Pieleen Meni

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Minäkö teatteriin? Oli ensimmäinen ajatukseni, kun sain kutsun tulla seuraamaan Oulun Kaupunginteatterissa viime viikonloppuna ensi-iltaansa juhlinutta esitystä Pieleen meni. Minä, jos kuka harrastan harvemmin tällaista niin kutsuttua korkeakulttuuria. Olenhan tunnettu siitä, että jos saan valita klassisen konsertin ja hevikonsertin välillä, päädyn taatusti jälkimmäiseen, ja jonka kirjahyllyt notkuvat kevyempääkin kevyempää chick-lit-osastoa kirjallisuuden klassikoiden jäädessä pölyttymään kirjastoon. Samoin olen aina päätynyt valitsemaan elokuvateatterin teatterin sijaan. Tällä kertaa teatterinäytöksen esittelysivut vaikuttivat kuitenkin niin mielenkiintoisilta, että pakkohan se oli lähteä katsomaan mistä on kyse.

Pieleen meni, eli alkuperäiseltä nimeltään The Play That Goes Wrong on saanut alkunsa englantilaisten näyttelijäopiskelijoiden Lontoolaiseen pubiin tekemästä hupikomediasta vuonna 2012 ja  näytelmässä pääsee seuraamaan mysteeriä Murha Havershamin kartanossa.  Näytelmä ei kuitenkaan ole perinteinen murhamysteeri, vaan tarina tarinan sisällä. Näytelmä kertoo siitä kuinka sinnikkäät näyttelijät ovat päättäneet vetää läpi kunnialla - tai vähemmän kunnialla-  esityksen, jossa kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. Tapahtumat saavat alkunsa jo ennen varsinaisen näytelmän alkua teatterin lämpiöstä, ja epäonnekkaat sattumukset  pääsevät käyntiin jo hetkeä ennen virallisen esityksen alkamista myös lavalla. Paljastamatta liikaa näytelmän sisällöstä voin kertoa, että yleisö hytkyi naurusta koko kaksituntisen ajan, ja lavalla sattui ja tapahtui niin paljon, että ei välillä tiennyt minnepäin katsoa, ettei vain menettäisi hetkeäkään tästä hulvattomasta ilottelusta. Voin siis lämpimästi suositella näytelmää myös sellaisille, jotka harvemmin teatteriin eksyvät. Meistäkin paikalla olleista bloggaajista (miesseuralaisista puhumattakaan) jokainen myönsi, että teatteri ei ole ihan viime vuosina kuulunut säännölliseen ohjelmistoon. Jokainen kuitenkin poistui paikalta suupielet korvissa, ja päällimmäisenä ajatuksena oli varmasti jokaisella, että tätähän täytyy tehdä usemamminkin. Tarinan tarkempaan esittelyyn pääsee tutustumaan täällä. Kiitokset vielä seurasta Jaana ja Nanni, joiden kanssa saimme väliajalla Ravintola Vänmannin puolella harrastaa julkkisbongausta.

1 kommentti

  1. Kiitos, oli kiva nähdä. Miehen kanssa jo katseltiin seuraavaa mahdollista näytelmää. Kiva oli käydä ja varmaan lähdemme uudelleenkin 😊👍 Mukavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)