Pikkumiehen vaatekaapilla (sisältää alekoodin)

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Huhhuh, tyytyväinen alehaukka alkaa pikkuhiljaa taputella käsiään sen merkiksi, että Jampan seuraavan koon vaatekerta alkaa olla kasassa. Minulla on tapana odotella näitä kausittaisia alennysmyyntirysäyksiä, ja hommailla sitten Jampalle seuraavan koon vaatteet pääasiallisesti lähes kaikki valmiiksi. Normaalihintaiset lastenvaatteet kun ovat melko kovan hintaisia, vaikkapa kun niitä vertaa aikuisten vaatteisiin, ja ottaa huomioon vielä sen, että niitä pidetään hyvällä tuurilla se puoli vuotta ennen seuraavaan kokoon siirtymistä. Ainoastaan kengät olen yleensä ostanut normaalihinnalla, sillä tämänikäisen tenavan jalan kasvuharppaukset ovat olleet niin yllättäviä, ettei millään pysty arvioimaan jalan kokoa useamman kuukauden päähän. Ja tottakai tähänkin omatekoiseen sääntööni tuli tehtyä tällä kertaa pieni poikkeus, kun ostin uskaliaasti Jampalle syksyksi uudet kumisaappaat, kun niin oivallinen tarjous laadukkaista kengistä minut tähän houkutti.

Sisävaatteissa olen ollut jo useamman vuoden täysin koukutunut Pomp De Luxin vaatteisiin, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Lisäksi ne ovat värimaailmaltaan harmonisia ja niitä pystyy yhdistelemään lähes loputtomasti. Mallit ovat myös sellaisia, että esimerkiksi eräitä farkkuja meillä on käytetty nyt jo puolitoista vuotta. Ensin käärittyinä baggy-mallisina, ja nyt suoralla lahkeella. 
Näitäkin kuvassa näkyviä housuja voi leveän resorin ansiosta pitää jo nyt, vaikka muuten ovatkin vielä reilunkokoiset. T-paitojen lisäksi ostin juhlia ja lastenkestejä silmällä pitäen siistimmäksi puseroksi pikeepaidan ja ohuen neuletakin.
Myös PoPilla tuli pyörähdettyä mutka, ja sieltä mukaan tarttui seuraavaan kokoon rennon malliset farkut, joilla pystyy aktiivinenkin pikkumies tarhassa riehumaan, ja irrotettavalla hupulla varustettu huppari. Meillä hupparit on usein ihan takkikäytössä, ja niitä onkin kertynyt Jampalle melkoinen määrä.
Popilta mukaan tarttui myös jo ensi kevättä varten kuorihousut, kun kerrankin sattuivat mustat sellaiset olevan tarjouksessa. Tälle kaudelle ostin välikausivaatteet edullisempina versioina, niin johan alkaa yhden kevätkauden pihaleikkien jälkeen jo polvien saumat irvistellä.

Merkkivaatteiden lisäksi tulee aina ostettua myös niitä edullisempiakin vaatteita. Kapp Ahlin Newbie-mallistohan on suureksi ilokseni laajentunut kokoon 110 saakka, ja sieltä tulee usein bongailtua paitoja Jampalle. Myös muutama perus H&M on tullut taas hankittua, mutta kuten sain taas huomata taannoisella blogikirppiksellä, ei halpaketjujen lastenvaatteilla ole lainkaan jälleenmyyntiarvoa, vaikka ne olisivat kuinka hyvässä kunnossa.
Tähän saakka olllaan Jampan kanssa pärjätty marketin sadevaatteilla, mutta nyt päästään siis siihen otsikossa lupailemaani alekoodiin. Kun vanha puku alkoi pikkuhiljaa käydä pieneksi, tein pitkän ja hartaan hintavertailun netissä, ja sain todeta, että tällä kertaa tulee itseasiassa halvemmaksi tilata sadepuku verkkokaupasta alennuksen ja alekoodin kanssa, kuin marssia lähimarkettiin, missä sadevaatteet eivät tällä hetkellä ole alennuksessa. Kun puku saapui, sain kyllä huomata, että merkillä on väliä. Ticket to Heavenin sadeasu on sisältä pehmeä ja kaiki saumat on teipattu. Lisäksi jalkarenksut ovat huomattavasti laadukkaammat. Puvun tilasin siis Lekmeriltä, missä on meneillään melko hvyät alet. Hankkimani kaltainen puku on tällä hetkelllä myyty loppuun, mutta muita malleja sadevaatteista on edelleen tarjolla jopa -50% alennuksessa. Lisäksi, jos tilaa  torstaina 25.6, saa koko mallistosta ja jopa alennetuista tuotteista vielä -20% alennuksen. Alekoodi on EXTRA20FI Kumppareiksi tilasin tällaiset Vikingit, kun totesin kumppareidenkin olevn tällä hetkellä kalliimpia marketissa.
Talvivarusteissa olen huomannut puolestaan Reimatechin vaatteet laatunsa puolesta aivan lyömättömiksi. Ei mene kosteus läpi, ei vaikka istuisi koko päivän lumihangessa. Nyt Reimalla onkin meneillään huippualet, ja tämä meidänkin ensi talven puku on todella hyvässä tarjouksessa. Voin suositella lämpimästi. Toki jos sattuu pitämään värikkäämmistä puvuista, oli muitakin välikauden ja talvikauden vaatteita nyt hyvin tarjolla.

Ja jotta Jampan vaatekaapin sisältö ei antaisi ihan väärää kuvaa, voin kertoa, että värejäkin löytyy. Jamppa, niinkuin varmaan kaikki pikkupojat tarraa itse aina ensimmäisenä kaupoissa kiinni mitä värikkäämpiin Angry Birds ja Batman-aiheisiin vaatteisiin, mutta ainakin tällä hetkellä Jampalle on vielä riittänyt, että nämä riemunkirjavat hahmot seikkailevat hänen yllään yökkäreissä ja sukissa. Jamppa onkin varsinainen pukeutuja, ja sukkia vaihdetaan ainakin kolmesti päivässä, ja paitoja ja housujakin useamman kerran. Monesti hän myös itse kaivelee vaatekaappiaan, jaa vaatii saada päälle nimenomaan niitä vaatteita, joissa edelleen roikkuu hintalappu... Tästä viisastuneena ajattelin nyt jemmata nämä uutukaiset säilytyslaatikkoon vaatehuoneeseen, etteivät tämänhetken juuri sopivat vaatteet jäisi tykkänään vaille käyttöä.

Mitenkäs teillä muilla? Joko teidän kolmevuotiailla on mielipiteitä pukeutumisen suhteen?

(* Linkit kaupallisia linkkejä.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)