Olohuoneen uusi matto

perjantai 15. elokuuta 2014

Osa lukijoista bongasikin taannoisesta Yksi tila-kolme ilmettä-postauksesta olohuoneeseen ilmestyneen uuden maton. Aiemminhan huoneessa oli valkoinen nukkamatto, joka oli kyllä ihanan pehmeä, mutta auttamattomasti liian pieni, sillä se oli hankittu edellisen kodin mittojen mukaan. Kun Jamppa sitten kippasi purkillisen maitosuklaavanukasta matolle, kohtasi mattoparka kohtalonsa. Aikamme pesulahintoja googletettuamme totesimme, että saamme melkein samalla rahalla uuden maton, kuin pesetämme maton tahranpoistoineen. Eipä ole kovin ekologinen toimintamalli, mutta kun suurempi matto oli ollut jo pitkään suunnitteilla, niin nyt oli selkeästi sen aika. Koska olohuoneemme lattiapinta-ala on melkoisen suuri sen vielä yhdistyessä keittiöön ja ruokailutilaan, oli haussa ensisijaisesti 2 x 3 metrin mittainen matto, ja tämä kyllä rajasi vaihtoehtoja valmismattojen osalta kovasti. Isommissa matoissa myös hinta kipuaa helposti yli kipurajan, kun maton nyt kuitenkin oli oltava siinä hintaluokassa, että sen tuhoutuminen Jampan toimesta (ennemmin tai myöhemmin) ei tulisi täysin raastamaan allekirjoittaneen hermoja. 

Tässäpä vaihtoehtoja, joista lähdettiin pohtimaan. Mukana on myös pienempiä mattoja, sillä yksi vaihtoehto oli laittaa kaksi mattoa rinnakkain.

Mainos5.jpg
Mainos6.jpg
14. sekä viime vuoden blogimaailman suosikki Anno Pandora villamatto
Ja jos hyvä haltiatar olisi sponsoroinut, olisi valinta ollut selkeästi 15. Woodnotesin Avenue matto.*

Eli valinnan vaikeutta pukkasi. Kerrattuani kuitenkin vielä maton vaatimuksia, osui lopullinen valinta jonnekin aivan muualle. Totesin nimittäin haluavani yhden ison maton, silllä Jampan pyörteissä kaksi rinnakkaista mattoa eivät vaan olisi tulleet pysymään paikoillaan. Lisäksi maton tuli olla pölyämätön, sillä meidän perheessä kaikki kolme kärsii jonkinsorttisesta allergiasta. Tämä vaatimus sulki muuten niin houkuttelevat villamatot pois. Ja se hinta. Vaikka muutamat listan matoista olisivat olleet niin täydellisiä, ei kukkaron nyörit vaan antaneet periksi. Ja lopulta matto tosiaan löytyi sieltä, mistä en ollut edes yrittänyt etsiä. Askosta. Muilla asioilla liikkeessä pyöriessäni huomasin hyvässä kesäalennuksessa olevan Kioto-maton, ja vaikka materiaalina oleva polypropeliini kuulosti epäilyttävältä, oli matossa kaikki muu niin kohdillaan, että mukaan lähti. Juuri passeli 2 x 2,90 metrin koko, mustavalkoinen väritys ja pölyämättömyys yhdistettynä tarjoushintaan (joka nyt ei valitettavasti ole enää voimassa) sai ostopäätöksen syntymään, ja tyytyväisiä olemme olleet. Lattialeikeissä takamus kyllä vähän kaipailee nukkamaton pehmeyttä, mutta muuten valinta oli melko nappi. Lähikuvaa maton pinnasta näkee parhaiten tuolta Askon omien sivujen kautta, missä mattoa voi tiirailla suurennettuna.

IMG_5983.jpg

IMG_5952.jpg      IMG_5954.jpg

Kuvat on muuten poimittu vanhasta postauksesta. Tällä ensimmäisellä täydellä työviikolla on taas menty sellaista haipakkaa, että ei ole ollu puhettakaan kodin siistimisestä kuvauskuntoon...

EDIT. Hopsansaa. Kollaaseissa oli muutama numero vaihtanut paikkaa, mutta klikkaamalla linkkejä pääsee tutustumaan tarkemmin maton tietoihin, jos joku matoista sattui omaa silmääsi miellyttämään.


(* Kaupallinen linkki.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)