Skandinaavinen Joulusisustus- Osa 1 | Scandinavian style Christmas

maanantai 10. joulukuuta 2018

/Hi there! Can't believe that it is only two more weeks until Christmas. I've been so busy lately that I actually had time to put up all my Christmas decorations just last weekend. Me - who usually can only hold herself until the mid of November before starting with all of the fussing around Christmas. I also finally managed to find time to do some gift wrapping when my son was out on a hockey game. Maybe I'll also find time to take some pictures of how the presents turned out this time. Today I'll give you a first peak of this year's Scandinavian Christmas decor./

Hellurei! Arvatkaapa onko vaikea kirjoittaa yksikätisenä? Onnistuin eilen vaihteksi telomaan itseltäni sormen. Jepa. Juuri kun edellinen vamma alkoi olla suunnilleen hoidossa, piti sitten repäistä jonossa seuraava sormi rikki, ja ihan vaan pahvilaatikolla - kyllä koti on ihmiselle vaarallinen paikka. Joten pahoittelut jo valmiiksi mahdollisista typoista... Mutta asiaan. Viime viikkoina on pitänyt sen verran hässäkkää, että jouluvalmistelut meinasivat jäädä kerrassaan vaiheeseen. Viikonloppuna sain sitten aikaiseksi vihdoin laitella joulun kotiin ja paketoinpa jopa lahjatkin Jampan ollessa jääkiekkomatsia katsomassa. On muuten hankala löytää aikaa vielä Joulupukkiin uskovan lapsen taloudessa saada rauhassa paketoida lahjoja, kun onhan se sentään sellainen parin tunni urakka. Jos vain tilaisuus tulee vielä kaivella paketit kätköistään, niin yritänpä saada muutaman kuvan niistäkin vielä napsaistua.
la dolce vita blogi joulusisustus 1
Kuvaaminen muutenkin on melkoisen hankalaa näinä vuoden pimeimpinä päivinä. Vaikka käyttää jalustaa ja ottaa kuvat päivän ainoana valoisana tuntina, on kohina taattua. Ei uskoisi, että nämäkin otokset on napsittu yhdentoista maissa aamupäivällä. Joulusisustus palasi tänä vuonna maltillisille valko-harmaa-mustille linjoilleen viime vuoden punaisen kokeilun jälkeen. Ei istunut punainen meikäläisen pirtaan millään, ei. Valkoisen ja harmaan sävyt sen sijaan tuovat kotiin juuri sitä rauhoittavaa värimaailmaa, jonka ääreen on sitten pyhien alettua hyvä käpertyä.
la dolce vita blogi joulusisustus 2 olohuone
Valkoinen Amaryllis vasta suunnittelee aukeamistaan, mikä onkin hyvä juttu, niin kukinnot kestävät hyvässä lykyssä joulun yli. Jättineulepeittokin pääsi joulun kunniaksi alakertaan vierailemaan. Amarylliksen lisäksi joulun tunnelmaa tuovat tuoksullaan näissä kuvissa vielä näkymättömät valkoiset hyasintit, jotka ovat niitä harvoja tuoksuvia kukkia joita minun allergiani sietävät. Sattuneista syistä meillä asustelee poikkeuksellisesti tänä vuonna myös valkoinen Joulutähti. Sellainen kun tuli ostettua anopille lahjaksi juuri ennenkuin sain tietää, että hän ei missään nimessä halua Joulutähteä...
la dolce vita blogi vaalea joulusisustus 3
Varsinaisia adventtikynttilöitä minulla tulee harvemmin harrastettua, mutta Clas Ohlsonilta löytyi tämä mainio kalenterikynttilä, jota poltellessa pysyy jotenkuten kärryillä lähenevästä jouluaatosta. Vielä kun olisi nimittäin muutama lahja hankittavana ja piparit leivottavana. Takana nurkassa kurkkii kuusi, joka on tänä vuonna taas vihreä. Jamppa kun sai valita otetaanko esille vanha vihreä vai viime vuonna hankittu valkoinen kuusi. Nyt sitten arvon ostaisinko toisen setin kuusenvaloja, että saisin pystytettyä valkoisen kuuseni yläkerran aulaan varapaikalle.
la dolce vita blogi valkoinen joulusisustus
Lisää kuusesta ja muista koristeluista myöhemmin. Nyt täytyy rientää iltatouhuihin. Ihanaa iltaa!


Seuraa blogia / Follow the blog

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)