Edullinen marmoritarjotin | Marble in budget version

keskiviikko 31. elokuuta 2016

/If you have been looking for a less expensive version of a marble tray by Hay, you just found it./



Kukkuluuruu! Tänään tulin vain pikaisesti postaamaan vinkki viitosen. Vaikka viime viikolla lupailin olla aloittamatta mitään uutta tänä syksynä, saatoin nyt kuitenkin epähuomiossa mennä tilaamaan erään verkkovalmennuksen, ja kihisen innosta päästäkseni siihen käsiksi. Siksi siis tämänkin päivän aiheesta lisää myöhemmin, mutta nyt siis asiaan. Jos olet minun tavoin etsinyt jo pitkään ja hartaasti budjettiversiota marmoritarjottimesta, nyt kannattaa kipin kapin suunnata lähimpään Hemtexiin. Tämä ei siis ole mikään maksettu mainos, mutta itse jäin viime keväänä nuolemaan näppejäni saatuani liian myöhään tietooni, että Hemtexillä myydään neljänkympin hintaan marmoritarjottimia, joista designveriona (Hay) saa maksaa lähes kolmesataa (!). Jotkut paheksuvat suuresti tällaisia edullisempia malleja tunnetuista tuotteista, mutta minä en taas näe minkään valtakunnan järkeä maksaa pelkästä merkistä lähes kymmenkertaista hintaa? 

edullinen marmoritarjotin hemtex
marmoritarjotin hemtex

Se ei-niin-stailattu lastenhuone | Kid's room

torstai 25. elokuuta 2016

/Oh how I wonder what are the little people like who live in all of those pretty little rooms I keep seeing in the internet. Or is it just my son who has soooo many things that the room just can't be that pretty...?/


Kuka niissä asuu? Niissä viimeisen päälle kauniissa lastenhuoneissa joita näen muiden blogeissa ja ihailen pinterestissä? Ihanan seesteisiä maanläheisin värein ja pastellisävyin sisustettuja pikkuväen huoneita, joissa muutama täydellisen tyylikäs lelu on aseteltu huoneen ainoan säilytyskalusteen päälle kuin alleviivaamaan huoneen täydellistä järjestystä. Vaatteet roikkuu kauniisti rekillä ja ne kaikkein ihanimmat  rimpsumekot on aseteltu seinälle henkariin taideteoksiksi. Kuka? Kun muutimme Jampan huoneen alakertaan, jossa se ensimmäisenä sisääntullessa tervehtii kaikkia vieraita ja näkyy suoraan olohuoneeseen haaveilin kyllä hetken aikaa sellaisesta täydellisestä lastenhuoneesta, mutta ei onnistu. Koska tavarat. En tiedä olenko sitten ainoa laatuaan, joka on tullut vuosien saatossa hamstrailleeksi kirppareilta (siivouspäiväkirpparit lapsivaltaisella asuinalueella on ihan pohjaton aarreaitta) yhtä sun toista. Niinkuin nyt erinäisiä kirjoja ja lautapelejä, leluista puhumattakaan. Leluja on toki yritetty saada kiertoon sitä mukaan kuin niistä ulos kasvetaan. mutta tilallehan tulee aina uutta. Ja poikien lelut kun vaan vievät ihan tolkuttomasti tilaa. Kentis tyttöjen nukkeleikit saa mahtumaan niihin muutamiin säilytyslaatikoihin mitä näissä viimeisen päälle kauniissa huoneissa näen, mutta loputonta legopalikkamäärää, muovisia tasitelukaukaloita ja jättimäistä jääkiekkoareenaa tai autorataa onkin sitten hieman hankalampi yrittää häivyttää näkyvistä.

