Pienen wc:n kalustus

maanantai 7. syyskuuta 2015

/ A Glimpse of our teeny tiny black and white bathroom./


Kukkuu kaikki Oululaiset. Olettehan huomanneet Facebookissa tapahtuman Peitto ja Patja? Oulussa kun on tällä hetkellä ennätysmäärä maahanmuuttajia hakemassa turvapaikkaa, on vastaanottokeskuksissa ollut huutava pula peitoista, patjoista, vaatteista ja hygieniatarvikkeista, ja tätä varten on perustettu oma tapahtumansa, jossa paikalliset asukkaat pääsevät kantamaan kortensa kekoon. Koska omiin elämänoppeihin sattuu kuulumaan pyrkimys tehdä edes jonkusorttisia hyviä tekoja, tässä tarjoutui tilaisuus tehdä edes jotain pientä. Paikallisella seurakuntatalolla oli heti kuuden jälkeen jonoksi saakka ihmisiä osallistumassa tapahtumaan, ja silloin kyllä mieleen juolahti, etä varmaan suurempi apu olisi ollut ilmottatua vapaaehtoiseksi lajittelemaan lahjoituksia, niitä kun ulottui jo isona vuorena seurakuntasalin puoleen väliin saakka.

Mutta sittenpä päivän otsikkoon. Lupailin muutama päivä sitten postauksessa vilauttaa yläkerran pikkuvessasta hieman laajempaa kuvakulmaakin (jos nyt reilun neliön kopperosta voi mitään kuvakulmaa kovin laajaksi sanoa). Pikkuwc:mme on todellakin lähes peruutettavaa-mallia, ja aikanaan kalustevalinta ehti aiheuttaa muutaman harmaan hiuksen, varsinkin kun valinta piti tehdä parissa päivässä. Yksi seinä wc:stä on laatoitettu mustalla laatalla, ja muut seinät valkoisella. Koko vessan laatoitus oli ihan ehdoton vaatimus, sillä minä ja hiussuihkeet olisimme koituneet tapetti- tai maaliseinän kohtaloksi alta aikayksikön. Valaisin on integroitu peiliin, ja bonuksena vessassa on pikkuruinen ikkuna, joka valoisempina vuodenaikoina tuo mukavasti luonnonvaloa tilaan. Altaan syvyys on vain 30 cm, joten vaihtoehtojen määrä oli hyvin rajallinen. Kalteva allas onkin osoittautunut oivaksi valinnaksi. Tasot ovat mustaa laminaattia, ja tason alapuolinen hylly laitettiin samasta laminaatista. Alunperin kaavailin laatikostoa vain toiselle puolelle kaapistoa, mutta onneksi symmetrisyyttä vaativa silmäni viime hetkessä muisti vaatia laatikoston myös toiselle puolelle kaappia. Kaikki säilytystila kun on kyllä tullut tarpeeeseen.

4 kommenttia

  1. Ei minun mittakaavassani näytä pienelle wc:lle, mutta kivalta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pituussuunnassa tilaa tosiaan jonkun verran on, mutta ongelma olikin lähinnä tuo huoneen leveys, joka rajasi altaan ja kaapistojen syvyydeksi sen 30 cm. Nurkkaan ei voinut laittaa kaappia tai laatikoita lainkaan, ne kun eivät olisi mahtuneet aukeamaan, kun pönttö olisi ottanut vastaan. Tämän sai kalustekauppias vääntää minulle rautalangasta kun en meinannut millään uskoa. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)