Gluteeniton kanapiirakka

tiistai 13. toukokuuta 2014

No niin. Nähdäänpä se nyt tämäkin päivä historiassa, että täysin kädetön kokkikolmonen jakaa täällä ruuanlaittovinkkejä. Minähän siis olen noin yleensä ottaen keittiöiden täystuho, joka on leiponut pullaa ilman hiivaa, mustikkapiirakkaa ilman leivinjauhetta ja polttanutpa jopa kerran keitetyt (!) kananmunat pohjaan... Välillä kuitenkin sokeakin kana löytää jyvän, joten ajattelin kertoa siitä teillekin. Siirryttyäni gluteenittomalle ruokavaliolle vajaa vuosi sitten tuli keittiöhommistani entistäkin haastavampia, mutta aina aika ajoin tulee testailtua miten vanhat reseptit taipuvat uuteen ruokavalioon sopiviksi. Joka kerralla lopputulema on aina hieman erilainen, kun sävellän aina keitoksiani sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.
IMG_3929.jpg
Tällä kertaa kaapista sattui löytymään merkkipäiväänsä viettävä kananfilesuikalerasia, niin siitäpä sitten iltapalaa touhuamaan. Ja kas vain, vallan maistuva piirakkahan siitä sukeutuikin.
IMG_3937.jpg
Pohja
- reilu 100 gr sulatettua voita
-1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
-1/2 dl tattarijauhoa
-2dl gluteenitonta jauhoseosta
-1 tl psylliumia
-lorautus (alle 1/2 dl) kylmää vettä
Sekoita kuiva-aineet sulatettuun voihin. Voitele piirakkavuoka ja ripottele päälle gluteenitonta korppujauhoseosta. Levittele taikina kaapimella (...? nuolijalla? ... help me out here?) vuokaan. Kädet tai lusikka ei toimi, sillä gluteeniton taikina venyy ja vanuu, eikä asetu muuten millään.
Paista 225 asteisessa uunissa 13-15 min.

Täyte
- keltainen paprika
- 300 gr (hunajamarinoituja) kananfilesuikaleita
- puoli rasiaa Aurinkokuivatut Tomaatit-tuorejuustoa
- munamaito ( 2 munaa, 2 dl kevytruokakermaa, ripsaus suolaa ja valkopippuria)
- juustoraastetta
Sekoita tuorejuusto ruskistettujen kanojen kanssa ja hämmentele hetkinen. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle pilkotut paprikan palat, kanatäyte sekä munamaito ja kuorruta komeus haluamallasi määrällä juustoraastetta. Minähän juuston rakastajana humpsautin koko 150 g pussillisen. Paista uunissa vielä 20 min.
IMG_3921.jpg
Palanpainikkeeksi heitin vielä samalla kaavalla (kaikki mikä viittä vaille itsestään jo loikki esille jääkaapista) surautetun smoothien. Tällä kertaa blenderiin päätyi kahden hengen satsiin 2 banaania, 1 avokado, ananasmehua, 1 1/2 prk maitorahkaa ja 1 dl mustikoita. Namskis.

Johan kelpaa lähteä mahan viereen pötköttelemään.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)