMG_0789.jpg

Tämä kuvatuksen nuhru ei kyllä kerro koko totuutta, koska on näpsäisty jo kellon oltua melkoisen paljon, mutta kerrottakoon, että en ole ikinä ikänimittaisen auringonpalvojan urani aikana nähnyt niin paljoa ihmisiä Oulun Nallikarin rannalla, kuin viime viikkoina. Suomi, ruotsi, norja ja venäjä sekoittuu ihmismeressä paikallisten ja turistien pötköttäessä viltti viltin vieressä.

IMG_0714.jpg

Ja onhan nuo onneksi kintutkin saaneet vähän väriä, vaika kesäkuussa meinasi jo huolestuttaa. Onkos siellä muita auringonpalvojia  langoilla?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)