Balanssivalmennus - Kokemuksia Osa 2

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Heipähei taas. Tänään vihdoin luvassa jatkokuulumisia reilut kuusi viikkoa sitten aloittamastani Balassivalmennuksesta. Ensimmäiset kokemukset valmennuksestahan voit lukeä täältä, mikäli ovat päässeet livahtamaan ohi silmien. Aika tuntuu vilistävän silmissä kun töissä on pitänyt kiirettä, ja niin sitä ollaan jo valmennuksen loppusuoralla. Ensimmäisten joukossa valmennuksen aloittaneet ovatkin jo saaneet oman kahdeksanviikkoisen valmennuksensa suoritettua, ja aika hyviä tuloksia on valmennukseen osallistuneiden omassa Facebook-ryhmässä jo jaettukin.
mustikkasmoothie

Miten minulla sitten sujuu? Koska monta teistä valmennusta harkitsevista varmasti edelleen kiinnostaa eniten konkreettiset tulokset, voin heti näin alkuun kertoa, että painoa on tähän mennessä pudonnut noin kaksi kiloa, ja ihan täysin laihduttamatta. Edelleenkin syön enemmän kuin ohjeissa on määritelty, joten nälkää ei ole tarvinnut nähdä, minkä lisäksi paino on pudonnut ihan ilman erityistä liikuntaa. Tässäpä teille nimittäin paljastus. Minä, ikuinen salihiiri jätin syksyn alkaessa salitreenit kokonaan tauolle, kun laskeskellessani vuorokauden tunteja totesin, että aikaa rakkaalle harrastukselle ei nyt kertakaikkiaan riitä. Elämässä joutuu välillä tosissaan hakemaan siä tasapainoa kaikkien sen osa-alueiden kanssa, ja koska minulla on elokuusta joulukuuhun meneillään töissä hyvin poikkeuksellinen kausi ja päivät venyvät hyvinkin pitkiksi välillä, oli pakko luopua jostain, jotta jää aikaa myös viettää Jampan kanssa touhuillen. Tämä onkin yksi asia, mitä myös Balanssivalmennuksessa on korostettu, liiku silloin ja siten kuin se itsestä tuntuu hyvältä. Juuri nyt, kun stressitasot ovat muutenkin olleet korkealla, en ole kokenut hyväksi itselleni ottaa stressiä treenaamisesta, vaan olen sen sijaan ottanut jokapäiväiseen ohjemistooni meditoinnin, ja rentoutumisen. Painon putoamisesta saa siis täysin kiittää Balanssivalmennuksen kokonaisvaltaisesti hyväätekevää ruokavaliota.
bataattiburgeri
Kun ensimmäiset kolme viikkoa Balanssivalmennuksesta on suoritettu, voi osallistuja lähteä oman harkintansa mukaan lisäämään kasvisten, vihannesten, marjojen ja proteiinien rinnalle hiilihydraatin lähteitä. Itse ole noudattanut ruokavalion suhteen nimenomaan suuria peruslinjauksia, enkä ole esimerkiksi punninnut ruokiani. Toki, jos tavoittelee nopeampaa ja tehokkaampaa painonpudostusta, kannattaa varmasti ainakin aluksi punnita ruokansa, sillä jos sitä ei ole koskan tehnyt, voi olla jonkun aikaa melko hankala hahmottaa, miltä näyttää vaikkapa 125 grammaa kanaa. Muuten oma ruokavalioni noudattelee seuraavanlaista linjaa. Aamupalaksi syön ison kulhollisen smoothieta, jossa pohjana marjojen ja muiden vihreiden lisäksi toimii avokado, joka pitää mainiosti nälkää loitolla. Töissä lounaalla syön reilulla proteiininlähteellä varustetun salaatin, ja iltapäivällä kotiin tullessa jotain aivan perusruokaa, kuten vaikkapa kanapihvejä ja bataattia. Iltapalan suhteen olen sallinut itselleni pieniä poikkeuksia, ja jos kroppani on tuntunut huutavan hiilareita ennen nukkumaanmenoa, olen popsinut hyvällä omallatunnolla gluteenittomia kauranäkkäreitä tai chiasämpylää lisukkeineen. Ainoa, minkä suhteen olen pystytellyt täysin kaidalla linjalla on maidottomuus. 
omenaletut
Balanssivalmennuksen ruokavalio ei tarkoita kieltäytymistä herkuista, vaan Samin ja Karitan ohjeilla voi helposti pyöräyttää vaikkapa tervellisen version letuista tai vaikkapa nicecream-annoksen. (tietämättömille tiedoksi, että edellinen termi viittaa terveellisistä ainesosista itse tehtyyn jäätelöntapaiseen jälkiruokaan.) Maidottomuuden uskon olevan omalta osaltani edelleen myös suurimpien muutosten takana. Kasvojen epäpuhtaudet ovat edelleen vähenemään päin, ja minua on jopa tavattu lähikaupassa täysin ilman meikkiä, mikä on tällaiselle aikuisiän iho-ongelmista kärsivälle melkoisen poikkeuksellista. Seuraava info onkin sitten suunnattu vain naisille, eli linjoilla mahdolliset olevat miehet, scrollaatkaahan suosiolla alaspäin. Minä nimittäin havahduin valmennuksen neljännen viikon tietämillä siihen, että PMS-oireet loistivat poissaolollaan. Lapsensaannin jälkeen ei tällaista ihmettä ole tapahtunut, van perinteiseen tyyliin olen yhden viikon ajan kuukaudessa halunnut ensin syödä jääkaapin (ja sitten naapurin jääkaapin) tyhjäksi, ja puraista sen jälkeen pään irti joka toiselta vastaantulijalta, kun olen ollut niin huonolla tuulella.... Nyt meinasi kuukauden kierto päästä yllättämään, kun mainitunlaisia oireita ei ollut lainkaan ollut ilmoilla. Mene ja tiedä mistä tämä johtuu, mutta oletan syyn löytyvän ruokavaliosta.
Kuvituksena postauksessa on vanhojen ruoka-aiheisten postausieni kuvia, joten yllä olevassa kuvassa sattuu reseptikin olemaan matkassa. Balanssivalmennuksen ruokavaliossa hedelmiä ei suosita, mutta tunnustetaan nyt, että jokunen banaani tai päärynä on smoothieideni sekaan usein kyllä eksynyt. Tässäkin asiassa viisainta lienee kuunnella itseään. Karkkia tai suklaata ei ole tehnyt lainkaan mieli, ja kun viikonloppuisin olen herkutellut, olen kaatanut kuppiin ennemmin manteleita, mulpereita ja pähkinöitä tai nautiskellut raakapatukan. Niidenkin sokerimäärä on melkoinen, vaikka kyse onkin luonnollisesta sokerista. Kun ruokavalio koostuu pääosin puhtaasta ruuasta, eikä valmisruuista tai puolivalmisteista, alkaa makuaistikin pikkuhiljaa terävöitymään. Kokeilkaapa vaikka. Seuraava Balanssivalmennus on nimittäin alkamassa  17.10.* Postaus toteutettu yhteistyössä Balanssivalmennuksen kanssa. *

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)