Gluteeniton mustikkapiirakka

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kuten eilen mainitsinkin, käväisin perjantaina marjassa lähiprisman pihalla. Säästin osan mustikoista piirakkaa varten, ja eilen oli ohjelmassa leivontatuokio. Tällä kertaa pohja ei ole millään tavalla erityisen terveellinen, sillä päätin säästää miehenpuolen kaurajauhoilla ja proteiinijauheella ryyditetyistä leivonnaisista hetkeksi, ja teinkin piirakan Valion sivuilta löytämämältäni gluteenittoman marjapiirakan perusreseptillä. Ainoa, mitä ohjeeseen lisäsin, oli ruokalusikallinen psylliumia. Kuten yleensäkin gluteenittomassa leivonnassa, piirakan pohja on melkoisen murustuva, mutta lopputulos oli kuitenkin oikein kelpo. Parhaillaan piirakka on yön yli jääkaapissa levänneenä.
Resepti

Pohja
- 2,5 dl glutenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl psylliumia
- 1 muna
-n. 1 dl juoksevaa margariinia
- 1 dl (stevia)sokeria

Täyte
- 1 prk (kevyt)kermaviiliä
- 1 muna
- 1/2 dl (stevia)sokeria
- marjoja maun mukaan

Ohje

- vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi
- lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet 
- lisää muna
- painele voidellulle piirakkavuoalle
- kaada päälle keskenään sekoitetut kermaviilii, muna ja sokeri
- peittele marjoilla
-paista 200 asteessa keskitasolla n. 30 minuuttia



Kynttilä pöydässä palaa rakkaimman ystäväni äidin muistolle, jonka poisnukkumisesta sain kuulla eilen. K, jos tämä tavoittaa sinut, voimia vielä tätäkin kautta suureen suruusi. <3

/Et ole ikiunessa, et ole poissa,
olet tuhat tuulta puistikoissa,
olet valon välke aallokossa,
olet timantti hankien loistossa.
Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapellolla,
olet henkäys rakkaasi poskella./


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)