Aurinkolasimuotia juuri nyt (mukana alekoodi) | Stylish sunglasses

tiistai 31. toukokuuta 2016

/ Summer is here. And so is the new fashion in sunglasses. Mommy needs a new pair of these./


* Yhteistyössä Indiedays ja Instrumentarium*



Huh hellettä. Kolmeakymppiä hipoo mittari, ja kun pihalla sulkee silmänsä hetkeksi ja kulauttelee itse tehtyä namifrappea, voi melkein kuvitella olevansa muilla mailla vierahilla. Ja mikäs se onkaan aurinkovoiteen ohella se tärkein asuste näillä säätiloilla? No aurinkolasit tietysti. Minä pääsin taannoisella Indiedaysin Inspiration Day- tapahtumapäivällä käsiksi Instrumentariumin jälleenmyymään uuteen Solaris aurinkolasimallistoon, ja olin kyllä heti melko myyty. Vai mitä sanotte näistä?
solaris aurinkolasit
Aikasta lailla tyylikkäät vai mitä? Minä olen tähän saakka ollut vannoutuneita Ray Ban-ihmisiä, ja niitä minulta löytyykin varastosta jo kolmet erilaiset, mutta tällaisia naisellisempia aurinkopokia minulta ei vielä löydykään. Aurinkolasien valinnassa itse pidän tärkeänä tietylaista ajattomuutta, ja sitä, että lasit ovat sovitettavissa erilaisten asukokonaisuuksien kanssa mutkatta, sitä kun Suomen kesään mahtuu monenmoista säätä ja monenlaista vaatetusta tarvitaan. Ilman aurinkolaseja en silti juuri ulos nenääni pistä, vaikka taivas olisi kuinka pilvessä, sillä omistan hyvin herkät silmät. Juuri monipuolisuudessaan nämä Solaris-lasit ovatkin mainiot. Solaris on maailman johtavia aurinkolasien erikoisliikeitä, joka palvelee tyylitietoisia kuluttajia ympäri maailmaa ja ikisuosikkini Ray Banin ohella heidän aurinkolasivalikoimaansa kuuluu muitakin huippubrändejä kuten esimerkiksi Gucci, Dior ja Burberry. Suomessa Solaris toimii Instrumentarium-ketjujen yhteydessä ja Oulussa Solaris myymälä löytyy uudenuutukaisesta Kauppakeskus Valkeasta. Sanomalla myymälässä etukoodisanan FUZION, saat kaikista silmälaseista ja aurinkolaseista -25 % alennusta. Nämä minullakin kuvassa näkyvät Solaris-lasit ovat varsinkin tämän alennuksen jälkeen erittäin edulliset ollakseen näin tyylikkäät, joten saattaapa olla, että pitää vallan kipaista hankkimaan nämä ihan ikiomiksi.
Tapahtumassa pääsimme tutustumaan aurinkolasimuodin lisäksi uuteen kehysmallistoon silmälaseille, joka on nimeltään Fuzion Step into the World. Mallisto on saanut inspiraationsa katutaiteesta, ja sopii jokaiselle rohkeammista kehyksistä pitävälle. Alla olevassa kuvassa näettekin, kuinka upealta tällaiset hieman räväkämmät kehykset näyttävät, ja kuinka ne piristävät ilmettä. Eri värityksen ja kuvioinnin lisäksi mallistosta löytyy erilaisen muotokielen omaavia kehyksiä, joten jokaiselle kasvomuodolle löytyy taatusti juuri se istuvin malli. Itse näen Fuzion Step into the World- malliston kehykset juuri upeina kesäkehyksinä, jotka sopisivat upeasti hieman ruskettuneen ihon kanssa. Käykäähän tutustumassa Instrumentariumin sivuilla, jos uusien pokien valinta on ajankohtaista.

Tapahtuman upeista kuvista kiitos kuuluu taitaville valokuvaajille Julian Schröpelille ja Sanni Riihimäelle.



Joko sinulla on tälle kesälle uudet aurinkolasit hommattuna?

Pienen olohuoneen sisustus - Kurkistus | How to decorate a small living room

maanantai 30. toukokuuta 2016

/Today you will get a little peek into a tiny little living room. /

Vain elämää, ei sen enempää.... On siis ollut meneillään viime viikon aikana, kun pitelin blogitaukoa. Miehenpuoli oli vajaan viikon verran reissussa, ja omiin periaatteisiin nyt kuuluu, että koneella ei istuta lapsen kanssa ollessa, ja iltaisin lapsen nukahdettua nautin hiljaisesta talosta ja omasta rauhastani käpertymällä sänkyyn Netflixin ja pukumiesten kera. Olen kertakaikkisen koukussa Suits-sarjaan, ja löydettyäni sen vasta nyt olen ottanut ilon irti siitä, että voin töllötellä sarjaa useamman jakson putkeen, kun ei ole ihan heti pelkoa sen loppumisesta kesken. Lisäksi olemme riemuinneet kesäelämästä ja viettäneet aikaa ulkona nauttimassa näistä etuajassa saapuneista helteistä. Viikonloppuna täytin vuosiakin, ja juhlistin synttäripäivääni viemällä Jampan mummille ja järjestelemällä paikkoja ja siivoamalla kymmenen (!) tuntia putkeen. Hulluilla on halvat huvit...joskus jopa ilmaiset. 
Mutta niin, tämäkin helteinen iltapäivä vierähti terassillamme auringonpalvomisen ja hyvän kirjan seurassa, joten tulin vain vilauttamaan muutaman otoksen stailaamani kaksion seuraavasta osiosta. Ensimmäisellä kerrallahan esittelin ruokailutilaa, ja tänään pääsette kurkistamaan olohuoneen puolelle. Myöhemmin tällä viikolla tulossa laajempaa kuvakulmaa pikkukaksion olohuoneesta ja muutamia vinkkejä sellaista sisustamassa oleville.

