Vinkkejä kauniimpaan kattaukseen

tiistai 21. lokakuuta 2014

Sain yhteistyökumppaniltani Nespressolta ehdotuksen lähteä mukaan pienimuotoiseen kattauskilpailuun, ja koska olen muutenkin viime aikoina innostunut väkertelemään juuri niiden pienten juttujen ympärillä, jotka tekevät arjesta hieman kauniimpaa, lähdin innolla mukaan. Alunperin ajatuksena oli kattaa pöytä minulle ominaisilla mustan ja valkoisen väreillä, mutta aivan viime hetkillä ikkunasta juuri sillä hetkellä kauniisti siivilöityvä valonkajo muuten harmaana syysaamuna sai mieleni muuttumaan, ja päädyinkin kokeilemaan kokovalkoista kattausta. En myöskään halunnut tehdä kattausta pelkästä kuvaamisen ilosta, ja niinpä kyseessä on aivan autenttinen koko perhen aamupalahetki, jonka ääreen Jamppakin pysähtyi hetkeksi ihmettelemään ennenkuin istahti reteästi aikuisten tuolille leipäpalaansa mutustelemaan. Kattauksen tausta-ajatuksena ja innoittajana toimii myös kovasti rakastamani Nespresso-kahvin pehmeät maut ja laadukkaan kahvin mukanaan tuoma pieni luksus jokapäiväiseen elämään. Kattauskuvien lomaan kirjoittelin myös vinkkejä teille muille siitä, miten kattauksesta voi saada kauniin pienillä ja edullisilla vinkeillä. Tällä kertaa kun pyrin nimenomaan tekemään sellaisen kattauksen, että jokaisella on mahdollisuus kokeilla samankaltaista kotonaan riippumatta siitä, ovatko kaikki astiat yhtä sarjaa tai onko mahdollisuutta ostaa kukkakaupasta sitä komeinta kukka-asetelmaa.

IMG_7811.jpg

IMG_7827.jpg

IMG_7722.jpg

Kattauksen pohjana toimii, kuten monissa muissakin kattauksissani, HM Home-malliston valkoinen pellavapöytäliina. Liina on osoittautunut hinta-laatusuhteeltaan loistavaksi, ja käytön jälkeen sen voi huoletta sujauttaa ensin pesukoneeseen, ja sitten kuivausrumpuun, mistä se palaakin sitten taas sopivasti huolettoman ryppyisenä seuraavaa käyttökertaa odottelemaan. Mainio löytö tällaiselle silistyrauta-allergikolle. Valkoista on myös turha pelätä lapsiperheessäkään, sillä juuri valkoisestahan tahrat on helpointa poistaa, kun väri ei pahastu kovemmistakaan tahranpostoaineista. Väriliinaan sen sijaan jää helposti tahranpoistajista vaaleampi jälki, puhumattakaan kloriitin käytöstä... Kukkamaljakoina toimivat tällä kertaa kaksi vanhaa pulloa, jotka olen aikoinaan ostanut Clas Ohlsonilta kotitekoisen mantelimaidon säilytystä varten, mutta aivan mainiosti ne taipuvat kattauksen osaksi myös tällä tapaa. Pullojen lisäksi pöytään on katettu kolme korkeampaa lastenruokapurkkia, joista etiketit on liotettu pois. Myös näitä tulee muuten käytettyä pähkinöiden ja manteleiden liotukseen, mutta mikä ettei niistä voi tarjoilla myös mehua lastenjuhlissa tai vaikkapa aamusmoothieta.

