Tapahtuipa eräällä viikolla

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Loma alkaa olla tehnyt tehtävänsä. Olen ollut jo hyvän tovin sekaisin viikonpäivistä, ja pikkuhiljaa viikoistakin. Laiskan letkeät kesäpäivät hitaine aamuineen soljuu eteenpäin, ja välillä tuntuu, että ollaanko tässä nyt mitään tehtykään, muuta kuin olla ja öllötelty. Onneksi kesälläkin tulee kuitenkin kuljetettua mukana vanhaa, jo osumaa ottanutta pikkupokkaria, niin kuvia selaillessa huomaa, että ollanhan sitä tehty kaikenlaista. Juurikin niitä kesäjuttuja.
Vaikka säitä on tänä kesänä kovasti parjattu, ja onhan ne nyt olleetkin kauniisti sanottuna hieman vaihtelevia sain viime viikonkin aikana jopa parina päivinä hipsittyä päiväuniaikaan terassille kirjaa lueskelemaan aurinkotuoleihin Jampan päiväunien aikaan. Olkoonkin auringon palvominen miten epämediaseksikästä nykyään, minusta ei taida saada vannoutunutta auringonpalvojaa kitkettyä mitkään varoitukset.
Terassin sisustus on edelleen vielä näin kolmen vuoden asumisenkin jälkeen vaiheessa, mutta enimmällä käytöllä ovatkin olleet nämä Askosta aikanaan ostetut aurinkolaverit. Kyllä sen sohvankin ehti sitten ostaa, kun sopiva sattuu kohdalle.

Jos yllätysvieraat ilmestyvät oven taakse, laitetaan perheen iltapalaksi varatut muutamat pikkusiiat savustumaan, ja keitetään sitten vaikka vähän suurempi kattila uusia perunoita. Sukulaisten kesken ei sen kattauksenkaan tarvitse olla niin justiinsa, kerrankin kun ulkona terassilla syödään.
Pikkumiehelle elämykset syntyy onneksi tässä iässä vielä melko pienestä. Perheen ex tempore iltaretki Oulun Hupisaaarille saa Jampan mielikuvituksen lentämään, ja äiti luvataankin taluttaa turvaan metsissä asuvilta kummituksilta.
Ja samalla reissulla päädytään aivan upeasti rakennettuun Ainolanpuistoon, missä tekemistä löytyy monenikäisille. Jopa niille isämiehille.
Toisena iltana päädytään hetken mielijohteesta Nallikarin rantaan jäätelöille. Vaika tuuli tuivertaa mereltä niin, että hiusuortuvat pyörii päässä, on jäätelö aina paikallaan.
Kun jopa Jamppakin joutui jäätelön jälkeen toteamaan ilman hiukkasen kylmäksi, päräytettiin seuraavaksi auton keula kohti torin rantaa. Trubaduuri soitteli lähiterassilla, kun perheen miesten kanssa tuijoteltiin laiturilla auringon siltaa.
Viikon kääntyessä lopuilleen, oli aika viettää aikuisten keskeistä aikaa, ja Jamppa suuntasi mummilaan viikonloppuvierailulle. Kaksi päivää Qstockissa vierähti kuin siivillä auringon paistaessa hyvässä seurassa.


     Kesä <3 1 kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)