Just me and my morning latte

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

                       
                                                                Yhteistyössä Nespresso.

Herään aamulla hiljaisuuteen. Kurkistan ripsien välistä kelloa. Melkein kymmenen! Tällaista ei olekaan tapahtunut ihan hetkeen. Tassuttelen alakertaan ja nautiskelen hetken ympärilläni vallitsevasta järjestyksestä. Olen illalla siivoillut kodin kuntoon ihan juuri tätä varten. Paikat ovat juuri niinkuin olen ne jättänytkin. Perheen miehet kun ovat olleet yön poissa kotoa. Kerrankin rauhallinen aamu, vain minä ja aamukahvini.

IMG_5169.jpg

Vaikka tällaisia rauhallisia aamuhetkiä ei kovin usein pääsekään viettämään, kuuluu aamukahvi erottamattomana osana jokaiseen päivääni. Siitä saakka kun mummuni minut pienenä tutustutti kahvinjuonnin saloihin siinä reilu kolmivuotiaana (ei ollut tainnut mummu lukea niitä neuvolan oppaita, joissa oikein erikseen kielletään kofeiini pikkulapsilta), olen kuulunut suuriin kahvinystäviin. Jos nyt en ihan kolmivuotiaana ottanutkaan päivittäistä kahvinjuontia ohjelmaani, niin viimeistään siinä yläasteen tienoilla meistä tuli erottamattomat.

IMG_5149.jpg

Matkustettuani parikymppisenä ensimmäisen kerran Italiaan, minulle aukenikin aivan uusi kahvin maailma. Kauniilla kuvioinnilla tehostettuja cappuccinoja, espressoa, latte macchiatoa... erilaisia kahveja niin, ettei kaikkia ehtinyt edes yhdellä reissulla maistamaan. Tässä vaiheessa kun Suomessa myytiin vielä ihan vaan perinteistä kultakatriinaa joka paikassa.

IMG_4574.jpg
PicMonkey%20Collage_kahvikapselit.jpg

Siitä asti olen metsästänyt täydellisiä kahvinautintoja myös kotimaassani. Ja kyllä vaan viimeisen kymmenen vuoden aikana on meilläkin tapahtunut melkoinen murros kahvilakulttuurissa. Erkoiskahveja saa nyt jo melkein kaikkialta, missä kahvia ylipäätään myydään. Mutta entäs sitten kotona?

IMG_4592.jpg

Myös kotikäyttöiset kahvikoneet ovat yleistyneet viime vuosina, ja laitteita onkin markkinoilla jo monennäköisiä ja hintaisia. 

IMG_4588.jpg

Ja onneksi on. Meille esteetikoille kun ei riitä, että kodin laitteet ovat sopivan hintaisia. Niiden tulee olla myös kauniita.

IMG_5098.jpg

Olen aiemminkin testannut kotikäyttöistä kapselikahvinkeitintä, mutta alkuihastuksen jälkeen jouduin toteamaan, että makunautintio ei ollutkaan täydellinen. Nyt minä sen sijaan uskon löytäneeni kauan kadoksissa olleen ystäväni.

IMG_4691.jpg

Nespresso Inissia uutuuskapselikeitin täyttää jokaisen toiveeni kahvilatunnelman saavuttamiseksi kotona. Keitin on siro ja sievä ja istuu ympäristöönsä täydellisesti. Lisäksi keitintä on helppo tällaisen teknisen tunarinkin käyttää. Raikasta vettä kaadetaan säiliöön, kapseli pudotetaan keittimeen ja sitten vaan valitaan nappia painamalla haluaako kahvinsa espressomaisen lyhyenä, vai kenties pidempänä, eli  lungona. Kapseleissa löytyy makuvaihtoehtoja varmasti jokaiselle, sillä valikoima on todella runsas, ja tässä juuri tullaan sihen, miksi olen päätä pahkaa ihastunut uuteen ystävääni. Nespresson kahvi maistuu oikeasti juuri niin hyvältä, kuin matkoillani Italiassa. Vahvalta ja pehmeältä yhtä aikaa. Koska Nespresso Inissiaan on mahdollista saada lisäosana erillinen maidonvaahdotin, jolla voi tuoreesta maidosta vaahdottaa joko kylmän tai lämpimän maitovaahdon kahvia täydentämään, on makuelämys täydellinen myös maitopohjaisista kahveista pitäville. Itsekin aikanaan suuresti matkoillani ihastuin Latte Macchiatoon, jossa pitkän lasin pohjalle kaadetaan vain tilkkanen hyvää vahvaa kahvia, ja komeus täydennetään pitkällä kuumalla maidolla. Näitä onkin sitten tullut viime aikoina nautiskeltua harva se päivä.

IMG_5114.jpg

Minä kuulun vahvasti niihin ihmisiin, joille ei kannata juuri jutella, ennenkuin olen aamulla saanut ensimmäisen kahvikupilliseni. Ja koska useimmiten aamuni eivät ala aivan yhtä harmonisissa tunnelmissa, kuin viime sunnuntaina, olen vakuuttunut, että Nespresso Inissia tulee tekemään myös arkiaamuistani valoisempia.

IMG_5133.jpg

Ja nyt sitten ne hyvät uutiset. Yhteistyössä La Dolce Vita blogin kanssa Nespresso on luvannut arpoa yhdelle onnelliselle ikioman Inissia kapselikahvinkeittimen. Osallistuaksesi arvontaan. käy kurkkaamassa Nespresson sivuilta, minkä värisenä haluaisit keittimen voittaa, ja kerro se minulle kommenttilaatikossa. Jos olet anonyymi lukija, keksithän itsellesi erottuvan nimimerkin. Kaikki lukijat pääsevät yhdellä arvalla mukaan. Toisen arvan saa, jos on myös blogin seuraaja Bloglovinissa ja kolmannen arvonnan saa kertomalla omassa blogissaan tästä arvonnasta, ja linkittämällä tämän postauksen sivulleen. Postauksen kuvia saa lainata linkittämisen yhteydessä. Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla olet mukana. Arvonta-aikaa on ensi viikon loppuun saakka. Onnea matkaan!

IMG_5126.jpg
(*Keitin ja maidonvaahdotin saatu testaukseen Nespressolta.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)