Tänään siis todellisuutta lapsenhuoneesta. Ja joo, on siellä sentään vähän stailattu, niinkuin otsikko antaa ymmärtää. Jamppahan nukkuu tavallisesti keskimäärin 15 pehmolelun kanssa. Häädin siis enimmät puput, nallet, turtlesit sun muut huoneen ulkopuolelle, muuten ei olisi sänkyä näkynyt pehmovuoren alta....

lastenhuoneen sisustus
Kirjoittelin aiemmin keväällä alakerran makuuuoneeseen asennetusta Visorin pimennysverhosta. Suosittelen lämpimästi muillekin aamuvirkkujen lasten vanhemmille. Tämä nimittäin pimentää huoneen niin hyvin, että sivuverhoja ei tarvita lainkaan, ja meilläkin loppui ne aamuviiden auringonsarastukseen liittyvät heräämishuutelut siihen paikkaan, kun Jamppa siirtyi nukkumaan tähän pimennettävissä olevaan huoneeseen.
lastenhuoneen sisustus
lastenhuoneen sisustus
Saisiko teillekin olla viimeisen päälle viimeistelty asetelma String-hyllykköön? Useimmiten se koostuu Mc Donald'sin ilmaisleluista ja muista yhtä tärkeistä pienesineistä.
lastenhuoneen sisustus
Mikäs se siellä sängyn alla pilkottaa? No jääkiekkopeli tietenkin. Seinällä roikkuu taidetta a'la huoneen asukas. 
lastenhuoneen sisustus
Me vartioimme täällä.
lastenhuoneen sisustus
Nurkassa olevassa raitapussukassa asuvat ne kaksisataa muuta pehmolelua, jotka tällä hetkellä eivät ole aktiivikäytössä, mutta joita ei kuulemma missään nimessä saa antaa pois. Ja se autorata. Huoh.
Niin ja ne pelit ja lelut.... no siellähän ne, koko Bestå pursuilee tavaraa, samoin vieressä nököttävä lokerikkohylly...
lastenhuoneen sisustus
Malm-lipastosta löytyy Jampan sisävaatteet. Tämä on muuten erittäin kätevä käytössä, sillä täältä nelivuotiaskin osaa itse kaivella vaatteet esiin.
lastenhuoneen sisustus


Too much? Olisiko parempi vaan pysytellä tarkkaan rajatuissa kuvakulmissa? Millaisia lastenhuoneita teillä on?

Seesteinen syksy | Welcome Autumn

sunnuntai 21. elokuuta 2016

/This year, at the beginning of autumn I decided to slow down instead of taking up new hobbies and challenges./


Huomenta! Ja sanon nyt huomenta tietäen vallan hyvin, että kello käy puoli kahta iltapäivällä. Ja ehei, en suinkaan ole nukkunut näin pitkään. Syy miksi olo on edelleen vallan aamuinen on hiljaisuus. Instan seuraajat tietävätkin jo, että olen saanut tänä viikonloppuna nautiskella omasta ylhäisestä yksinäisyydestäni perheen miesväen suunnatessa mökille kalastushommiin. Ja voi pojat kuinka tämä tulikaan tarpeeseen. Esimmäinen kokonainen työviikko oli kyllä sen verran hektinen, että viisi päivää tuntui enemmänkin viideltäkymmeneltä. Kun kertaheitolla palaa arkirytmiin aamukuuden herätyksineen, tarha-työ-kauppa-tarha-koti-leikki-iltapesu-nukutus-rutiineineen ja yrittää siinä aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä kohdata karkeasti ottaen 120 ihmistä ja ottaa jokaisen henkilökohtaisesti huomioon, on olo äkkiä kuin kuiviin rutistetulla tiskirätillä. Siksipä päätin tämän harvinaislaatuisen oman ajan yllättäessä olla tekemättä mitään. En suursiivonnut, järjestellyt, pyykännyt, aikatauluttanut enkä tehnyt mitään. Kökötin lauantaipäivän sohvalla ja katsoin kerrankin oikein urakalla telkkaria. Tätä en nimittäin nykyään enää normiarjessa ehdi tehdä. Kruunasin vielä illankin möllöttämällä netflixistä kaksi jo joskus aiemmin katsomaani romanttista komediaa (kuka voi vastustaa Cameron Diazia?) kynttilöitä poltellen. Koska keittiöhommat ei missään määrin kuulu suosikkipuuhiini, iltapala koostui karrelle poltetuista kanansiivistä. Jep. Ihan (taas kerran) palohälyttimet huusi ja kaikkea. 

