Sekalaisia faktoja | Random Facts

torstai 3. maaliskuuta 2016

/Sorry folks, random facts about me are only shared in Finnish./

Koska olen itse äärimmäisen uteliasta ihmissorttia ja rakastan lueskella kaikenlaisia tarinoita ja paljastuksia muiden ihmisten elämästä, ajattelin tänään jakaa muutaman sekalaisen faktan omastakin elämästäni. Samalla haastan juuri sinut tekemään saman, ja linkittämään postauksesi tähän postaukseen, niin pääsen virtuaalisesti tirkistelemään sinunkin elämääsi.
1. Minä pelkään pimeää. Jep. Aikuisten oikeasti. Jos satun olemaan yksin kotona, joudun harkitsemaan melkoisen tarkkaan, mitä viimemmäksi telkkarista katson, jotta uskallan sitten yksin hiipparoida makkarin puolelle pimeään. En voi mennä vannomaan, mutta taustalla saattaa olla kerrattain vahingossa katsomani Stephen Kingin Uinu uinu lemmikkini, joka jälkeen en ikinä päässyt yli ajatuksesta, miltä mahtaa tuntua, kun laskee pahaa arvaamatta jalat sängystä lattialle, ja joku vetäisee sängyn alta akillesjänteet poikki veitsellä. Argh. Vilkkaasta mielikuvituksestani johtuen en siis ikinä koskaan katso kauhuelokuvia omasta vapaasta tahdostani. 
2. Rakastan valkoista. Meillä kotona elettiin koko lapsuus tummaakin tummemman väristen kalusteiden ympäröimänä, joita ihosin siitä saakka, kun ensimmäisen kalustekatalogini käsiini sain. Ensimmäinen katalogihan oli tietenkin Elloksen kuvasto, ja juuri kyseisenä vuotena rottinki oli kovasti IN. En voinut millään käsittää, ettei äitini innostunut lainkaan ehdotuksestani kantaa koko kalustuksemme kaatopaikalle ja tilata tilalle Elloksen rottinkisohva, -nojatuolit ja sohvapöytä, kun ne olisi niin kätevästi voinut tilata suoraan kotiovelle.
3. Ennen ryhtymistäni gluteenittomalle ruokavaliolle hotellin aamiaiset olivat mielestäni yksi elämän parhaita asioita. Nyttemmin joutuu joka kerta hotellissa yöpyessään jännitysmomentin eteen aamulla ennenkuin pääsee toteamaan, onko gluteenitonta tarjontaa lainkaan, vai onko kyseessä se viisi vuotta sitten pakasteen uumeeniin hautaunut gluteeniton valmissämpylä, jonka henkilökunta käy pyynnöstäni sulattamassa ikiroudasta. (Jos teillä on vinkata hyviä gluteenittoman tarjonnan hotelleja Helsingistä, vinkit otetaan mielellään vastaan.)
4. Sisustajana olen hankala ihminen, sillä rakastan yhtä aikaa sekä selkeää minimaalista linjaa, että kauniita yksityiskohtia. Tämä johtaakin tilanteisiin, jossa ensin väsäilen viikon verran asetelmia sinne tänne, ja lopulta ärsyynnyn niiden katselusta...
5. Keräilen kenkiä. Valitettavasti vähän liikaa. Minulla on niin monet parit kenkiä, etten itsekään tiedä oikeasti kuinka monet. Jampan synnyttyä olen kärsinyt jalan koon vaihtelusta, ja loppupeleissä jalkani asettui osapuilleen kokoon 36,5. Arvatkaapa itkeekö sielu verta, sillä tämän vuoksihan jalkaan ei sovi suurin osa komeroni kengistä, kun kaikki ovat liian suuria tai liian pieniä?
6. Ihailen viilipyttymäisen rauhallisia ihmisiä. Olen lukenut self help-oppaan jos toisenkin etsiessäni omaa sisäistä zen-tilaani, mutta eipä ole näkynyt. Kiihdyn useita kertoja päivässä nollasta sataan milloin minkäkin asian suhteen, vaikka olisin kuinka päättänyt aamulla olla raivostumatta mistään. Saman kärsimättömyyden ja lyhytpinnaisuuden olen nähtävästi onnistunut periyttämään myös jälkipolvelle, ja joskus meillä ei tiedä kenellä on meneillään pahin uhmaikä.
7. Sielustani puolet asuu Italiassa. Menetin sydämeni maalle heti ensimmäisellä kerralla siellä käydessäni, ja nyt on reissuja takana jo melkoinen määrä. Muutaman syrjähyppy Kreikan puolelle on saanut minut vain vakuuttuneemmaksi tästä.
8. Rakastan terveellistä ruokaa, mutta olen täysin kädetön kokki. Minut saa raivon partaalle antamalla ohjeen "laita hyppysellinen sitä" tai "paista kunnes on kypsää". Tarvitsen pilkulleen tarkat ohjeet onnistuakseni edes sinnepäin, ja jos ohjeet ovat liian monimutkaiset tai ainesosaluettelo on todella pitkä, menetän mielenkiintoni samantien. Jos voittaisin lotossa, palkkaisin hetimiten oman henkilökohtaisen kokin tai tilaisin kaikki päivän ruuat jostain fitness-gourmet-delivery-palvelusta. (Kas tässäpä liikeidea jollekin.)
9. Olen lähtöisin perusduunariperheestä. Olen joskus saanut keskustelupalstoilta lukea, kun ihmiset parjaavat sisustusbloggaajia siitä, kuinka helppoa se on isolla rahalla sisustaa. Itse elelin aikanaan ensimmäisessä yksiössäni vajaan vuoden verran lattialla patjan päällä nukkuen, ja imuroin asunnon kahden viikon välein, eli silloin kun jaksoin kävellä kilometrin matkan lapsuudenkotiini lainaamaan imuria ja kantamaan sen vielä takaisinkin... Rahasaavissa ei siis ole tullut kylvettyä, ja kaikki, mitä kotoa tällä hetkellä löytyy, on säästetty vuosien saatossa omasta työstä tavara kerrallaan. 
10. Bloggaan, koska bloggaaminen mahdollistaa sen, että saan toteuttaa niitä puolia itsessäni, jotka ammatinvalinnan myötä jäivät varsinaisen työelämän ulkopuolelle. Aikanaan minulle oli haastavaa valita kouluttautumisalaa, koska niin moni asia olisi kiinnostanut. Nyt blogissa voin toteuttaa kirjoittajan puolta itsessäni ja aiheet liittyvät niihin muihin elämän osa-alueihin, joista ei ihan ammatiksi saakka ollut, kuten kosmetiikka, muoti, kuntoilu ja sisustaminen. Myös ihan uusia ulottuvuuksia on tämä harrastus tuonut mukanaan valokuvauksen ja kuvankäsittelyn myötä, sekä jopa uusien blogin kautta aikusiällä solmittujen tuttavuuksien muodossa.

