Kalustussuunnitelma pieneen kaksioon

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tuttavaperheemme on valitettavista asioiden puitteista riippuen joutunut tilanteeseen, jossa heidän omakotitalossaan on alkamassa suuri remontti, ja remontin tieltä on muutettava tilapäiseen asuntoon. Muutto kahden lapsen kanssa isohkosta talosta pieneen kaksioon ei varmasti ole helpoimmasta päästä, eikä asiaa helpota lainkaan se, että vanhasta kodista ei voi ottaa juurikaan mitään kalusteita mukaan. Koska remonttibudjetithan tunnetusti venyvät ja paukkuvat, pitäisi uuteen tilapäiskotiin saada kalustus edullisesti, mutta kuitenkin niin, että se palvelisi nelipäisen perheen elämää. Olen itse monesti miettinyt ensimmäiseen omaan asuntooni muuttoa, ja kuinka kalustukseeni kuului työpöytä ja kaksi patjaa lattialla päällekkäin, että olisipa elo ollut silloinkin hieman helmpompaa, jos nykyisenlaisia edullisia huonekaluketjuja olisi jo ollut olemassa. Niinpä keräilin kollaaseihin ideoita pienen kaksion edullisehkoksi sisustukseksi lähtien liikkeelle ajatuksesta, että vaalea värimaailma avartaa hieman pientä tilaa ja miettien kalustusta niin, että se mahdollisesti palvelisi myös remontin valmistuttua vanhassa kodissakin.

Olohuoneeseen perhe tarvitsisi vuodesohvan, jotta  vanhemmillekin saadaan nukkumapaikka. Parisänky olohuoneessa tuntuisi ajatuksena hankalalta, sillä tottahan tilapäiskodissakin käy vieraita ja lasten leikithän useimmiten kantautuvat kuitenkin omasta huoneesta olohuoneeseen vaatien oman tilansa. Lisäksi, kun vielä ruokailutila on yhteinäistä tilaa olohuoneen kanssa, sopii sohva paremmin yleisilmeeseen. Vuodesohvathan ovat pääsääntöisesti melkoisen hintavia, ainakin, jos niiltä toivoo vielä katseenkestävyyttä, mutta Ikeasta kuitenkin löytyisi vaalean beige kaunis sohva, jonka vuodekokokin riittäisi kahdelle aikuiselle ihmiselle.

MAINOS3.jpg

Vuodesohvan lisäksi olohuoneeseen tarvitaan myös pienehkö TV-taso sekä pimentävät verhot suojaamaan etelänsuuntaisista ikkunoista paistavalta auringolta. Vaikka tiedän perheen äidin suhtautuvan epäileväisesti sohvapöytiin, lisäsin kuitenkin kollaasiin pienen kevyen rattailla helposti sivuunliikuteltavan päydän laskutasoksi ja perheen pienimmän touhupaikaksi. Rattaat alla helpottavat myös pöydän siirtelyä silloin, kun sohva yöajaksi levitetään vuoteeksi. Vieraita varten saisi kätevästi lisää istumatilaa edullisilla pinottavilla jakkaroilla. Koska asuntoon tulvii luonnonvaloa, ei kattovalaisin ole välttämätön, vaan veikeä lattiavalaisin saattaisi vallan hyvin riittää ainakin alkuunsa. Muuten sisustaisin huoneen vaaleilla väreillä, ja allergiaperheeseen soveltuvilla pölyämättömillä tekstiileillä. (Matto / Hobby Hall, muut kollaasiin tuotteet / Ikea)

Lasten huoneeseen tarvittaisiin nukkumapaikka kahdelle lapselle, tilaa lelujen säilyttämiseen ja kenties pöytä eskaria syksyllä aloittavalle vanhemmalle lapselle. Myös perheen äidillä on käyttöä työpöydälle kotona. Alunperin ajatuksena oli, että vanhemmalle lapselle ostettaisiin täysimittainen sänky, ja nuorimmainen nukkuisi  vielä pinnasängyssä, mutta tutkailtuani valikoimaa ja mietittyäni perheen tarpeita varsinaisessa kodissa ehdottaisin kuitenkin nukkumäjärjestelyksi kerrossänkyä. Kerrossänky vapauttaisi lattiatilaa leikeille, ja korkealla lisälaidalla alasänky uskoakseni voisi soveltua myös pienemmälle lapselle. Tämä helpottaisi myös niitä iltoja, kun vanhempien pitää kömpiä petiin nukuttamistouhuihin.

Mainokset6.jpg

Selkeä värimaailma rytmittäisi pientä tilaa ja tehostevärin voisi poimia vaikka vanhemman lapsen suosikkihahmosta. Allergiaystävälliseen lelujen säilyttämiseen ehdottaisin ovilla varustettua kaappia, mutta kuten jokainen äiti-ihminen tietää, myös lelusäkkejä tarvitaan. Kuvan raidallinen pussukka on HM Home-malliston pyykkipussukka, ja sen saa kiristettyä naruilla umpeen, jotta lelut saisi tarvittaessa pölyltä suojaan. Kevyempien verhojen lisäksi voisi huoneeseen ajatella rullapimennysverhoa, jolla huone saadaan päiväuniaikaan pimennettyä riittävän hämäräksi. (Matto / Asko, Pyykkipussukka ja lakanat/ HM, Angry Birds hahmo/ Verkkokauppa.com, Rahi ja rullaverho /Jysk, Kerrossänky /Kalustematti, ,muut kollaasin tuotteet/Ikea)

Ruokailutilaan mahtuisi juuri neljän hengen pöytä, ja yhteinäisen ilmeen saavuttamiseksi värimaailma noudattelisi minun visioissani olohuoneen kanssa samoja linjoja.

asut1.jpg

Koska huonekalukaupoissa ale on nyt kuumimmillaan, saisi ruokailuryhmiä nyt hyvin edullisesti, jopa puoleen hintaan. Ruokailutila-keittiöakselille ajattelisin myös helppoa rullaverhoratkaisua sekä kevyttä kattovalaisinta. Muutenhan ilmettä voi aina muokata helposti ja edullisesti liinoin, tabletein ja erilaisin piensomistuksin. (Ruokailuryhmä / Asko, Astiasto / Hobby Hall, Rullaverho/Jysk, muut kollaasin tuotteet Ikea).

Tällaisia sisustusmietteitä tänään. Onko siellä ruudun takana koskaan mietitty, että voisipa laittaa koko sisustuksen kerralla kokonaan uusiksi? 


(Kuvat lainattu tuotetiedoissa mainituilta sivuilta.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kommentti julkaistaan heti tarkistuksen jälkeen. :)