kuinka sisustaa kaksio
pienen kaksion sisustus
kaksion olohuone sisustus

Harmaa makuuhuone | Grey Bedroom

maanantai 23. toukokuuta 2016

/To somebody else grey may be a bit of a boring color, but to someone who usually only uses white and black it is quite a colorful color.../

Kesä. Kesäkesäkesäkesäkesä! Täällä kesäelämä vei mennessään viikonlopuksi ja tietokone sai kököttää hylättynä, kun aurinko tuli ja toi tullessaan parinkymmenen asteen lämpötilat. Ja mikäpä silloin sen parempaa kuin istua terassilla kirjan kanssa. Aijai! Olen kuitenkin yrittä nyt pitää maltin matkassa, sillä kuten aiemmin kirjoittelin, en todellakaan kaipaa lisää pigmenttiläiskiä kasvoihini, ja tänäänkin varustauduin kevyellä viidenkymmenen suojakertoimella lukutuokiooni. Lupailin kuitenkin vielä muutaman kuvan uuteen osoitteeseen matkanneesta makuuhuoneesta ja Kalklitir Concrete-sävyllä maalatusta seinästä, joten pakottauduin äsken irtaantumaan kesäparatiisistani hetkeksi tänne koneen äärelle.
kalklitir concrete
Siinä missä jonkun muun mielestä harmaa saattaa olla hieman tylsähkö väri, niin minun maailmassani se on kerrassaan jotain repäisevää. Värimaailmasti kertonee jotain sekin, kun työkaverini taannoin tuumasi, että johan olet ostanut värikkään takin, kun ylläni oli haaleaakin haaleamman beigen värinen uusi takki... Mutta en tiedä johtuuko sitten uudesta harmaasta seinästä, vai siitä, että uusi maakuuhuone on karvan verran entistä suurempi, mutta jotenkin tuntuu, että nyt on ne kuuluisat fengshuit tai energiat kohdillaan, ja viihdyn makkarissa ihan erillä tavalla kuin aiemmin. Huone on edelleen hieman keskeneräinen, ja Jampan lelusäilytyksestä sänkyä vastapäätä ylijäänyt lipastontekele odottaa korvaajaansa, samoin kuin lattia mattoaan.
grey scandinavian bedroom
Myös valaisinongelma odottaa ratkaisijaansa. Katossa roikkuu tällä hetkellä edelleen Jampalle aikanaan hommattu Koziolin pallonmuotoinen valaisin, joka pitäisi nyt korvata jollain muulla, mutta millä? Olisiko ideoita?
koziol
Myös nurkassa olleet tauluhyllyt, jotka Jampan huoneessa toimivat kirjahyllyinä, saivat luvan jäädä. Nyt niillä kekottaa muutama perhevalokuva, jotka kuvien oton ajaksi siivoilin pois, mutta jotain inspiraatiota näidenkin suhteen odottelen.
eames rar keinutuoli
kalklitir concrete
Jos edellinen postaus jäi näkemättä, ja kalkkimaalilla maalaaminen kiinnostaa, käyhän kurkkaamassa työvaiheet täältä, tai kipaise käymään Lifestylenordic-myymälässä, josta saat taatusti pätevimmät ja asiantuntevimmat neuvot (ja kaikkea muutakin ihanaa).

ja niin, mitä minä sitten nyt niin intohimoisesti luen. No tätä. Suosittelen.
ikuisen onnen salaisuus




Kalklitir Concrete | Bedroom makeover

torstai 19. toukokuuta 2016

/It has been quiet in the blog the past few weeks. We have been moving things around the house and our kid's room has now turned into our own bedroom. /

