Gluteenittomat proteiinimuffinsit

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tänään tarjolla olisi reseptiä luvalliseen herkutteluun. Nämä proteiinimuffinsit kun käyvät ravintoarvojensa puolesta ihan treenin jälkeisestä palauttavasta välipalasta. Ennen reseptiä on kuitenkin huomautettava, että leikitään nyt, että tästä ensimmäisestä kuvasta ei suinkaan puutu muutama olennainen ainesosanen...Minulle kun on vuosien saatossa sattunut erinäisiä leivontakatastrofeja, jolloin taikinasta on puuttunut millon mikänenkin ainesosa, olen ottanut nykyisin tavaksi ottaa kaikki tarvittavat ainekset ensin valmiiksi pöydälle. Tosin sekään ei aina takaa sitä, että muistan niitä kaikkia käyttää. Ja tässä(kin) tapauksessa meinasi taas muutama osanen vallan unohtua.

Tämä resepti sopii nimenomaan tällaisille keittiöden kauhuille, sillä se ei vaadi kovin kummoisia leipurin taitoja. Kaikki aineet nimittäin vain surautetaan sauvasekoittimella tai blenderillä valmiiksi massaksi, ja lusikoidaan lopuksi muffinivuokiin.

Tarvitset

- 3 munaa
- 1 banaani
- 1 rkl psylliumia
(- halutessasi 1 tl leivinjauhetta)
- 2 mitallista suklaaproteeinijauhetta
- 3 rkl kookosöljyä
- agavesiirappia
- 2 rkl maitorahkaa
- pakastemustikoita (tai vadelmia)
+ halutessasi muutama rkl raakakaakaonibsejä

Surauta sauvasekoittimella kaikki muut ainekset sekaisin, paitsi marjat ja kaakaonibsit. Lisää ne lopuksi lusikalla sekoitellen valmiiseen seokseen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista n. 200 asteessa noin 20 minuuttia uunistasi riippuen. Vanha kikka on kokeilla kypsyyttä välillä tökkäämällä cocktailtikku muffiniin, ja jos taikinaa ei enää tartu tikkuun, ovat leivokset valmiita.
Ja tadaa. Eipä tullut tälläkään kerralla stailattua kauniita kuvia valmiista tuotoksista, mutta hyviä olivat. Varoituksen sana kuitenkin, että nämä muffinit toimivat enemmän aikuiseen makuun, lapsella jäi syömättä. Muistakaa myös lisätä ne marjat, sillä marjoilla saa mukavasti mehevyyttä muuten hieman kumisen koostumuksen omaaviin muffineihin. Näitä pystyy sitten herkuttelemaan useamman kappaleen ilman huonoa omaatuntoa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)