Tänään jatkoin samalla älä tee mitään-linjalla (joskin vähän koko ajan jo odottelee milloin se auto pihaan kaartaa). Olisin voinut pompata aamulla varhain surisuttelemaan smoothieita ja kirmata salille, mutta päätin sen sijaan nauttia erittäin hitaasta aamusta, ja siiryinkin aamupalan ja aamulehden jälkeen salin sijaan sohvalle Ikean uuden kuvaston kanssa kokonaiseksi tunniksi. Kävin kyllä sitten kävelyllä, mutta enemmänkin nauttimassa alkavan syksyn tuoksusta kuin kuntoilumielessä. Lounaan ja kirjanlukutuokion jälkeen ihmettelin tosiaan, että olo on vieläkin aamuisa. Ehkä pitäisi tehdä tätä vähän useammin? Jos suorittaisi vähän vähemmän ja kysyisi itseltään vähän enemmän, että mitä sitä oikeasti haluaisi tehdä? Varmaan monella teistäkin on työelämä sellaista, että välillä tuntuu, että eihän tästä selviä? Kun uusia vaatimuksia puskee joka puolelta, alkaa helposti tuntea riittämättömyyden tunteita, ja olo on koko ajan äärimmäisen stressaantunut, kun ei vaan pysty tekemään kaikkea niin hyvin kuin haluaisi?  Niinpä tuumailin, että en ehkä tänä syksynä hihkukaan täällä innosta syksyn tuomien uusien haasteiden ja harrastusmahdollisuuksien kanssa. Jos vaikka haastaisi sen sijaan itsensä pysähtymään hetkeen. Jos valitsisi salirääkin sijaan mietiskely- ja rentoutumisharjoituksen (suosittelen edelleen kokeilemaan TRE-menetelmää)? Jos ei välittäisikään niistä sohvan alla piileskelevistä villakoirista? Sieltähän ne löytyy vielä ensi viikollakin. Kokeillaan. Kuka lähtee mukaan?



Lainaukset kuvien väleissä Pinterestin Thoughts-kansiostani. Tämä henkilökohtainen suosikkini ja monet muut löytyvät siis sieltä...

Syysuutuuksia kotiin alehintaan | Sale

maanantai 15. elokuuta 2016

/If you wish to get a little something new for your home now that summer is turning into an autumn, check out these lovely products that are now on 20% discount./



Syksy se on. Aamulla pitää jo takki vetäistä niskaan töihin lähtiessä. Instan seuraajat tietävätkin jo, että viikonloppuna kävin hoitamassa alkavaa syysbluesia shoppailuterapialla, ja kannoin kotiin mm. valtaisan määrän viherkasveja. Saa sitten nähdä pysyvätkö hengissä niin kauan, että ehtisin niitä tänne blogin puolelle kuvailla. Mutta muutakin ihanaa syyskotiin olisi tarjolla kuin kasveja. Elloksella alkoi nimittäin vast'ikään hyvin harvinaiset kodinosaston alet, jotka koskevat myös merkkituotteita ja huonekaluja. Monet vannoutuneet kaltaiseni Ellosfanit tietävätkin, että kanta-asiakkaille tupsahtelee aina säännöllisin ajoin alekuponkeja kotiin saakka, mutta niitä ei voi koskaan käyttää huonekaluihin, ja hyvin harvoin merkkituotteisiinkaan. Kokoilinpa siis muutamia omia suosikkejani teillekin tänne nähtäville, jos meinaa sisustussormet syyhytä näin iltojen piemetessä.