Heipähei. Viikko vilahti pienellä blogitauolla, mutta joskus ne vaan työt meinaa haitata harrastusta. Työn lisäksi olen onnistunut koukuttumaan erääseen kirjaan, ja olenkin läppärin sijaan iltaisin avannut mielummin kirjan kannen, ja matkustanut mielikuvitusmaailmassani aivan jonnekin muualle. Mutta onhan täällä kotonakin tapahtunut. Päätimme kuukausi takaperin, että on aika muuttaa lapsenhuone alakertaan, missä on helpompi valvoa Jampan ja kavereiden touhuja samalla kun tekee niitä pakollisia aikuisten hommia, kuten nyt ruuanlaittoa ja pyykkäystä. Jamppa kyllä tykkää leikkiä omassa huoneessaan, mutta ei viihdy siellä vielä yksin, ja alkoi olla aika haasteellista yrittää olla yhtä aikaa yläkerrassa leikkimässä ja touhuta alakerrassa muita hommia yhtä aikaa. Tästä innostuneena päätin samoin tein siirtää myös meidän vanhempien makuuhuoneen entiseen Jampan huoneeseen, joka neliöiltään on kotimme tilavin, ja ketjureaktiona alakerran työ/vierashuone muutti sitten entiseen makkariimme. Huoneiden pyörittelyn esteenä meinasi vaan olla Jampan huoneessa koko suurimman seinäalan peittävä mustavalkoinen Muumitapetti, joka ei nyt jostain kumman syystä ehkä ollut se sopivin parisängyn tausta. Aikamme vaihtoehtoja pyöriteltyämme päädyimme siihen, että seinä maalataan. Minä olisin valkoisen ikiystävävänä halunnut seinästä valkoisen, mutta miehenpuoli pisti hanttiin. Lopulta pääädyimme kompromissina vaaleanharmaaseen, mutta sellaiseen vaihtoehtoon, jossa olisi joku pieni juju. Olen muissakin asioissa moensti trendeille hieman hitaasti syttyvää sorttia, joten tässäkin asiassa päädyin ratkaisuun, johon monet muut ovat tarttuneet jo aikapäivää sitten. Nimittäin kalkkimaaliin.
kalklitir concrete
Tässäpä pieni kurkistus siitä, millainen huoneesta ja seinästä sitten tuli.

Kalkkimaaliin päädyin, koska en halunnut huoneesta liian tummaa, mutta halusin, että pinta olisi kuitenkin jollakin tavalla erilainen kuin muut seinät perinteisine maalipintoineen. Aikani googlailtuani olin jo aivan vakuuttunut siitä, että maaliksi valikoituisi Kalklitir maalin sävy San Saccaria, mutta lähdettyäni maalinhakureissulle päädyinkin sävyyn, jota en ollut nettisivuilla seikkaillessani edes nähnyt. Tiesin nimittäin, että Oulussa Kalklitir maaleja myydään Torinrannan aittaputiikissa Lifestylenordicissa, ja ollessani muutenkin liikkeen vakioasiakkaita tiesin, että myymälän aina yhtä ystävälliseltä omistajalta saan varmasti pätevimmät neuvot maalin valintaan, joten suuntasin siis sinne. Paikanpäällä päädyinkin hipistelemään mallipaloja pitkään ja hartaasti, ja sain selkeitä neuvoja siihen, mihin sävyyn mikäkin maali taittaa. Yllättäin esimerkiksi San Saccaria sävy näytti luonnonvalossa ja isoon mallipalaan maalattuna aivan erilaiselta, kuin netissä näkemissäni kuvissa. Kakkosvaihtoehtona olin ajatellut Basalt-sävyä, mutta liikkeen omistajan opastamana päädyinkin pakkaamaan kassiini Kalklitir maalien ihan uusimmasta sävyperheestä värin Concrete.  Jos käyt kurkkaamasa linkin takaa mallisävyä Concretesta, saat huomata, että se näyttää hieman tummemmalta kuin ylhäällä olevassa kuvassa. Omasta seinästämme tuli sen sijaan minun makuuni juuri täydellinen. Miehenpuoli olisi kenties kaivannut räväkämpää muutosta, ja ohduttelinkin häntä, että tarpeen tullen voimme myöhemmin sutia pinnan päälle vaikkapa kerroksen Concrete Secco:a. 