Nyt on sinun vuorosi. Ohjeet: linkkaa tämä postaus blogiisi ja kerro sitten 10 kiinnostavaa, kummallista tai ihan vaan mieleenjuolahtavaa faktaa itsestäsi, ja linkitä se tänne kommenttiosastoon. Haastanpa muutamat ihan henkilökohtaisestikin, ja nämä blogit ovat

Sisustusunelmia
Suortuva
Beauty of Life
Uusi Kuu
Modernisti Kodikas

3 kommenttia

 1. Hauskaa! Kiitos tästä haasteesta :))! Mä muuten kans pelkään pimeää ;)!!

  VastaaPoista
 2. Minäkin pelkään pimeää. Onneksi meidän sängyn alla on niin matalaa, ettei sinne mahdu kukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja kiitos haasteesta. Tartun siihen jahka reissusta palaillaan kotia.
  Mulla on samankokoinen jalka ja siksipä kenkien osto on joskus turhauttavaa.
  Itse olen pienipalkkaisen yh äidin tytär eli rahassa ei ole ryvetty silloin eikä ryvetä vieläkään kahden pienipalkkaisen hoitajan taloudessa. Koitan sisustaa tyylillä mutta valitettavasti monesti raha on se este toteuttaa kaikkia niitä ihanuuksia mitä haluaisin kotiini laittaa.
  Ihanaa hiihtolomaa teille ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)