Huippuhyvä gluteeniton kinkkupiirakka

maanantai 18. toukokuuta 2015

Jos lukijani ovat saaneet ruokavaliostani sen kuvan, että täällä aina vaan piperretään vihersmoothieita ja kanaa, voin ehkä tunnustaa, että aivan näinhän asian laita ei ole. Myös ihan tavallista kotiruokaa syödään, joskin gluteenittomana versiona. Olen pitkään viilannut gluteenitonta piirakapohjaa, sillä milloin siitä on tullut liian murenevaa, ja milloin taas se on maistunut kaurakeksiltä (kiitos vaan miehenpuolen lahjomattomalle makuraadille kommenteista...). Nyt kuitenkin tärppäsi, ja ajattelin jakaa piirakkareseptin, sillä mikäpä sen parempaa tällaisina koleina kevätiltoina sateen ropistessa ikkunaan, kuin höyryävän kuuma reilulla juustolla kuorrutettu suolainen piirakka.



Pohja
- n. 1dl juoksevaa margariinia
- n.1,5 dl kaurajauhoa (löytyy ainakin Punnitse ja säästä-kaupasta.)
- n. 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- n. 50 grammaa juustoraastetta
- n. 150 grammaa maitorahkaa
- n. 2 rkl kylmää vettä
(- n. 1 tl psylliumjauhetta halutessasi)

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten margariini, juustoraaste, rahka ja lopuksi vesi. Jos taikina jää liian löysäksi voit lisätä jauhoa vähän kerrallaan. Gluteeniton taikinaseos on kuitenkin tarttuvaa ja venyvää, eli ei kannata ihmetellä koostumusta.

Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina kaapimella tai kylmään veteen kostutetuin käsin.
Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte
- n. 200 grammaa kinkkusuikaleita 
- yksi punainen paprika pilkottuna
- 1 dl (kevyt)ruokakermaa
- 2 munaa
- (himalajan)suolaa
- valkopippuria

Sekoita kermaan munat ja mausteet. Levitä esipaistetun pohjan päälle kinkkusuikaleet, paprika ja munamaito. Ripottele päälle juustoraastetta maun mukaan. (Itse laitoin n. 100 grammaa, eli sen mitä pohjaan käyetystä juustoraastepussista jäi yli.)

Paista n. 200 asteessa 15 minuuttia.


ps. Minä käytän aina kokatessani näitä kinkkusuikaleita. Kaikki muut valmiit suikaleet aiheuttavat vilunväreitä... (Ja tämä ei sitten ollut maksettu mainos.:) )





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)