Ja mitenkäs tähän sitten päästiin.
Huoneeseen oli rakennusvaiheessa valittu muumitapetti tietäen, että vaihdettavahan se on jokusen vuoden jälkeen, kun lapsi kasvaa. Tältä näytti siis lähtötilanne.
muumitapetti
Se mitä emme tienneet oli, että tällainen lapsenhuoneen tapetti on lähestulkoon vedenpitävää. Tämän saimme todeta, kun aikamme ihmettelimme, että vaikka pintaa kuinka kostutti, ei tapetti inahtanutkaan seinästä. Minulla millimetrin mittaisen pinnan omaavana kärähti sulakkeet heti ensimmäisenä iltana tapettia poistaessa, kun se lähti seinästä irti noin sentin levyisinä minisuikaleina, mutta onneksi talouden toisella aikuisella riitti hermoja hieman pidempään. Silti tapetin nyppiminen kesti neljä iltaa, ja kuinkas ollakaan, tapetin alta paljastui uusi ylläri.
tapetoiminen
Koska muumitapetissa kulki vuorottain mustaa ja valkoista kuviovintia, oli raksamiehet aikanaan maalanneet summittaisesti tummien kuvioiden kohdalle mustat raidat myös seinään. Tässä vaiheessa siis todettiin, että pohjamaalia taidetaankin tarvita useampi kerros.
kalklitir concrete
Ja sitten vihdoin, kun pohjamaalia oli sudittu parina iltana, ja kuivateltu välissä, päästiin itse asiaan.
kalklitir
Kalklitir kalkkimaalihan myydään kilon pusseissa, ja pussista paljastuva jauhe sekoitetaan 1,7 litraan vettä. Sekoittamiseen ei tarvita erikoisvälineitä vaan ihan perinteinen keittiövispilä toimii mainiosti. Maalin annetaan tekeytyä kymmenisen minuttia välillä sekoitellen, ja sitten vain levittämään. Maali on jokseenkin ohutta, ja sen levittämiseen suositellaan leveähköä ja paksuhkoa maalipensseliä. Telalla maalia ei voi levittää. Sopivia pensseleitä voi muuten myös ostaa ainakin Lifestylenordicista, mutta meillä löytyi tällainen versio omasta takaa.
kalklitir
Kalkkimaalia riittää yhdestä pussista oin 8-12 neliön maalaamiseen yhteen kertaan, ja meillä meni yhteen makuuhuoneen seinään hieman vajaa kaksi pussia, kun maalasimme seinän kahteen kertaan. Kuivuessaan maalipinta näyttää aika hurjalta, joten jos lähdet itse kalkkimaalailemaan, älä suinkaan säikähdä tätä vaihetta. Maalia levittäessä on oltava ripeä, ja maalaamista tulee koko ajan jatkaa siitä pinnasta, joka on kostea.
kalklitir concrete
Maalijälki on myös kosteana huomattavan paljon tummempaa kuin varsinainen lopputulos, joten sitäkään ei kannata ihmetellä. Koska maali on hyvin notkeaa, kannattaa ympäröivä lattia suojata hyvin muoveilla ja teipata kattolistat yms. piiloon. Hyvä puoli maalissa on se, että vesiliukoisena se on todella helppoa poistaa vääristä paikoista. Meilläkin miehenpuoli onnistui loppumetreillä roiskauttamaan maalia reilusti viereiseen seinään, mutta onnistuin sen pyyhkäisemään sen samantien pois veteen kostutetulla talouspaperilla. Ylijäämämaalin säilöimme tyhjiin pilttipurkkeihin, sillä valmiiksikin sekoitettu Kalklitir säilyy vuoden verran purkissa hyvänä. Sillä voi sitten tarpeen tullen paikkailla seinää tai käyttää maalin johonkin pienempään projektiin.
kalklitir concrete
Tässäpä sitten valmis lopputulos kahden maalikerroksen levittämisen jälkeen. Viikonloppuna luvassa lisää kuvia siitä, miten lapsenhuone muuntautui makuuhuoneeksi. Onko teillä omia kokemuksia kalkkimaaleista? 

ps. Tiedoksi muuten varalta teille kauempana täältä asuville, että Lifestylenordic toimii myös verkossa. Käykäähän kurkkaamassa.

Aamiaiselle Helsingissä | Breakfast in Helsinki

torstai 12. toukokuuta 2016

/If you happen to be on your way to Helsinki and are looking for an excellent breakfast experience, I warmly recommed you Restaurant Bröd./

Kuinka moni muistaa muutaman viikon takaisen hotellisuositukseni? Jos postaus on vilahtanut silmienne ohi, niin käykäähän kurkkaamassa mistä päin lomalainen saa perushotellin hinnalla luksusluokan kokemuksen. Tänään kirjoittelenkin ihan omana juttunaan aamiaissuosituksen Helsingissä. Itse olen joskus yrittänyt googletella kokemuksia Helsingin aamiaistarjonnasta, mutta tulokset ovat olleet heikonlaisia. Kuitenkin uskon muitakin minunkaltaisiani matkailijoita olevan joille aamiainen on se päivän tärkein ateria, eikä mikään voita sitä tunnetta, kun hyvällä hotelliaamiaisella saa kiireettä istuskella vaikka tunnin herkuttelemassa ja ympäristöä ja ihmisiä tarkkailemassa.
ravintola bröd
ravintola bröd
Yöpyessämme ystäväni kanssa Helsingissä Hotelli Indigossa olimme varanneet mukaan myös aamiaisen, joka tarjoillaan hotellin yhteydessä olevassa Ravintola Brödissä. Ja koska olen hotelliaamiasihifistelijä, odotinkin mielenkiinnolla kokemusta. Erityisesti siirryttyäni gluteenittomaan ruokavalioon on hotellien tarjonta kokemuksieni mukaan ollut aika vaihtelevaa. Tällä kertaa en joutunut pettymään, vaan Brödin tarjonta oli vertaansa vailla. Ensimmäiseksi ravintolaan astuessa kiinnittää huomion hillityn tyylikkääseen ja rauhalliseen ympäristöön, missä jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Tyylikkyyden lisäksi ravintola on äärimmäisen kotoisa ja viihtyisä, ja suurista kadulle johtavista ikkunoista on mukava tarkkailla uuteen päivään heräilevän Helsingin elämää. Tarjoilijat olivat ystävällisiä, eikä aikaakaan, kun minun ja ystäväni eteen kiikutetiin valikoima gluteenittomia leipiä. Kahvia saa kaataa jokaiseen pöytään erikseen tuotavasta kannusta omaan tahtiin, eikä tarvitse jonotella yhden kahviautomaatin luona, niinkuin monessa muussa paikassa. Kaikki ruoka on aseteltu esille erittäin kauniisti, ja valikoima on valtaisa.
ravintola bröd
ravintola bröd
 Hedelmät ja vihannekset ovat aidosti tuoreita, ja makeannälkäisille on tarjolla useanlaisia leivonnaisia. Jos taas ilta on sattunut venähtämään pitkäksi, voi Brödin aamiaisella korvata brunssin, sillä myös lämminruokavalikoimaa oli runsaasti. Itse hyppelin tasajalkaa riemusta bongatessani laajan siemen-ja pähkinävalikoiman, ja aamupalaa ei niin korkealle arvostava ystäväni pyöritteli vaan silmiään kasatessani lautaselle yhtä sun toista. 
ravintola bröd
ravintola bröd
ravintola bröd
ravintola bröd
Ja todentotta, tuli kyllä molempina aamuina viihdyttyä aamiaispöydässä ainakin tunnin verran, kun ei meinannut malttaa lähteä pois lainkaan. Ravintola Brödiin voi piipahtaa aamiaiselle myös muut kuin hotellin asiakkaat, joten jos olet suunnittelemassa Helsingin matkaa muuten, tai aamiaiskokoontumista vaikkapa ystävien kanssa, voit kurkata aamiaisen tarjoiluajankohdat täältä.
ravintola bröd
ravintola bröd
Miltäs näyttää, eikö vaan olekin aikalailla sisustajan silmää miellyttävä aamiaisympäristö?

