Mielenrauhaa etsimässä | Mindfulness

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

/I started a Mindfulness course this week.There will be thirteen lessons altogether during the spring time and oh, it is going to be so interesting to see where I will end up. Will I ever learn to live in the moment?/


Tervepä terve. Viikko vierähti sitten viimemmän, mutta tänään päätin taas avata koneen. Koska vuorokauden tunnit eivät tosiaankaan riitä ihan kaikkeen mitä haluaisi tehdä, pitää välillä priorisoida, ja silloin blogi joutuu jäämään kakkosijalle. Töiden pyörähdettyä käyntiin ilta-aika on melko rajallista, ja kun uuden vuoden hyviin aikeisiin kuuluu nimenomaisesti pyrkimys rauhoittaa vähän elämää, on valinta joogahetken ja kirjoittamisen suhteen helppo. Ensin vähän mietinkin, että mistä sitä kirjoittaisin, sen verran arkista on elo taas ollut, mutta totesin, että mitäpä sitä puristamaan mitään väkisillä, kerrotaan vaan mitä kuuluu. Minä nimittäin aloitin uuden harrastuksen, ja ilmoitin itseni Mindfulness -kurssille. Tietoinen hyväksyvä läsnolo, täältä tullaan.
kummituspuu
Olen pitkin syksyä kuukkeloinut tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä Life Coaching-koulutuksista ja muista samantyylisistä elämänataitokoulutuksista, mutta sanottakoon nyt suoraaan, että huh huh kun on hinnoiteltu kurssit kohdilleen. Suurin osa kursseista sisältää noin viitisen lähiopetuspäivää ja loppu opiskelu toteutetaan omatoimisesti verkossa, ja silti hinta kursseilla on keskimäärin 4000 euroa. Jep. Luitte oikein, En laittanut vahingossa yhtä nollaa liikaa. Tämäntyyppinen sielunsivistäminen on siis meillä perustaviksilla melko lailla mahdoton yhtälö. Onneksi ryhdyin selailemaan paikallisen kansalaisopiston tarjontaa etsiessäni äidilleni kurssia kevääksi, ja silloin silmään sattui reilu kolmen kuukauden mittainen Mindfulness- kurssi, ja vieläpä varsin järkevään hintaan.
interior
Maanantaina sitten hiiviskelin hieman jännittynein mielin läheisen koulun liikuntasaliin ja ainakin ensimmäinen kerta oli oikei positiivinen yllätys. Ohjaaja vaikutti kokeneelta ja mukavalta, ja heti ensimmäisellä kerralla päästiin käytännön harjoituksen makuun. Pötkötellessäni lattialla kehomeditaatiota tehden kahdenkymmenen ventovieraan ihmisen tehdessä samaa vieressä, osasin ehkä ainakin hetkeksi päästää irti kaikesta muusta meneillään olevasta, ja pysähtyä hetkeen. Oma ongelmani kun on koko ajan sauhuava pää. Heti aamulla herätessä mieleen juolahtaa tuhat ja yksi hoidettavaa ja muistettavaa asiaa, ja välillä toivon, että aivoistakin löytyisi on/off-kytkin, jonka voisi välillä napsauttaa ala-asentoon saadakseen omalta mieleltään hetken rauhan. Tätä rauhaa tässä nyt sitten lähdetään etsimään, ja lupaan laittaa hyvät vinkit teillekin jakoon kevään edetessä. Onko teillä kenelläkään kokemusta Mindfulness-kursseista tai -harjotteista?
Ylva Skarp Balance


ps. Oululaiset, kurssilla on vielä muutama paikka vapaana, jos innostuitte ajatuksesta?


Blogin Facebook-sivulta löydät linkin ilmaiseen Mindulness-harjoitukseen, käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Jatkossa onkin tarkoitus lisätä Facebook-sivulle näitä bonusjuttuja, joten tykkäähän sivusta jos haluat pysyä vinkeissä mukana.


Seuraa blogia

4 kommenttia

 1. Voi voi kuinka kuulostaa tutulta!! Siis just toi, että päässä pyörii sata ja yksi asiaa! Oikeesti! Ihan kamalaa ja niin raskasta. Tiedätkö, että juuri eilen googlailin joogavideoita ja meditaatio-ohjeita. Mä en oikein tiedä mistä ja miten aloittaa ja varsinkin tuon joogaamisen! Onko sulla vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä voisin kirjoitella oman postauksen aiheesta. Itsekin olen vielä melkoinen vasta-alkaja näissä mutta silti jo tukevasti koukussa.:)

   Poista
 2. Mindfullness on kyllä hyvä apu stressiin ja elämän priorisointiin. Välillä innostun aiheesta, välillä se unohtuu. Kurssi tekisi kyllä hyvää mutta ajanpuutteen vuoksi jään selailemaan aihetta kirjoista. Mulla löytyy kaapista muutama kirja joihin palaan aika ajoin, "Läsnäolon voima" ja "Havahtuminen". Harjoituksia voisi kyllä kokeilla, meditaatiota olen aikonut kokeilla jo jonkun vuoden - siihen kuitenkaan ryhtymättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjavinkeistä, pitääkin laittaa heti kirjaston varaukseen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)