Aktiiviseksi aktiivisuusmittarilla

tiistai 3. helmikuuta 2015

Oletko koskaan tullut miettineeksi, kuinka aktiivisia arkipäiväsi todellisuudessa ovat? Olet saattanut joskus dieetin yhteydessä yrittää laskeskella omaa peruskalorinkulutustasi, mutta kuinka luotettavia tällaiset laskukaavat lopulta ovatkaan? Itse olen vuosikausia kuvitellut viettäväni hyvinkin aktiivista elämää, sillä kipitänhän mielestäni työpäivän aikana lyhyitä matkoja koko ajan edestakaisin, ja iltaisin ja viikonloppuisin peuhaan lapsen kanssa. Kun Joulupukki sitten toi minulle viiimeisiään vetelevän sykemittarini tilalle uuden mittarin, joka sykkeen ja kaloreiden lisäksi mittaa myös päivittäistä aktiivisuutta, sain selville ikävänpuoleisen tosiasian. Kun mittari oli tammikuun ajan ranteessani mukana matkustanut, sain huomata, että kaikkina niinä päivinä, kun en harrastanut aktiivista liikuntaa, vaan vietin ihan  tavallista normiarkea, jäin kauaksi ikäiseni ja kokoiseni naisen päivittäisestä aktiivisuustavoitteesta. Useina päivinä mittari näytti nipin napin 60% päivittäisestä aktiivisuudesta täyttyneen, ja kaloreita kuluneen päivän aikana 1600 kilokalorin paikkeilla. Tällaiselle ruokaa rakastavalle ihmiselle moinen perusaktiivisuustason kulutus oli melkoinen kauhistus.
IMG_1332.jpg
Nyt on siis ohjelmassa arkipäiväisten toimintojen seurailu sillä silmällä, että karttuuko ne päivittäin terveyden kannalta oleelliset askelmäärät varmasti, ja voisiko arjen toimintoja vielä muuten muuttaa himppasen verran reippaammiksi. Meillä kun on Jampan kanssa tapana tarhasta paluun ja ruokailun jälkeen käpertyä sohvannurkkaan yhdessä katselemaan lastenohjelmia, ja useina iltoina unohdutaan siihen kiehnämään hyvinkin pitkäksi toviksi. Kun kevät on nyt alkamassa ja valon määrä lisääntymässä, on hyvänä aikeena ryhtyä vielä iltaisinkin piipahtamaan ulkona, jotta sekä minä että tenava saataisiin vähän lisää liikuntaa aktiiviliikunnan lisäksi.
Jos sinulla ei vielä ole askelmittaria tai aktiisuusmittaria käypäkurkkaamassa tämä Kuntoplus-lehden tarjous *, jossa lehtitilauksen kaupantekijäisinä saat aika lupaavan mittarin.
            active.jpg                                                       Getting more active with Polar M 400.

(* Kaupallinen linkki.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)