Parasta just nyt | Happy thoughts

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

/I've been feeling kind of low lately, so I decided to draw up a list of things that are making me happy at the moment./

Minulla on ollut nyt jo pidempään jatkunut henkilökohtainen matalapaine, ja on tuntunut vähän, että kurssi ei lähde nousuun millään. Kaipa tämä liittyy siihen, kun sanotaan, että kroonistuessaan ns. hyvä stressi muuttuu pahaksi stressiksi. Vähän liian monta rautaa tulessa yhtä aikaa, ja vähän liikaa itselle asetettuja tavoitteita ja odotuksia, niin siinäpä se soppa onkin valmis. Tänään puolestaan olu työmaalla niin hulvaton päivä, että suupielet kääntyi väkisinkin ylöspäin, kun sai taas kerran huomata omaavansa yhden ehkä maailman parhaista työyhteisöistä. Meillä on henkilökuntaa enemmän kuin jaksan muistaa, mutta meistä vajaa parisenkymmentä on juuri sopivasti samalla tavalla vinksahtaneita, että keksitään aina yhdessä jotain hulppean hölmöä toteutettavaksi. Tänään filmattiin musavideota vailla minkäänlaista taitoa, mutta se mikä taidoissa uupuu, paikattiin kyllä hillittömällä meiningillä. (Niille, jotka eivät ole blogia pitkään seuranneet kerrottakoon, että musaviedoiden teko ei todellakaan kuulu normiarkeemme.)

Tästäpä innostuneena ajattelin yrittää vakuuttaa itseni siitä, että asiat eivät suinkaan ole nin päin honkia kuin koko ajan tunnun ajattelevan, ja listailla asioita, jotka saavat minut hymyilemään juuri nyt.