ellos home ale




Hamam-pyyhkeet ovat tänä kesänä nousseet jo melkoiseksi trendiksi, ja nyt pääsisi aika edullisesti testaamaan niitä käytössä. (löytyy myös kylpypyyhekoossa.)
Kävisikö meille nämä kahden kappaleen pakkauksessa myytävät tuolit?
Pyörällistä Morris-hyllykköä saa näemmä tänä syksynä myös valkoisena. Tahdontahdon.
Vaiko sittenkin saman sarjan kapeaankin tilaan mahtuva hyllykkö?
Sataprosenttista pellavaa oleva pussilakanasetti. (ja vielä edullisempana versiona täällä.)
Blogimaton maineeseen jo kohonnut Tanger-matto.
Buddy-pöytävalaisin,
Glänta-lasivitriini.
Säilytyspussi.
 Marmorivati.
Bloomingvillen Glas-pöytä.
Tämä kaappi on kyllä myös aivan vastutamaton, mutta jäänee minun osaltani odottelemaan lottovoittoa. Tai hyvää haltiatarta. 

Ja entäs sitten tämä? Ihanan ihana vohvelikankainen tummanharmaa päiväpeite
harmaa päiväpeite ellos

Lapselle uusi sänky. Ei kerrota miesväelle, mutta haluaisin ehkä vaihtaa meidän Muuramen Jollan jo vähän isomman pojan sängyksi...
lastensänky ellos
Call me crazy mutta minä kyllä tykästyin tähän sarjapöytään(kin).
sarjapöytä ellos

 Life-kaappi. Need I say more?
life kaappi ellos


Herääkö kenenkään muun sisustushalut näitä ihania kuvia katsellessa? Jos heräili, kurkkaa koko ihana valikoima täältä ja hyödynnä ale 21.8 mennessä koodilla   345415   
pellavalakanat ellos
Kuvat lainattu.




Pirteätä uuden viikon alkua!









(Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)


Ruokailutilassa nyt ja tuolipulma | Dining Area

tiistai 9. elokuuta 2016

/This is how it looked like in our dining area a few weeks back. /


Sade siellä ropistelee ulkona ja olo on hyvinkin syksyinen. Kaiholla muistelen viime vuoden elokuuta, jolloin töiden jo alettua pystyi vielä ainakin viikon verran jatkamaan kesää työpäivien jälken terassilla istuen, kun aurinko paahteli pilvettömältä taivaalta. Tänään töissä ollessa tosin taivaalta sataneet kissat ja koirat eivät sen sijaan haitanneet yhtään, parempi vaan, jotta ei harmitus päässyt iskemään. Syksyfiiliksistä johtuen päättelikin, että alkanee myös olla jo aika julkaista nämä muutaman viikon vanhat otokset ruokailutilasta, ennenkuin syksy sinnekin ennättää. Konmarin hengessä ruokailutilan ympäristökin kesällä hieman karsiutui, mutta sen verran kyllä itseäni tunnen, että ennenpitkää alkaa asetelmaa pukkamaan taas vähän joka nurkalle. Meillä tapahtui muuten kuumimmilla heinäkuun helteillä joku ihme ilmiö ja taulut hyppelivät öisin yksin alas seiniltä. Meillähän suurin osa tauluista on kiinnittty command-tarrakoukuilla, ja liekö sitten seinät eläneet lämmön vaikutuksesta vai mitä, mutta monena aamuna sain huomata sieltä sun täältä koukkujen tipahtaneen alas taulut mukanaan...

ylva skarp balance
Ylva Skarpin Balance-posterin kaverina ruokailutilassa roikkuu Deseniolta bongattu samantyyppisellä fontilla painettu määritelmä siitä, mistä se Balance syntyy. Jälkimmäinen oli melkoinen löytö kun olin pitkään haeskellut paria Ylvan printille.

hay lup
marmorilaatikko
Laatikoissa jemmaan päivittäisiä vitamiinejani ja allergialääkkeitäni, että ne on aina aamuisin helposti käden ulottuvilla. Marmoriboksi on yli vuoden takainen löytö Hemtexiltä.
valkoinen ruokailutila
bo concept occa senkki
Senkin sisältä sain vihdoin konmaritettua matkaan kaikenkirjavat kynttiläkokoelmani. Muutamia sini- ja vihreäsävyisiä Iittalan kynttilän jalkoja on tosin vielä uutta kotia vailla.
bo concept tuoli
bo concept occa pöytä

