Diettaajan helppo smoothiekakku (G,M) | Smoothie rawcake

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

/When you have been on a diet for two weeks, you get kind of inventive with the ingredients you are allowed to eat. This time they turned into a smoothiecake. /


Aurinkoista sunnuntai-iltaa! Vappu tulla jollottaa ja me tänään puhalleltiin Jampan kanssa jo ilmapallot ja leviteltiin ensimmäiset härpentiinit alias serpentiinit esille. Me vietämmekin pidennettyä vappuvapaata, kun saamme olla myös huomisen välimaanantain kotosalla, joten toivotaan, että kelit jatkuu yhtä kauniina (ja se viimeinen lumivuorikikin etupihalta sulaisi vihdoin). Joku on saattanut instan puolelta huomata, että myös peinteinen kevätdieetti on täällä polkaistu käyntiin, ja sattuneista syistä ei ole tullut kaappeihin nakkeja eikä munkkeja hamstrattua. Kun tammikuussa hyvinalkaneet Kayla Itsines treenini kokivat äkkikuoleman katkaistuani sormeni, (sillä suurin osa Kayla-treeneistä tehdään juuri lattialla käsien päällä,) piti tilalle keksiä jotain muuta. Universumi lähestyikin minua Facebookin kautta täyttämällä feedini Fitfarmin Fitbelfie-mainoksilla, ja hetken asiaa tuumailtuani totesin, että no hei, juuri tätähän tässä kaivataan, kun ei yläkroppaa oikein voinut käden takia treenata. Belfien jälkeen jatkoin hyvinalkanutta treeniputkea nyt Bikini Challengella, kun vihdoin sain lastan pois sormesta ja pääsee taas treenaamaan kunnolla myös ylävartaloa. Bikini Challengen mukana alkoi myös dieetti, ja kun on vajaa kaksi viikkoa dieettaillut, alkaa kummasti keksimään luovia ratkaisuja sen suhteen, mitä herkkuja sallituista raaka-aineista saisi syntymään. Eilen niistä syntyi sitten raaka smoothiekakku.

smoothiekakku raakakakku
Jos ruudun takana sattuu nyt olemaan samalla dieetillä olevia kanssasisaria, varoitan heti alkuun, että ihan yks yhteen minkään päivän ateroista kanssa tämä kakku ei mene, sillä kakussa on käytetty raaka-aineita aika vapaalla suhteella (ja lisäksi dieettiin kuulumatonta kookosmaitoa), mutta jos haluaa vaikkapa vappuna herkutella ilman tunnontuskia, on tämä kaikkinensa aikamoinen terveyskakku verrattuna muihin juhlatarjoiluihin. 
helppo mansikkaraakakakku
No kuinkas tämä sitten syntyi. Kurkkaamalla kaappeihin ja heittelemällä blenderiin vähän kaikkea mitä sieltä sattui löytymään. Kakku on gluteeniton ja maidoton, eikä sisällä lainkaan valkoista sokeria. Pohjan työstin sauvasekoittimella, sillä olen todennut sen tehokkaammaksi kuin blenderini (go figure?), ja soveltuvan mainiosti pienempien massaerien työstämiseen. Kärsimättömänä ihmisenä en myöskään liotellut kakkuun tulleita cashew-pähkinöitä, mutta hyvin soseutuivat myös varsin keskinkertaisella blenderilläni.

RESEPTI

Pohja

n. 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
n. 2 dl mulpereita (myös erilaiset pähkinät tai mantelit kävisivät varmasti myös hyvin)
1 rl raakakaakaojauhetta (pärjää ilmankin)
pieni loraus agavesiirappia (miksei myös hunajaa)
kourallinen kuivattuja aprikooseja (myös taatelit tai rusinat toimii)
n. 2-3 rl sulatettua kookosöljyä

Surauta massaksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjalle tasaisesti ja siirrä vuoka pakastimeen.

Täyte
n. 1 dl kevytkookosmaitoa, extrasmooth (8% rasvaa)
n. 200 g pakastemansikkaa
n. 100 g pakastevadelmaa
n. 1/2 mitallista (mansikka)proteiinijauhetta
2-3 isohkoa banaania
n. 100 g cashew-pähkinöitä

Blendaa proteiinijauhe kookosmaitoon. Lisää cashewt ja blendaa tasaiseksi. Paloittele sekaan banaanit ja surauta taas tasaiseksi massaksi. Lopuksi lisää erissä kohmeiset pakastemarjat (kannattaa vähän sulatella ellet omista tosi tehokasta blenderiä) ja blendaa sileäksi. Kaada massa pohjan päälle, ja anna hyytyä pakasteessa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ota sulamaan jääkaappiin noin tuntia ennen nauttimista. Suosittelen herkuttelemaan koko kaakun saman päivän aikana, tässä kun ei käytetä liivatetta, niin kakku sulaa nopeasti aika löysäksi.

raw smoothiecake
Perinteisten kakkujen ystävälle ei tästä kakusta taatusti tule kuin paha mieli, mutta dieetillä olevalle tämä sen sijaan toimii mainiosti. Kelpasi myös ei niin sokeristen-makujen perään olevalle miehellekin. Astetta herkullisemman kakusta vielä saisi, jos koristelisi kakun tuoreilla mansikkasiivuilla, ja ehkäpä lorauttaisi kakkupalan viereen vaikkapa vaniljanmakuista proteiinivanukasta. 
helppo ja terveellinen raakakakku

Ihanaa vapun odotusta!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)