valkoinen koti
1. Pitkät lämpimät illat. 
Täällä pohjoisessa Suomessa huomaa kesän tulon, ei suinkaan välttämättä puiden lehdistä ja kukkivista kirsikkapuista, vaan pitenevistä illoista. Ulkona on valoisaa jo pitkälle yli iltakymmeneen, ja leppeässä iltatuulessa tuntee jo kesän lupauksen. Valoisan ajan lisääntyminen on jo selvästi näkynyt unirytmeissäni ja unen tarpeen vähenemisesä ylipäätään.
Nespresso
2. Terveelli(semmä)t herkut
Olen onnistunut vihdoin vierottamaan itseni monta kuukautta vaivanneesta karkkihimosta. Tavallisen karkin syönti saa nyttemmin olon tosi huonoksi ja mahan kipeäksi, ja olenkin koukuttanut itseni terveelliseempiin vaihtoehtoihin. Raakasuklaakuorrutteiset mulperit ovat nykyinen vakioperjantaipussini, ja vaikka tulevatkin ajamaan minut vielä konkurssiin, niin näistä en luovu. Toinen suosikkiyhdistelmäni on pakastekuivatut mansikkalastut ja kuorimattomat mantelit. Nam.
nespresso
3. Lapsen kikatus
Maailman kaunein ääni on oman tenavan kikatus. Pikkukutitukset silloin tällöin saa helisevän naurun kikatuksen kumpuamaan niin suoraan pienestä sydämestä, että omakin sydän sulaa.
4. Lähestyvä loma
Kun juuri tällä hetkellä töissä eletään vuoden kiireisimpiä kuukausia, ja siihen  päälle on buukattu lukuisat syntymäpäivät, muut juhlat  ja kodin pikkuremonttiprojekti muutamia asioita vain mainitakseni, siintää edessä oleva loma silmissä maaliviivana, jonne saavuttaessa saa vihdoin hieman huokaista.
nespresso
5. Hyvä kahvi
Ei päivää ilman kahvia. Ja hyvällä kahvilla minä tarkoitan kunnon täyteläistä espressoa. Kuvitelkaa silmienne eteen paahteiset kesäkadut ja tuulessa huojuvat palmupuut. Tuuli tuo tullessaan meren tuoksun, ja kuulet jo pärskeet korvissasi. Ilma on niin kosteaa, että luonnonkihara tukka taipuu väkisinkin kikkaroille. Avaat parvekkeen oven ja kuulet ympärilläsi italiankielisen puheen sorinaa ja töihin kiiruhtavien ihmisten skoottereiden pärinää, lasten naurua. Tähän mielenmaisemaan, sieluni toiseen kotimaahan Italiaan minä matkustan joka kerta istahtaessani rauhassa hetkeksi espressokupin ääreen. Ja tästä syystä minä en juo niinkutsuttua tavallista suomalaista kahvia kuin harvoin. Onneksi tummapaahteiseen kahviin tottuneille makunystyröilleni on  tarjolla myös helppo ja nopea ratkaisu, kun pöräyttelen Nespressokeittimelläni milloin mitäkin herkullisista Nespressomauista. Juuri tällä hetkellä keittimestä löytyy usein ikisuosikkimakuni Roman lisäksi mausteisempi Rosabaya. Ja kun suljen silmät, olen hetken aikaa juuri siellä missä haluaisin.

Pienen kaksion valkoinen sisustus- Ruokailutila | Small spaces

maanantai 9. toukokuuta 2016

/Today you get to peek into a tiny little apartment./

Pitkästä aikaa enemmän sisustuspainotteista postausta luvassa. Meillä on kotona meneillään eräänlainen remonttityömaa, ja kaikki paikat on kuin pommin jäljltä, eli täältä ei tällä hetkellä kovin seesteisiä kuvia ole tarjolla, mutta sen sijaan ohjelmassa on kurkistus erääseen pieneen kaksioon, jota pääsin stailaamaan. Huoneistossa on yhdistetty olohuone - ruokailutila - avoin keittiö ja lisäksi erillinen pieni makuuhuone.Stailaamiseen on käyetty pääosin omia tavaroitani, ja olinkin hieman järkyttynyt siitä, kuinka paljon sitä tavaraa itse asiassa omasta takaa löytyykään. Tavoitteena oli luoda ilmava ja valoisa tunnelma pienestä tilasta huolimatta, ja konmarista villiintyneenä tila onkin hyvin pelkistetty, mutta silti sieltä löytyy kaikki tarvittavat asiat.
kaksion sisustus vinkkejä
Koska tila on todellakin melkoisen kompakti, lähdin liikkeelle ajatuksesta, että toimintoja yhdistellään. Niinpä erillistä työpöytää ei asunnosta löydy, vaan työpöydän virkaa toimittaa ruokapöytä. Tai pitäisikö sanoa toisinpäin. Pöytä on nimittäin kasattu Ikean pukkijaloista ja työpöytäkokoisesta pöytälevystä (120 X 60). Mikäli tila olisi sallinut, olisi pöytälevyksi voinut valita myös 150 cm pitkän version, jolloin tuoleille jäisi pöydän alle hieman enemmän liikkumatilaa leveyssuunnassa. Silti tämänkin yhdistelmän ääressä mahtuu tarvittaessa istumaan neljäkin ystävätärtä oikein mainiosti.
kaksion valkoinen sisustus
Tuolit on erilaisia, mutta yhteinen vaalea avärimaailma sitoo ne yhteen, eikä eriparisuus haittaa.
ikea pukkijalka
Pehmyttä muuten pelkistettyyn tyyliin on tuotu istuintaljoilla ja tuolin nojalle heitetyllä viltillä.
eames tuoli
Vinkkinä muuten, että vuokra-asuntoonkin voit huoletta ripustaa tauluja seinille, kun käytät Command-tarrakoukkuja. Niistä myydään erikseen taulun ripustukseen tarkoitettuja versioita, ja ne irtoavat seinästä jälkiä jättämättä.
valkoinen sisustus
Tällaista tällä kertaa. Millaisia ajatuksia heräsi?

Kuule Rakas...

