Terveelliset aprikoosienergiapalloset (G,M,raaka)

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Hellurei. Aurinko paistaa ja syyskuu anta kauneintaan ainakin täällä Oulussa. On muuten eri lailla mukava lähteä töistäkin kotiin, kun aurinko porottelee vielä hyvin tovin alkuiltaakin.

Syksy täyttyy monilla meistä hyvillä lupauksilla ja uusilla aluilla, ja tänään vinkkaankin teille helpon reseptin hieman terveellisempiin välipalapallosiin, joita voi napsia pienessä kiireessäkin tai sitten hyödyntää paremman omantunnon herkutteluhetkinä. Kyseessä on siis aprikoosienergiapalloset, jotka syntyvät helposti ihan tavallisella sauvasekoittimella, kun käyttää sen mukana yleensä tulevaa pikkuastiaa, jossa on sisällä pyörivät terävät terät. Toki homma toimii myös blenderillä, mutta koska kerta-annos on sen verran pieni, voi blenderistä joutua useampaan kertaan kaapimaan massaa laidoilta lusikalla kesken sekoittamisen.

terveellinen ja helppo välipala g,m
Resepti on tällä kertaa valitettavasti desien sijaan kuppimitoissa, mutta netistä löytyy helposti mittayksikkömuuntimia, ellei satu omistamaan kuppimitallisia. Itse katsoin jokunen aika sitten helpommaksi tilata eräästä keittiövälineitä myyvästä verkkokaupasta setin kuppimittoja, kun niin monet löytämäni terveellisen ruuan reseptit olivat niissä ilmoitettu. Koska näiden pallosten onnistumisessa mitalliset saavat kuitenkin olla vähän sinnepäin, ei ole niin justiinsa, vaikka käyttäisi desimittaa. Puoli kuppia on noin 1,2 dl ja koko kuppi on siis noin 2,4 dl ja 1/4 kuppia on noin 0,6 dl. Annos on reiluhko, joten määrät voi hyvin myös puolittaa.


Tarvitset
1 1/2 kuppia kuivattuja aprikooseja
1/2 kuppia rusinoita
1 tl luomukanelia
1 tl aitovaniljajauhetta (tai nestemäistä uutetta)
1/4 kuppia mantelijauhetta tai -rouhetta tai manteleita
3 tl kookosjauhetta
1 tl pellavansiemenrouhetta
1/4 kuppia saksanpähkinöitä tai cashewpähkinöitä (tai vähän molempia)

Laita kaikki ainekset sekoitusastiaan (tai blenderiin) ja hurisuttele sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Nosta ruokalusikallinen massaa ja pyörittele palloksi. Kierittele pallo vielä mantelirouheessa (tai kookosjauhossa jos pidät erityisesti kookoksen mausta) ja nostele lautaselle jääkaappiin vetäytymään. Palloset ovat parhaimmillaan ehdittyään viiletä hetken. Säilytä myöhemmin ilmatiiviissä rasiassa, niin palloset säilyvät  hyvin reilun viikon verran. Ja eikun napostelemaan.

apricot energyballs glutenfree dairyfree raw

Seuraa blogia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)