Ja näin loppuun olisi hyvät ideat tarpeen. Mitkä ruokapöydän tuolit te näkisitte tässä? Nämä Bo Conceptin Zarra-tuolit ostettiiin aikanaan jo alunperin kompromissituoleina, kun uudet tuolit tarvittiin, mutta silloin vielä vauvana ollut Jamppa saneli tarpeen tuolien luonteelle. Lika ei saanut liikaa näkyä ja tuolit piti olla kostealla pyyhittävissä. Nyt alkaisi Jampan iän puolesta olla jo pikkuhiljaa mahdollista luopua näistä tuoleista, ja minä niin mielelläni haluaisin tähän valkoiset tuolit. Mutta mitkä?

Kesä olohuoneessa | Light in the living room

torstai 4. elokuuta 2016

/Oh, how I will miss these light summery evenings./



Joskohan nyt. Tauko oli paikallaan, kun näppäimistöön ei huvittanut tarttua. Viimeiset viikot olen käyttänyt bloggaamisesta säästyneen ajan pojanpalleroiseni kanssa touhuamiseen, ja nauttinut suuresti. Kun tiedän, että edessä on taas se pitkä pimeä talvi, jolloin aina on kiire jonnekin, kauppaan, tarhaan, töihin, iltapesulle ja milloin minnekin, on tehnyt hyvää ottaa ja pysähtyä hetkeen. Eihän me mitään kummoisempia olla tehty, mutta niin se vaan aika tuntuu kiiruhtavan hieman hitaammin, kun tietoisesti heittää mielestään ne kaikki muut asiat, ja istuu matolle pelaamaan Afrikan tähteä tai lähtee pyörälenkille sorsia syöttämään. Mutta nyt alkaa taas olla aika palata rutiineihin. Eilen Jamppa teki comebackin tarhaelämään ja minä kävin kurkistelemassa pölyisen työmaani puolelle. Kroppa ja mieli on selkeästi työstänyt työhönpaluuta ja puolentoista viikon ajan, kun olen alkanut heräilemään neljältä aamuyöstä ja nousemaan itsestään ylös seitsemältä. Kaukaiselta tuntuu jo ne heinäkuun alun pitkäännukkumisennätykset. 

Mutta onneksi on vielä valoisaa iltaisin. Tänään kuvissa ihanaista ilta-aurinkoa olohuoneessa. Tätä minä tulen niin kaipaamaan. Olohuoneessa vallitsee vielä täysi kesäinen ilme, vaikka kävinhän minä siellä surullisessa Kodin 1:n loppuunmyynnissä jo vähän noutamassa syksyä kotiinkin. Niistä kuitenkin lisää sitten myöhemmin. Olohuoneen rennompi kesäinen ilme syntyi, kun hankin kotiimme jo jokusen aikaa sitten kolmen hengen sohvan kaveriksi edullisen kahden hengen sohvan Sotkasta. Pöydällä majailee tällä hetkellä Ikean Sinnerlig purkki, joka myydään korkista tehdyn kannen kera, mutta joka minun mielestäni oli ilmiselvä maljakko. (Ja varsin edullinen maljakko olikin.) Kynttiläalusta on niinikään Ikeasta, ja on Ikean uusimpia mallistoja, eli kolmen kappaleen setissä myytävä Viktig tarjoilulautanen. Liimailin pohjaan vielä muutama huopatassun naarmuuntumista ehkäisemään, joten tältäpä täällä nyt näyttää.

ikea viktig tarjoilulautanen
olohuoneen iso valkoinen matto
mustavalkoinen olohuone
ikea sinnerlig
iittala kivi tuikku
scandinavian monochrome living room


Aurinkoa päiväänne!