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

/Today we have been celebrating Mothers´Day./

Kuule Rakas... Mitä Rakas...? Viime päivinä meillä on käyty edellisenkaltaisia keskustelunaloituksia, eikä voi olla hymyilyttämättä, kun Jamppa on omaksunut minun hänestä useimmiten käyttämäni hellittelynimen omaankin käyttöönsä. Tänään ollaan vietetty Äitienpäivää ja juhlistettu sitä vetämällä päälle vähän parempaa seppälää ja viemällä siskoni kanssa äitimme Ravintola Preludiin Äitienpäiväbrunssille. Mukana olivat tietysti myös siskoni pojat ja Jamppa, ja johan meinasi hieman naurattaa, kun brunssin aikana alkoi ravintolassa pienoissinfoniaorkesteri soittelemaan, ja kaikki kolme poikaa tunkivat yhtä aikaa sormet korviinsa. Juu, ei kuunnella meillä klassista musiikkia, ei. Ruoka oli loistavaa ja seura parhainta mahdollista. Me kolme naista jos jotkut ovat elämän niin yhteen hitsaamia, että tiedämme toisistamme ihan kaiken, ja pystymme lukemaan toisiamme jo kulmakarvan asennosta. Kuten viime vuonnakin kirjoitin, voin siis omalta osaltani vilpittömästi yhtyä laulun sanoihin ja todeta, Äidestä Parhaimman sain. Kiitos sinulle Äiti, kaikesta mitä olet tehnyt ja kaikesta siitä rakkaudesta mitä olemme saaneet. Onneksi uskon pystyväni välittämään samanlaista suurta rakkautta tuolle omalle pikkumiehelleni, joka kasvattaa minua siinä missä minä kasvatan häntä, joka päivä. Etsiessäni kuvaa tähän postaukseen jäin selailemaan monia kuvia vuosien varrelta, ja tuntuu yhä, että muistaisin niistä jokaisen kuin eilisen. Kuvissa neljä ja puoli vuotta sitten hymyili hieman rypyttömämpi mutta hetkellisesti paljon väsyneempi äiti kuin nyt peilistä  takaisin katsoo, mutta kyllähän ne jokainen ryppy ja alkava harmaantunut hius on juuri sen arvoinen. Sen, että minustakin tuli Äiti, ja olen saanut omakseni tämän maailman ihanimman aarteen. 
Onnea vielä kaikille Äideille!

Helppo ja juhlava vaniljavanukas (G, VL) | Sweat & Salty Dessert

torstai 5. toukokuuta 2016

/Any dessert looks delicious when you place it on a beautiful coctail glass, right?/


* Yhteistyössä Nutisal*



Tänään luvassa maailman helpoin jälkiruokaresepti, joka valmistuu hetkessä ja näyttää kauniilta. Viime viikonloppuna sain Vapunpäivän tacokestien jälkeen ajatuksen testailla jotain uutta ja erilaista. Syntyi makean-suolainen vaniljavanukas, ja valmistus kesti alle viisi minuuttia. Inspiraation jälkkäriin sain, kun pääsin jokin aika sitten testaamaan Cloettan uutuuspähkinöitä. Oletteko te jo maistaneet Nutisal-nimisiä kuivapaahdettuja suolapähkinöitä. Ne ovat kertakaikkiaan herrrrrkullisia.  Täytyy ehkä jopa tunnustaa, että ekan pussin käsiini saatuani saattoi ihan vahingossa hurahtaa lähes kolmesataa grammaa kerralla. Hups.

vaniliavanukas
Ja näin syntyi gluteeniton ja vähälaktoosinen jälkiruoka vailla erikseen lisättyä sokeria.

Resepti

1 -2 dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
250 gr laktoositonta maitorahkaa
1 tl aitovaniljajauhetta
muutama pala rouhittua mansikalla maustettua tummaa suklaata 
pieni kourallinen rouhittuja Nutisal- kuivapaahdettuja cashew-pähkinöitä (Pepper & Salt)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita mukaan maitorahka, vaniljajauhe ja suklaarouhe. Maista makeus ja lisää halutessasi steviaa tai sokeria, mikäli pidät makeammasta. Kaada seos tarjoilusastiaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Koristele halutessasi pensasmustikoilla tai tuoreilla mansikoilla.
vaniliavanukas
Oma versioni oli itseni makuun juuri passeli, mutta miehenpuoli olisi kuulemma kaivannut mukaan enemmän makeutta, eli kannattaa maistaa sokerin tarve ennen pähkinöiden lisäämistä. Suolaiset pähkinät tuovat jälkkäriin mukavan twistin ja täytyy myöntää, että vanukkaan jälkeen saattoi taas vilahtaa vielä muutama kourallinen pähkinöitä ihan sellaisenaan. Nämä Nutisal -pähkinät tosiaan eroavat monista muista markkinoilla olevista tuotteista siten, että niiden paahtamisessa ei ole käytetty lainkaan (kiisteltyä) palmuöljyä, mikä tekee niistä erityisen rapsakoita. 
nutisal
Olisiko sinulla jakaa vinkkejä muista kesäisistä resepteistä, joissa voisin käyttää pähkinöitä?
vanilla dessert
nutisal cloetta


Aurinkoista Helatorstaita kaikille!

