Kokeile (perhe)joogaa ilmaiseksi | Free Yoga

maanantai 22. helmikuuta 2016

/ I have recently started using Yoogaia, which offers all different types of Yoga for everyone to try on the easiest possible way. At the peace and quietness of your own home. Classes are offered also in English. /

Jooga. Tuo trendikkäistä lajeista trendikkäin, joka on nyt pitänyt pintansa  muiden uusien ja mediaseksikkäämpienkin kuntoilulajien ohessa jo vuodesta toiseen. Eikä kai ihme, onhan sen kerrottu omaaavan melkoisen monenlaisia terveyshyötyjä. Minun ensikosketukseni joogaan on jostain vuosien takaa joltain kuntokeskuksen tunnilta, jonne painelin ilman minkäänlaista kosketuspintaa asiaan. Kun silloinen lempikuntoilumuotoni oli Body Combat ja mottoni jotain kovemmalle, korkeammalle, nopeampaa-tyylistä, voitte kuvitella mitä asiasta seurasi. Ei niin mitää hyvää. Tekniikka unohtui täysin hosumisen jalkoihin, ja päädyin seuraavan viikon aikana käymään kahdella eri kiropraktikolla saadakseni selkäni taas toimintakykyiseksi. Tämä jos mikä oli omiaan vahvistamaan käsitystäni siitä, että joogailu on tosiaan suunnattu kaikenmaailman ituhippeilijöille ja muille hihhuleille, ja jatkoin omia lajejani suomatta enää ajatustakaan joogalle.
Kuinka sitten sattuikaan, että tässä sitä ollaan vuosia myöhemmin, ja minusta on tainnut itsestänikin tulla eräänsortinen ituhippeilijä ja hihhuli. Näin se elämä menee. Ja iän myötä mukana on tullut myös rauhallisempienkin lajien arvostus. Kun muutamaan otteeseen särkyneet selkä ja polvet  eivät enää kestä kovin repiviä lajeja, ja äidiksi tuleminen on saanut aikataulutetuissa jumpissa kulkemisen jäämään, on tullut aika etsiä vaihtoehtoja. Sillä liikuttava on. Koko ajan. Olen jo useampaan kertaan saanut kantapään kautta todeta, kuinka huonoon kuntoon liikkumattomuss vetää ihmisen, jolla on tuki- ja liikuntaelinten vammoja. Niinpä sitten aloin pikkuhiljaa taas kiinnostua joogasta.
Joogasalille tai yhteistunneille minua ei kuitenkaan olisi suurinkaan mahti maailmassa saanut lähtemään. Olen viimemmäksi vuosi sitten työpaikan virkistysiltapäivässä osallistunut ohjatulle joogatunnille, ja vaikka opettaja oli loistava, minua ahdisti suuresti pyllistellä isossa porukassa ja kuunnella asiaan paremmin vihkiytyneiden syvähengityksiä, jotka kuulostivat omissa korvissani myrskytuulen suhinalta. Oma keskittyminen valui aivan harakoille miettiessäni, millaisista palkeista tullainen puhina oikein lähtee.
Jostain sattui sitten silmiini Yoogaian mainos. Yoogaiahan on Suomessa kehitetty palvelu, jolla rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä lukuisan määrän erilaisia ja eritasoisia tunteja. Tunteihin voi osallistua tavallisen joogatunnin tapaan klikkaamalla itsensä live-tunnille, jossa on mahdollista saada ohjausta web-kameran kautta, tai valitsemalla valmiista tallenne-valikosta juuri itselle sopivantasoisen ja kestoisen tunnin juuri silloin kuin itselle sopii. Minä olen käyttänyt Yoogaista nimenomaan näitä tallennettuja tunteja, ja löytänyt kipinän kokeilla aina vaan uudentyyppisiä tunteja. Eikä häiritse muiden hengitykset. Yoogaia ei rajoitu pelkästään rentouttaviin ja venyttäviin tunteihin, vaan valittavissa on myös perinteisempiin jumppatyyleihin ihastuneille mm. kahvakuulatunteja ja kuntojumppaa. Ja mikä parasta, näille tunneille voi osallistua koko perhe. Siinä, missä itse olen keskittynyt rentouttavampiin tunteihin, vetäisee talouden miehenpuoli sellaisen kehonhuolto-tunnin, että vatsalihakset huutaa kuuleman mukaan hoosiannaa vielä viikon verran tunnin jälkeenkin. Ja uusin löytöni tuntivalikoimasta on Muksujooga. Muksujoogassa perheen 3-7 vuotias voi jumppailla yhdessä vanhemman kanssa, ja ainakin meidän muksulla oli tänään suuresti hauskaa, kun ensimmäistä kertaa tuntia yhdessä testailtiin.
Yksi omista kasvatustavoitteistani on saada lapsessa aikaan rakkaus liikuntaa kohtaan, ja paras keino tähän on varmasti liikkuminen yhdessä. Kun liikkuminen vielä ohjataan leikin muodossa, niinkuin tänäänkin testaamallamme joogatunnilla, jossa matkusteltiin avaruuteen ja vilkuteltiin kuulle, on menestys taattu.
Arvatkaapa muuten kuka vastasi näiden kuvien ottamisesta? No Jamppa 4 vee. Silloin harvoin kuin tälle epämukavuusalueelle tulee lähdettyä, että asettuu kameran tälle puolelle, on hyvät keinot monesti tarpeen. Koska rennon letkeitä joogakuvia olisi tuskin syntynyt ajastimella, nostin kameran jalustalle, ja Jamppa pääsi painelemaan kaukolaukaisinta. Ja pelleilyksihän se sitten meni...
Kiinnostaisiko sinuakin kokeilla joogaa oman kotisi rauhassa? Yoogaia sovellushan on saatavilla mobiilisovelluksena niin Apple-laitteille (iPhone ja Ipad) kuin Android-laitteillekin, sekä Apple TV-sovelluksena. Android sovelluksena Yoogaiaa on mahdollista puolestaan joogailla Chromecastin avulla. Jos uteliaisuus heräsi, sinulla on mahdollisuus käydä testailemassa Yoogaian tunteja 14 päivän ajan ilmaiseksi koodilla DOLCEVITA2016 Kun rekisteröidyt ensin palvelun käyttäjäksi, ja syötät sitten koodin alekoodille varattuun kenttään, ja voit aloittaa kuntoilun kotonasi vaikka samantien.                                          * Postaus toteutettu yhteistyössä Yoogaian kanssa. *

2 kommenttia

  1. Hei :) tiedätkö saako mistään semmoista tuolia joka muistuttaisi tuota teidän k-tuolia? :) t. Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nyt en valitettavasti osaa auttaa. Monista designtuotteistahan on olemassa samantyylisiä versioita, mutta K-tuolin versioihin en ole missään törmännyt .

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)