Balanssivalmennus - Kokemuksia Osa 1

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

/Balance, isn't that what we are all looking for in our lives?/


Joko sinä olet kuullut uudesta verkkovalmennuksesta nimeltään Balanssivalmennus? Minä löysin valmennuksen sattumalta muistaakseni Facebookin kautta, ja koska valmennuksen toinen vetäjistä sattui olemaan aina yhtä inspiroiva Karita Tykkä, päädyin selvittelemään, mistä valmennuksessa oikein on kyse. Klikkailtuani Balanssivalmennuksen sivuille sain huomata, että siellä tarjotaan ilmaista kokeilua valmennukseen, jossa pääsee hieman lueskelemaan valmennuksen ideologiasta ja kokeilemaan muutamaa harjoitetta. Toinen valmennuksen vetäjistä Sami Sundvik kertoili kokeiluversiossa terveellisen ruokavalion perusteista ja Karita puolestaan tarjoili maistiaisen lifecoachingin puolelta, eli meditaatoharjoitteen. Ja minä oli myyty.
Juuri tätä minä olin tarvinnut. Olenhan jo vuosikausia opiskellut omatoimisesti ruokavalion vaikutusta ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen, mutta jotenkin aina jäänyt asian kanssa juuri niin pinnalle. Kun mieli ei ole täysillä mukana muutoksessa, lakkaa hyvätkin aikomukset ennen pitkää, ja hakeutuu takaisin vanhoihin huonoihin käyttäytymismalleihinsa. Karitan videot ja nauhoitteet ovat valmennuksen aikana ja sen jälkeenkin katsottavissa ja kuunneltavissa vapaasti, ja itsekin kuuntelin jo ensimmäisen viikon harjoitteita useampaan kertaan. Niin motivoivia ne olivat. Harjoitteiden jälkeen olo on ollut juuri sitä mitä on luvatukin, tyyni ja rauhallinen. Ihmeellistä kuinka mieli rauhoittuu, kun oikeasti keskittyy tekemään vain juuri sitä, mikä on käsillä. Ja kuinka olo jatkuu rauhallisena vielä pitkään harjoituksen jälkeenkin. Harjoitteet eivät rajoitu painonpudotuksen käsittelyyn tai ruokavalioon, vaan niiden kautta on mahdollista pohtia aivan kaikkia elämän osa-alueita.
Olen itse tällä hetkellä juuri lopettelemassa Balanssivalmennuksen kolmatta viikkoa, ja ajattelinkin raportoida teille näitä kokemuksia ja tuntemuksia vielä uudelleen valmennuksen edetessä. Balanssivalmennushan kestää kokonaisuudessaan 8 viikkoa, ja sisältää täydelliset terveellisen ruokavalion ohjeet resepteineen ja grammamäärineen sekä painonpudotusta tavoitteleville, että meille puhtaan ja ravintorikkaan ruokavalion vakiinnuttamista tavoitteleville. Sami Sundvik saattaa olla monelle outo nimi, mutta miehen ajatuksiin treenistä ja ruokavaliosta pääsee Balanssivalmennuksen sivujen lisäksi tutustumaan mm. täällä. 
Koska suurinta osaa kokemuksia erilaisista valmennuksista googlailevia (kuten aina minuakin) kiinnostaa eniten ne konkreettiset tulokset, niin valotetaanpa jo nyt hieman alustavia tuloksia valmennuksesta omalta osaltani. Balanssivalmennuksessa ensimmäinen viikko pyhitetään mielen harjoitteille ja ruokavalio otetaan mukaan vasta toiselta viikolta, eli omalta osaltani olen nyt dieettiä pienesti mukaillen seurannut kaksi viikkoa. (Pienesti mukaillen tarkoittaa käytännössä sitä, että syön hieman enemmän kuin painonpudotusta tavoittelevien suositusmäärät ovat, mutta pidettäköön mielessä että PT-valmennuksessa ollessanikin söin miesten ruokavalion mukaan... :D) Suurin muutos omalta osaltani oli siirtyminen maidottoman ruokavalioon. Huhheijaa mikä muutos, sillä tähän saakka olen jo yhdeksänkymmentäluvun puolivälistä noudatellut perinteistä salitreenaajan ruokavaliota massiiviisine maitorahka- ja rajuustomäärineen, puhumattakaa suuresta rakkaudestani maitokahviin. Mutta minäpä päätin kokeilla. Ajattelin, että mitäpä tässä on hävittävää, ainahan voin palata takaisin entiseen. Ja arvatkaapa mitä? Viikossa alkoi kasvojen iho kirkastua, töissä iltapäivisin koetut aivosumut haihtua (tosin en voi vannoa että tämä johtuu nimenomaan maidottomuudesta vaan ylipäätään paremmasta ruokavaliosta?) ja kaikenlainen turvotus oli tiessään. Olen jotenkin kuvitellut, että kun olen tähän saakka käyttänyt laktoosittomia maitotuotteita ja vain töissä loruutellut kahviini tilkan normimaitoa, että ei kai se niin paha juttu ole, mutta näemmä on. Maha pysyy päivän mittaan yhtä litteänä kuin se aamulla herätessä oli, eikä missään vaiheessa tarvi kärsiä tunteesta, että pitäisi avata housunnappia puhumattakaan niistä maidon aiheuttamista epänaisellisemmista kaasuvaivoista...  En olisi millään voinut uskoa kuinka suuri muutos näin pienellä asialla voi olla hyvinvointiin. Ja ehei, en minä juo kahviani vieläkään mustana. Yksi epäonnistunut kerta soijamaidolla (ei toimi, kahvista tulee rakeista) ei saanut minua lannistettua vaan käännyin kollegan neuvosta mantelimaidon puoleen. Ja ah, nyt en vaihtasi enää takaisin perinteiseen maitoon.


Kiinnostuitko? Käy tilaamassa kokeilutunnukset Balanssivalmennukseen täältä ja testaa itse.
* Postaus toteutettu yhteistyössä Balanssivalmennuksen kanssa. *

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)