Vappukattaus | Quick and Tasty

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

/Today we have been celebrating the First of May. /

Oi mahtavuutta! Eipä ole naismuistiin ollut tällaisia Vappusäitä Oulun seudulla. Mittari on hiponut auringossa kahtakymppiä ja aurinko on hymyillyt taivaan täydeltä. Täällä kun ollaan enemmänkin totuttu räntäsateeseen ja piisakaavaan tuuleen näin toukokuun alussakin. Tänään oli hyvä päivä herätä Vappua viettämään, eikä harmittanut yhtään, että aattoillan karkelointi jäi tänä vuonna väliin. Jamppa kirmasi herättämään jo ennen seitsemää, niin siinähän sitä sitten ehtiikin vaikka ja mitä päivän aikana. Astetta juhlavamman aamiaisen jälkeen starttailtiin peinteitä kunnioittaen Oulun Kauppatorille kesäkauden alkajaisia ihmettelemään, ja sieltä sitten kurvailtiin lasten vapputapahtumaan Tuiraan. Ja siellähän oli aivan loistava meininki. Aikaisempina vuosina Jamppa on aina kyseisen tapahtuman aikaan vedellyt jo sikeitä päiväunia kahdentoista maissa, mutta nyt kun ukkeli pärjäilee jo tarvittaessa ilmankin, uskaltaa tähänkin kellonlyömään jo tehdä suunnitelmia. Taikuri taikoi lasten silmät ymmyrkäisiksi ja arpaonnikin suosi. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä ihailemaan vanhojen autojen Vappukulkuetta.

Paitasillaan heiluttujen pihapelin jälkeen alkoikin olla aika istahtaa Vappupöytään. Minä en juurikaan perusta ravintoloiden Vappubuffeteista ruuhkien ja useamman päivän putkeen juhlineiden kanssaruokailijoiden vuoksi, joten yleensä onkin ollut tapana nautiskella kotona sitten jotain herkullista. Tämän päivän huippumenusta saan kiittää Indiedaysia ja Santa Mariaa, jotka taannoisella Helsingin reissulla tarjosivat minulle kotiinviemisiksi pienen kassillisen herkkutuotteita. Tämän yhteistyön merkeissä pääsin siis väsäilemään ihan omaa buffettiani kotosalle. Ja on se vaan niin hyvää. Ja helppoa. Meillä Santa Marian tuotteet olivat kyllä jo ennestään tuttuja, sillä tacoja tulee tehtyä vähintäänkin kerran kuussa. Se on tällaiselle ruokavaliohaasteisellekin loistavaa juhlaruokaa, kun vähällä vaivalla saa maistuvan sekä gluteenittoman että laktoosittoman ruoan. Tacojen täyttämisestä onkin sitten varmasti kaikilla omat näkemyksensä. Toiset täyttää papuhöystöllä ja avokadolla, meidän perhe maustaa kanasuikaleita tai kananpojan jauhelihaa Santa Marian Tacomausteella ja sekoittaa sekaan keitettyä riisiä. Ja sitten nautiskelemaan.
hobstar nappula
mustavalkoinen kattaus
mustavalkoinen kattaus
santa maria
santa maria
vappukattaus
Meidän perheen tacon liskukkeet koostuvat kuutioidusta suolakurkusta, tomaatista, paprikasta, laktoosittomasta creme fraichesta, juustoraasteesta ja salaatista. Molemmilla on tosin oma visionsa siitä, missä järjestyksessä täytteet kuoreen ladotaan ja kuinka tulista tacokastiketta päälle kaadetaan.
hobstar
Vappukattaus oli rennonletkeä, sillä tacojen kanssa ei aterimia tarvita.
santa maria
Kuvassakin näkyvät Tacotubesit löytyivät herkkukassista, ja olipa vaan aika paljon helpompi syödä näitä kuin niitä perinteisiä veneen mallisia. Kaikki varmaan tietävät tunteen kun niitä veneitä syödessä yrittää kalliistaa päänsä vaakatasoon haukatakseen ja silti täytteitä tursuaa molemmista päistä. Vai olenko sittenkin vain minä...?
mustavalkoinen vappu
vappukattaus
santa maria
Jos olet tacoja joskus syönyt tiedät varmasti, miksi valmiiksi kasatuista tacoista ei ole tämän enempää kuvia. Hommahan menee nimittäin niin, että ensimmäisen puraisun jälkeen näihin tulee sellainen himo, ettei pysty lopettamaan ennenkuin maha meinaa poksahtaa.  Santa Marialla on muuten parhaillaan menossa #nomoreboringmeals kampanja, ja Santa Maria jakaa sivustollaan vinkkejä, kuinka päästä eroon tylsistä aterioista. Nämä vinkit tulevat ainakin itselleni niiiiiin tarpeeseen, sillä löydän itseni joka ikinen päivä lähikaupan hyllyjen välissä pähkäilemässä jokaäidin ikuisongelmaa mitä-tänään-syötäisiin. Ja turhan usein se on sitä samaa mitä edellisviikollakin, tai pahimmissa tapauksissa samaan kuin kaksi päivää sitten. Vinkit löytyvät muuten myös instagramista ja Facebookista. Facebookin kautta bongasin itsekin aivan loistavia reseptejä, niinkuin nyt vaikkapa tämä.
Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rentouttava Vappu, nyt on enää kuukausi kesään! <3