The past, the present and the future

maanantai 15. syyskuuta 2014

Minä olen vähän sellainen.. tiedättehän, sellainen sit ku-ihminen. Tuppaan joko kaivelemaan tai ikävöimään menneitä, tai pohtimaan tulevaa, ja miettimään, että kaikki oli hyvin silloin kun... tai kaikki on täydellistä sitten kun... Viime aikoina mediassakin on puhetta herättänyt Mindfulness -ajatus, joka jokanaisen tietolähteen Wikipedian mukaan määritellään näin: 
/ Mindfulness is "the intentional, accepting and non-judgmental focus of one's attention on the emotions, thoughts and sensations occurring in the present moment", which can be trained by meditational practices/ 

Kauniilla kotimaisella ideologia kääntyy Tietoiseksi läsnäoloksi. Joidenkin lähteiden mukaan mindfulness on myös terapian muoto, mutta itse aivan tuoreeltaan ajatuksesta kiinnostuneena haluaisin mieluiten mieltää asian läsnäoloksi tässä hetkessä. Haluaisin ajatella, että harjoittamalla tietoisen läsnäoloni taitoja oppisin nauttimaan nykyhetkestä ja olemaan kokonaan läsnä tilanteessa, jossa kulloinkin olen. Minulla kun on huono tapa pyörittää päässä koko ajan kymmentä eri ajatusta ja toimintasuunnitelmaa sekä lähitulevaisuuden, että kauempana siintävän tulevaisuuden varalle, ja munun on hyvin hankala pysähtyä nauttimaan hetkestä, olipa se sitten minkälainen hyvänsä. Haluaisin kirjaimellisesti osata pysähtyä haistelemaan niitä kliseisiä ruusuja ja osata nauttia yksinkertaisesta leikistä lapseni kanssa. Toivoisin myös oppivani rentoutumaan silloin kun tilaisuus siihen koittaa, ryhtymättä heti miettimään, että kohta tämä ihana rauhallinen hetki kuitenkin loppuu, ja pitäisi tehdä sitä ja tätä, ja mennä sinne ja tänne. Onko teillä muilla vastaavanlaisia ongelmia? Että olisi onnistunut tekemään omasta elämästään (muka) niin kiireisen, ettei osaa enää pysähtyä hetkeen? Tai onko jollakulla teillä syvempää kokemusta Mindfulness-menetelmistä? Mielenkiinnolla kuulisin teidän muiden ajatuksia aiheen tiimoilta.

Tällaisia kummallisia mietteitä blogin aihealuiden rajoja venytellen siis tänään.

                         7564bcdc5629c5738ac8ebd2b4fc26e4.jpg
Kuva Pinterest-kansiostani, jonne olen viime aikoina keräillyt roppakaupalla muitakin inspiroivia lausahduksia.

Samaisesta inspiraation loputtomasta lähteestä ammensin myös ajatuksen tähän, toteutus olisi vaan vaatinut vähän enemmän hiomista kuin sekunnin kestäneen asettelun ja räpsähdyksen. Tässähän sitä olisi muutama syy opetella arvostamaan kulloistakin hetkeä.

                           IMG_6384.jpg

Näine sekavine horinoineni toivottelen mukavaa viikonalkua kaikille!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)