Jouluinen viikonloppu | Christmas season

maanantai 23. marraskuuta 2015

/Last Friday half of the city was gathered into the city centre to celebrate the  beginning of the Christmas season./
Nyt se on sitten  virallisesti julistettu alkaneeksi. Joulukausi. Avajaisia vietettiin Oulun Rotuaarilla (eli kävelykadulla kaupunkia tuntemattomille tiedoksi) perjantaina, ja sinnehän sitä meidänkin perhe pukkasi pakkaseen hytisemään, josko vaikka näkisi vilauksen itse Joulupukista.
Kuvanlaatu ei päätä huimaa, kun kuvat on otettu nostamalla kamera ihmismassan päiden yli ja räpsimällä umpimähkään. Mutta ei tuosta pönäkästä ukkelista silti voi erehtyä. Oulun Joulukadun avajaiset oli kehitelty eräänlaisen näytelmän ympärille, jonka idea taisi mennä meiltä hieman ohi kun vähän myöhässä paikalle saavuttiin, mutta olenko minä silti ainoa, jonka mielestä tuollaiset tikkunekku hampaiden välissä roikkuvat pääkallonkuvat saisi jäädä lasten juhlaan laittamatta?
Pukin jatkettua porolla (!) matkaansa, me vaapuimme ihmismassa mukana katsomaan Stokkan jouluikkunaa. Pitihän se vielä käydä kurkkaamassa ennenkuin koko kauppa menee pian menojaan.
Nallepesueen jäädessä teetuokiotaan viettämään me jatkoimme matkaa Torin rantaan ihmettelmään joulun avajaisten yhteyteen kytkettyä Valoa Oulu-tapahtumaa. Olisi kuitenkin pitänyt olla taas alusta asti mukana. Jäätyämme nimittäin ihmettelemään alla olevaa vanhan talon seinään heijastettua valonäytelmää meille selvisi vähän liian myöhään, että kyseessä olevan valotaideteoksen nimi olikin Haunted House, ja voin kertoa, että Jampan silmät olivat melko lailla teevadin kokoisena, kun heijastettu kuva muuttui yht'äkkiä koko ajan pelottavammaksi ja tokihan siihen yhdistettiin vielä selkäpiitä karmivat äänitehosteet... melkoisen rivakkaan päätimmekin paikalta poistua, sillä pikkiherran mielikuvitus on tunnetusti vilkasta sorttia jo ennestään, ja tulevien yöunien menettäminen ei ollut kummankaan toivelistalla ykkösenä. 
Kaikesta huolimatta, mukava reissu oli silti. Viikonloppuna sama teema jatkui, kun vierailimme Jampan kanssa oikein kahdessa eri joulutapahtumassa tarhassa ja lähikoululla. Tiernapojatkin tuli nähtyä joulukorttien askartelun lomassa, joten jospa täälläkin päässä alkaisi pikkuhiljaa heräilemään jostain syystä poikkeuksellisen hukassa ollut joulumieli.Ja ps. jos joku koki tulleensa huijatuksi ensimmäisen kuvan perusteella, niin kerrottakoon, että onhan se joulu saapunut jo kotiinkin. House Doctorin paperitähdille siis jatkoa luvassa piakkoin. Välillä pitää vaan raportoida tänne näitä arkisempiakin kuulumisia ihan vaan omaksi riemuksi, että voi näihin sitten myöhemmin palailla. 

Reipasta uuden viikon alkua!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)