IMG_7749.jpg

Myöskään kukka-asetelmien ei tarvitse aina olla runsaita ja näyttäviä. Itse pidän nimenomaan siitä, että pöydän eri puolilla istuvien ei tarvitse kurkistella toisiaan korkeiden kynttilöiden tai kukanoksien lomasta, vaan seurustelu sujuu kattauksen yli sujuvasti. Kukkakaupoista voi kysellä kukkasidonnasta ylijääneiden pikkuoksien perään, jolloin kattaukseen voi saada somistusta hyvinkin edullisesti. Omassa kattauksessa kukkina toimivat tällä kertaa yksi Eustoman oksa, yksi Alstromeria, ja muutama pätkä Harsokukkaa. Nämä leikkasin lyhyiksi pikkuoksiksi ja jaoin huolettomalla kädellä eri maljakontekeleisiin. Kuvassa näkyvät edulliset Prisman paperipallot toivat mielestäni mukavasti hieman alkutalvista tunnelmaa, ja viime joululta varastoon jääneet muovikristallit lisäsivät vähän säihkettä pöytään. Kilpailun ideasta innostuneena ripottelin pöytään vielä koristeeksi muutamia Nespresso-kapseleita teemaan sopivassa värityksessä. Tämä Vanilio onkin yksi ehdottomista suosikeistani.

IMG_7965.jpg

Mies sen sijaan päätyi tällä kertaa pidempään Vivalto Lungo-kahviin reilulla lämmitetyllä maidolla. Vaikka perheessämme onkin nyt viime kuukaudet eletty ravinnon suhteen melko säntillistä elämää PT:n laatima dieetin pohjalta, niin kahvi on kuitenkin saanut säilyttää paikkansa sallittuna herkkuna. Meillä tulee muuten usein nautittua pitkät kahvit juuri korkeista laseista kuppien sijaan. Tällä kertaa kattauksessa on mukana Nespresson omat kuumajuomalasit.

IMG_7894.jpg

Jos muuten päätätte joskus lähteä itse mukaan jonkunlaiseen kattauskisaan, kannatta aina suoda pieni ajatus myös sille, mitä taustalla näkyy. Omissa kuvissani takaseinään ja  senkin suuntaan kuvatessa ei syntynyt ongelmaa, mutta olohuoneeseen päin kuvatessa saattoi kuvassa jos toisessakin vilahtaa sohvalla pötköttelevän pikkumiehen punainen sukka.

IMG_7933.jpg

Vaikka itse olen perinteisen leivän syömisen lopettanut jo puolitoista vuotta sitten, ei voi kiistää etteikö juuri paistopisteestä noudetusta tuoreesta leivästä nousisi huumaava tuoksu. 

IMG_7921.jpg

IMG_7955.jpg

Kynttilöiden käyttöä ei minun mielestäni tarvitse vältellä aamupala- tai välipala-aikaankaan katetussa pöydässä. Vaikka ulkona onkin vielä valoisaa, tuo lepattava liekki oman tunnelmalisen lisänsä ruokailuhetkeen. Lisäksi ainakin meillä perheen pienin jäsen jaksaa aina olla yhtä innoissaan kynttilöistä.

IMG_7889.jpg

Jotkut myös vierastavat liikaa valkoista, mutta ainakaan ruokapöydässä väriä ei tarvise turhaan vältellä. Kunhan ruoka on katettu pöytään, löytyy sieltä jo monenlaista väriä.

IMG_7867.jpg

Kattauksessa näkyvä astiasto on tällä kertaa siis iloinen sekoitus kaikkea mahdollista. Kattauslautasina ja hedelmäkuppeina toimivat Iittalan keskikokoiset ja pienet Nero-lautaset, varsinaisina aamiaisastioina merkittömät lasikupposet Kärkkäiseltä, ja hedelmien kattausastioina ja voilautasena HM Home:n marmorikuviovadit. Leipä on kääräisty ensin kukkien mukana  tulleseen valkoiseen silkkipaperiin, ja aseteltu aikanaan Bauhausista näytepalaksi pyydetyn marmorilaatan päälle.
Tällaisia kattausvinkkejä siis tänään, olisiko sinulla heittää omia kattausvinkkejäsi muille lukijoille tai haluaisitko linkittää kommenttikenttään kuvan omasta aamupalakattauksestasi?

IMG_7905.jpg

IMG_7863.jpg

Jos olet juuri vast'ikään liittynyt lukijoiden joukkoon, ja et ole päässyt lukemaan vielä aiempia kokemuksiani Nespresso-kahvikoneesta tai Nespresso-kahveista, voit käydä kurkkaamassa aiemmat postaukset täältätäältä ja täältä.


                                                             
                                                                   *Yhteistyössä Nespresso*

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)