Gluteeniton pitsa (hiivaton) | Homemade pizza (Gluten Free)

tiistai 29. syyskuuta 2015

/Made myself a gluten free pizza last weekend. If you are looking for a recipe, just ask, and I will translate it for you./


Eiliseen kattauspostaukseen liittyen lupailin tälle päivälle taas gluteenitonta reseptiä. Olin kuvitellut jakaneeni tämän jo aiemmin blogissa, mutta etsiessäni Reseptit -tunnisteen alta en nyt ainakaan ensi hätään löytänyt reseptiä, joten täältä pesee. Mikään varsinainen terveysruoka tämä ei ole, sillä juustosta en pitsassa ole valmis tinkimään. Silloin kun herkutellaan, silloin herkutellaan. Pohja on kuitenkin gluteeniton, ja perinteistä pohjaa kuitupitoisempi kaurajauhojen ansiosta.
Resepti

n. 2 dl kaurajauhoa (valmista kaurajauhoa löytyy mm. Punnitse ja Säästä-kaupasta, tai itse voi sitä                                     valmistaa pyöräyttämällä kaurahiutaleita hienommaksi blenderissä)
n. 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl suolaa
1 tl psylliumia (jauheena)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 dl kylmää vettä
n. 3/4 dl oliiviöljyä

Sekoita kaikki kuiva-ainekset sekaisin.
Lisää öljy ja vesi.
Tarvittaessa voit lisätä hieman jauhoja, mutta taikina saa jäädä löysähköksi.
Sitten koittaa se haastavin osuus. Koska gluteeniton taikina on venyvää ja tarttuvaa, sen levittäminen pellille vaatii hieman kärsivällisyyttä. Öljyä kädet huolellisesti oliiviöljyllä, tai vaihtoehtoisesti kastele kädet vähän väliä juoksevan kylmän veden alla. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi. (Tässä saattaa siis vierähtää hetkinen, mutta ei kannata kaivaa kaulinta esiin. Taikina vaan repeilee ja tarttuu siihen kiinni).

Levitä pohjan päälle haluamasi täytteet. Oma versioni oli tällä kertaa seuraavanlainen.

1 pieni prk tomaattipyreetä + ketsuppia+ himalajansuolaa + oreganoa + mustapippuria
mozzarellaraastetta
kinkkusuikaleita (Korpelan kinkkusuikaleet on  edelleen parhaita)
minitomatteja pilkottuna
muutama kevytmetwurstisiivu

Paista n.215 asteessa uunista riippuen noin 12-15 minuuttia. Paistoaika on pidempi tai lyhyempi riippuen siitä, kuinka ohueksi saat pohjan taputeltua.

Enjoy!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)