Mustavalkoinen joulukattaus

tiistai 2. joulukuuta 2014

Lupailin tuossa jokin aika sitten vinkkejä mustavalkoiseen joulukattaukseen. Meidän taloudessa kun joulukattaus on tälle joululle jo kertaalleen toteutettu, kun stailasin hieman joulua Casa Blogit-joukkiomme osallistuessa Parhaat Kotiblogit lehden joulunumeron sisällön tuottamiseen. Saa nähdä maltanko varsinaiseen jouluun toteuttaa kattauksen täysin samanlaisena, vai pitääkö jotain hieman muuttaa vaihtelun vuoksi, mutta tässä olisi muutama idea mustavalkoiseen joulukattaukseen.
IMG_7289_2.jpg
Jos kotoa ei löydy riittävän monelle ruokailijalle serviettirenkaita, voi servietin - tai niinkuin tässä tapauksessa ruokailuvälineiden - ympärille kietaista pätkän silkkinauhaa. Silkkinauhaa saa askartelukaupoista melko edullisesti rullatavarana, ja tällä niksillä saa kattauksen ilmettä ja väriteemaa helposti vaihdeltua. Miksipä ei myös leveämpi paperinaru tai juuttinaru toimisi yhtä hyvin.
IMG_7290.jpg
Koska meille ei voida allergioiden vuoksi tuoda aitoa kuusta sisälle, saa havuntuoksua tuotua jouluun tuoksukynttilöiden lisäksi myös muutamalla yksittäisellä havupuun oksalla. Tässä tapauksessa oksat on metsästä kerättyjä pikkuisia männynoksia, mutta kukkakaupathan myyvät usein joulun alla myös kuusen havuja somistusta varten.
IMG_7388.jpg
Aiemmin olen jostain syystä kartellut erilaisten kynttilänjalkojen ja -lyhtyjen yhdistelemistä, mutta nykyään niitä tulee melko huolettomasti laiteltua useammanlaisia samaan kattaukseen. Yhdistävänä teemana tässäkin toimii mainioisti värimaailma, jolloin kattauksesta ei kuitenkaan tule liian sekavan näköinen.
IMG_7429.jpg
Meillä alkoholijuomat eivät kuulu joulukattukseen, sillä joulu halutaan pitää ennenmuuta lasten juhlana. Jalallisia laseja voi kuitenkin käyttää juhlavuutta tuomaan, vaikka niistä nautittaisiinkin palan painikkeeksi vain maitoa ja vettä.
IMG_7340.jpg
Varmaan monessa perheessä juhla-ajan pöytäliinat mankeloidaan, mutta silityskammoisten perheessä joulukin mennään rennon ryppyisellä pellavalla.
IMG_7392.jpg
Jouluruoka katetaan meillä erikseen saarekkeen päälle, jotta ruokapöydän ääressä mahtuu paremmin ruokailemaan ja seurustelemaan. Illan hämärtyessä kynttilätkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa tunnelman tuojana, ja niitä tuleekin sytyteltyä vielä lisää pimeän laskeuduttua.
Täällä alkaa olla joulun koristeet jo esillä. Paperitähtien lisäksi erilaisia kynttiläasetelmia löytyy vähän joka nurkalta. ja lähikaupan tarjousamarylliskin on jo avautunut komeaan kukkaan. Hyasintit tuoksuvat ja piparikausikin on tullut avattua jo hyvän aikaa sitten. Tosin vasta syömämielessä, ne omat leipomiset odottavat vielä vuoroaan. Lahjat on vielä kaupoissa, mutta nyt on postipoika kiikuttanut siihen malliin tarjouskuponkeja eri kauppoihin, että pitäisi varmaan lähteä pikkuhiljaa ostoksille, ettei  jää nuolemaan näppejään. (Nimimerkillä viime vuonna miehen lahjaa ainakin miljoonasta kaupasta jahdanneena...)
IMG_7364.jpg

Joko teillä on lahjat hankittuna?

                                                 Black and white table setting for Christmas.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)