Alku.fi kokemuksia - Kokeile Alkua ilmaiseksi

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

* Yhteistyössä Alku.fi*


Mitä kuuluu, kukkuluuruu? Ollaanko sielläkin shoppailtu koko viikonloppu Black Friday-tunnelmissa ja nyt on  sormenpäät kipeänä näppiksen takomisesta? Täällä ainakin ollaan. Huh. Onneksi jouluun on enää kuukausi, niin loppuu nuo hyvät tekosyyt shoppailla koko ajan... 

Mutta mennäänpä päivän asiaan. Silmiini sattui Facebookin uutisvirrassa Kukan tarjous teille kaikille, jotka olette olleet kiinnostuneita Alku.fi-valmennuksesta, ja huomasin, että minullakinhan on raportoimatta mitä kuuluu näin valmennuksen jälkeen. Ja mikäli vielä tämän luettuasi tuntuu, että tuopa voisi olla minun juttuni, niin klikkailehan tänne. Nyt saat nimittäin kokeilla Alku.fi-valmennusta kaksi viikkoa ihan ilmaiseksi.

Kenen siis kannattaa lähteä Alkuilemaan? Itse lähdin kokeilemaan Alku-fi-valmennusta ensisijaisesti koska kaipasin ideoita uusiin terveellisiin resepteihin. Olen jättänyt gluteenin ruokavaliostani jo vuosia sitten ja karsinut suurimman osan maitotuotteista myös jo yli vuosi sitten, ja koska kuulin Alku.fi-valmennuksen perustuvan lähtökohtaisesti maidottomalle ja gluteenittomalle ruokavaliolle halusin lähteä mukaan inspiroituakseni yhdessä muiden valmennettavien kanssa uusista mauista ja jakaakseni ideoita muiden kanssa. Toinen syy lähteä mukaan valmennukseen oli pitkäksi venähtänyt tauko aktiivisessa treeaamisessa ja halu lähteä lempeästi taas palauttelemaan säännöllistä liikuntaa osaksi arkea.

alku.fi valmennus
Kuten kuvista näkee, sain valmennuksesta juuri sitä mitä kaipasin, eli temppiä panostaa päivittäisiin ruokailuhetkiin hieman enemmän, ja samalla kaupanpäällisenä terveemmän ja jaksavamman olon. Kun viikon (tai edes seuraavan päivän) ateriat suunnittelee ennakkoon, on paljon helpompi syödä terveellisesti ja säännöllisesti ja välttyä äkillisen verensokerin laskemisen seurauksena kotimatkalla ahmituilta suklaapatukoilta tai työpaikan kokouspullilta, jotka hetkellisen makeuden jälkeen aiheuttavat vaan huonon olon.
alkuvalmennus
tuorepuuro overnight oats with strawberries
Sain myös heräteltyä uinahtaneen treenaajani, ja palattua salille. Alku.fi-valmennuksessa mukana tulee liikuntaohjeet kotiliikuntaan, jota voi harjoittaa kahvakuulan avulla, mutta koska minä ja kahvakuula emme koskaan ole oikein osanneet ystävystyä, palasin mielummin salille tutun turvallisten tankojen ja käsipainojen pariin.
terveellinen aamupala
Alku.fi-kotitehtävien parissa tuli myös mietittyä omaa suhdetta syömiseen, ja tilanteisiin ja elämänvaiheisiin, jotka laukaisevat huonot ruokailutottumukset tai pitävät niitä yllä. Jos motivaatio meinasi välillä pätkiä, auttoivat Kukan viikkokirjeet ja muiden valmennettavien tsemppiviestit Facebook-ryhmässä taas palaamaan ruotuun.
healthy eating
Valmennuksen tultua päätökseen olen jatkanut pääpiirteittäin samoilla ruokavalio-ohjeilla, joskin olen todennut, että minulle sopii paremmin päivittäisten ruokien jakaminen vähintään viiteen ruokailukertaan neljän sijaan, ja lisäksi olen palannut aamupuurojeni pariin proteiinipitoisten aamupalojen sijaan sillä minun päiväni vaan alkavat paremmin ihanan pehmeäksi hautuneen tuorepuuron parissa. Koska Alku.fi-valmennuksen onkin tarkoitus antaa valmennettavilleen elämänikäiset ohjeet terveellisempään ruokailuun uskonkin, että tällaisissa pienissä asioissa on syytä kuunnella itseään.
healthy smoothiebowl

Jos siis vielä pohdit, voisiko Alku.fi olla juuri sinua varten, käyhän kokeilemassa itse. Mikään bikinifitness-kurssihan Alku ei ole, vaan se on nimenomaan lempeä valmennus meille ihan tavallisille tallaajille, jotka etsivät elämäänsä terveyttä ja tasapainoa. Kannattaa todeta asia itse. Alku.fi Facebook-sivut löydät täältä.


Aiemmat postaukset Alku.fi-valmennuksesta löydät täältä ja täältä.
Seuraa blogia

2 kommenttia

  1. Näyttää niin ihanan terveellisiltä ja houkuttelevilta nuo kuvaamasi annokset. Tilasin puhtaasti mielenkiinnosta oppaan itselleni. Minä valitettavasti kuulun elintapoineni siihen surkeaan ryhmään, joka laittaa ruoaksi niin riisit, pastat kuin perunatkin. Muutoinkaan eivät ruokailutottumukset loista terveellisyyttään. Olen huomannut, että haasteena ylipäätään aterioissa on, että esim salaatti yhdistettynä kanaan tai vähärasvainen jauheliha ryyditettynä kasviksilla ei kelpaa talossa pidemmän päälle muille. Miten siis asioit kaupassa pysyäkseni ruokavaliossa, kun osa perheestä kaipaa perunaa ja makkaraa? Käytännössä on niin monia haasteita ja kuten huomaat myös niitä selittelyjä :) Henkilökohtainen kokki olisi poikaa. Minulle oma ja muulle perheelle omansa. Oletko sinä ikinä törmännyt tällaiseen vastustukseen, sillä niin koulu, kuin päiväkotiruoka kuten myöskään lounasravintoloiden ruoka ole terveellisintä tasoa.

    VastaaPoista

  2. Parhaiten tuossa onnistuu juuri ennakkosuunnittelulla. Jos olen vaikka suunnitelmaan kirjoittanut että syön maanantaina jauhelihapihvejä ja paistettua kesäkurpitsaa ja tiedän että perheen miehet ei kesäkurpitsaan koske kirjaan aina suunnitelmaan heille vaihtoehdon joka valmistuu samalla vaivalla (esim. sinne uuniin menee pihvien ja kesäkurpitsan lisäksi perunalohkoja). Tarhan ruokailupolitiikka on kyllä aika pöyristyttävää, kun välipala on lähes joka päivä sokerista kiisseliä ja kaikki ruoka tarjoillaan luonnollisesti kastikkeella ryyditettynä. Jampankin ruokailutottumukset on selvästi tarhassa muokkautuneita, mutta onneksi myös kodin tavoista on jotain opittu, sillä yksi Jampan lempiruuista on keitetty parsakaali. 😄

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)