Bloggaajasiskokset sisustuskierroksella

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Eilen tuli taas aika kokoontua Pohjois-Pohjanmaan sisustus- ja lifestylebloggaajien kanssa yhteen, kun pääsimme kutsuvieraskierrokselle Oulun Kodin 1:een tutustumaan kevään ja kesän trendeihin sekä kotimaisen Annon uutuuksiin. Myrskytuulen puhkuessa ulkosalla saimme ensin nauttia pientä naposteltavaa ja kuulla Anttilan ja Kodin1:sten tämän hetkisistä kuulumisista ja sitten pääsimme opastetulle kierrokselle myymälään ihastelemaan omin silmin, mitä kaikkea ihanaa kesä tuokaan tullessaan. En tiedä harrastaako teistä lukijoista kukaan samaa kuin minä, että käy silloin tällöin sisustusliikkeissä ihan vaan inspiroitumassa upeista stailauksista, mutta jos käytte, Kodin 1 on tähän tarkotuitukseen juuri passeli paikka. Erilaiset valmiiksi sisustetut huonekokonaisuudet kerrassaan kutsuvat hipistelemään ja ihastelemaan, ja meillä Jamppakin kirmaa yleensä riemuissaan somistettuhin lastenhuonemiljöisiin hihkumaan minäkin haluan tällaisen. Kokosinkin tähän postaukseen muutamia oivaltavia edullisia vinkkejä ja lisäksi poimin mukaan ihastuttavia uutuuksia Annolta, joka on hinta-laatusuhteeltaan sisustajan kuin sisustajan lempivalmistajia.

Sinisen eri sävyt ovat nyt kovasti pinnalla yhdistettynä pehmeän utuiseen harmaaseen ja hiekan ja pellavan sävyihin. Tämä upea petaus löytyy Kodin 1:stä heti sisääntulon läheisyydestä, jossa Annon muutkin uutuustuotteet ovat aina esillä. Ja onko oivaltavampaa keinoa rakentaa edullinen sängynpääty, kuin käsittelemätön vaneerilevy? Arvatkaapa tuliko heti sellainen olo, että pitää kurvata rautakaupan kautta kotiin, kun vierashuoneen sängystämme pääty vielä uupuu. Lisäksi sängyn päälle ripustettu naulakko somisteineen toimii upeana katseenvangitsijana, ja siihenhän voi jokainen ripustaa mieleisiänsä koristeita sesongin mukaan. Oiva idea vaihtelunhaluisille, että eihän siihen seinälle ole tosiaankaan aina pakko ripustaa taulua tai peiliä, vaan se voi olla tällainen oman mielen mukainen somistus, jota voi kausittain vaihtaa.
Tai mitäpä sanotte tästä taulunkannattimesta? Uskaliaat voisivat myös omassa kotonaan kokeilla tuoda palan luontoa sisälle, kun sitä voi näin kekseliäästi hyödyntää myös sisustuksessa. Sohvan takana utuisen sinisenä siintävä seinä on myös kerrasaan herkullisen näköinen. Ellei näin radikaalihin ratkaisuihin arvaa vielä lähteä, voi palan luontoa ja sinisen sävyjä tuoda kesäksi kotiinsa myös helposti Annon uutuustyynyjen muodossa.
Luonnonläheinen värimaailma höystettynä sinisen sävyillä toistui myös tässä kutsuvassa ruokailutilassa. Erparijakkarat ja seinälle riviin asetellut kellot tuovat mukavasti ilmettä muuten rauhallisen näköiseen miljööseen. Tämänkin tunnelman piristäjinä toimivat värikkäät verhot ja samoissa sävyissä toistuva kattaus. 
Kattausideat ovatkin yksi niistä jutuista, joita käyn usein sisustusliikkeistä poimimassa. 
Sinisen ohella muut pastelliset herkät värit toistuvat nyt rohkeasti myös huonekaluissa. Tämän karkkivärityksen edessä meinasi sulaa jo minunkin paatuneen mustavalkoisen värimaailman kannattajan sydämeni.
Mallipalojen värikartastosta löytyy myös muita upean hattaraisia sävyjä.
Annon uutuuksiin kuuluu myös ulkokalusteita, joista kuvassa metallinen keinutuoli. Annon tuotteille ominaista on myös monikäyttöisyys, joten tämänkin pikkupöydän voi tarpeen tullen kääntää myös ympäri, jolloin se toimii säilyttimenä. Vesihyasinttimatot jäivät haikeina huutelemaan perääni, sillä vielä en uskaltanut niitä mukaan poimia pikkuatoleikkien tuhottavaksi, vaikka jostain syystä vesihyasintti materiaalina ja luonnonläheisen sävynsä puolesta on minua jo jonkin aikaa kovasti puhutellut.
Kodin 1:ten sisäänkäynniltä Annon omalta osastolta löytyy siis aina uusimmat Annon tuotteet. Sitä mukaan, kun uusi mallisto sesonkien vaihtuessa ilmestyy, siirtyvät vanhemmat Annon tuotteet omille osastoilleen tuotteiden mukaisesti. Tällä hetkellä uutuuksista löytyy mm. näitä upeita maljakoita ja kesäisen pehmeitä hiekan värejä.
Myös korallinpunainen kuuluu kesään.
Annon lisäksihän Kodin 1:stä löytyy hyvin kattavasti edustettuna muutkin merkit, ja jokaisen sisustustyylin harrastajalle varmasti löytyy omansa. Minunkin on tunnustettava, että käyn säännöllisin väliajoin fiilistelemässä näitä ihania maalaisromanttisia tuotteita, vaikka ne eivät ehkä omaan kotiini istuisikaan.
Valikoiman laajuus onkin syy, miksi Kodin 1:iin kannattaa lähteä vierailemaan vaikka vähän kauempaakin. Vaikka keräisi mukaan kaikki sisustuksesta kiinnostuneet ystävät, niin jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

Tämä toivoton härrävärkki lähti sisustuskierrokselle niin kiireessä, että jätti lompakkonsa kotiin... omat ostokset jäivätkin näin ollen vielä kassalle odottelemaan Helluntain jälkeistä maanantaita, mutta palataanpa nihin sitten myöhemmin.

Mukavaa oli, kiitoksia kovasti Kodin1:lle, että saimme tulla vierailemaan ja kaikille bloggaaajasiskoksille myös. Muut asiakkaat väistelivätkin hieman kauhistuneen näköisinä hyllyjen väliin, kun kolmetoista tomeraa naisihmistä marssi ympäri liikettä kamerat räpsyen. Ensi kertaan!

2 kommenttia

  1. Hei, olipa kiva kun kävitte siellä, hyvä valikoima. Vaaleanpunainen sohvaryhmä mahtuisi maailmaani

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi mukavasta seurasta! Hauska kuulla, että sinustakin löytyy maalaisromanttinen, pastelliinkin ihastuva puoli ;) Muutenkin omat poimintani olivat pitkälti samoja, vaikka kotimme ovat kovin erityylisiä. Ihanasti olit osannut koota ajatukset ja fiilikset selkeäksi kokonaisuudeksi! Pitää huomenna katsoa, miten minä tehtävästä selviydyn. Kuvat kävin jo läpi, mutta en ehtinyt vielä postausta valmistella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)