Pimennysverhojen aatelia |Uudet pimentävät vekkikaihtimet

maanantai 29. helmikuuta 2016

No niin, muistatteko kun taannoin vihjailin, että kotiimme olisi saapumassa lähiakoina uusi verhoratkaisu? Tosin en ole aivan varma, onko verhot aivan oikea termi tässä tapauksessa. Kyseessä on nimittäin tarkemmin ottaen kotimaiset Visor Queen vekkikaihtimet. Visor saattaa monelle olla tunnetumpi markiisinvalmistajana, mutta Visorilta on saatavilla ratkaisu myös ikkunoiden ja terassinovien kautta tulvivan valon säätelyyn kauniilla ja tyylikkäällä tavalla.
Sain blogin kautta tilaisuuden hankkia kotiimme Visor Queen kaihtimet, ja tiesin heti mihin tiloihin tarvitsisimme ehdottomasti juuri tällaiset. Visor Queen kaihtimia kun on saatavissa upeasti valoa läpäisevien kankaisten vaaleiden sävyjen lisäksi myös täysin pimentävänä tummanharmaana ontelomaisena vekkiverhona. Myyjän sanoja lainatakseni, pimennys näillä verhoilla on niin hyvä, että jopa herätyskellokin nukkuu pommiin. Meillä on yläkerran aulassa kaksi ikkunaa sekä terassinovi etelään päin, ja kesäisin kotimme yläkerta kuumuu todella kuumaksi. Perinteiset sälekaihtimet eivät ole riittäneet blokkaamaan auringon lämmittäviä säteitä.
Niinpä päätin oitis tarttua tilaisuuteen lähteä kokeilemaan näitä Visor Queen kaihtimia, joista on muuten povailtu ensi kesän asuntomessujen hittiäkin. Erityisen innokkaana odottelen kesän testikäyttöä, kun terassin ovea pidetään paljon auki. Perinteiset sälekaihtimet eivät ole ovesta käyvässä tuulessa ja tuiverruksessa kovinkaan hyvin onnistuneet pitämään pintaansa, vaan ovat rämisseet ja kolisseet ja meinannet koko ajan lähteä tuulen matkaan. Visor Queen kaihtimet kiinnitetään ohuella profiililla sekä karmin alaosasta, että yläosasta, ja huomaamattomat narut mahdollistavat sen, että kaihdinta voi liikuttaa kahteen suuntaan. Kaihdinta voi siis pitää joko kokonaan kiinni, kiinni vaikkapa puoliväliin alhaalta ylöspäin tai ylhäältä alaspäin tai jopa puolivälissä ikkunaa. Kuulostaa heprealta, vai mitä? Alla olevista kuvista terassin ovestamme voitte paremmin hahmottaa, mitä tarkoitan.
Kiinni.
Auki ylhäältä.
Auki ylhäältä ja alhaalta.

Melkoisen kätevä ominaisuus nykyaikana, kun talot kaavoitetaan vieriviereen ja on tarvetta saada hieman näkösuojaa naapureilta tai ohikulkijoilta. Visor Queenin muut kuin piemennysverhot on tehty kankaasta, joissa on laaja värivalikoima. Ellei omassa kodissamme pimennyksen tarve olisi ollut näin suuri, olisin ilman muuta valinnut puhtaan valkoiset kangaskaihtimet, jotka luovat perinteisiä metallisia kaihtimia pehmemmän tunnelman, ja toimivat samalla tyylikkäänä sisustuselementtinä. Kangaskaihtimien kanssa perinteisiä sivuverhoja ei välttämättä tarvita lainkaan. Kangaskaihtimet ovat vesipestäviä ja kestävät hyvin myös lapsiperheessä, sillä kangas palautuu samantien takaisin muotoonsa, vaikka sitä rypistäisi kädellä. (Toisin kuin meidän perinteiset sälekaihtimet Jampan vääntelyiden jälkeen.) Myös pimennyskaihtimet on helppo pitää puhtaana, sen kun hurauttaa imurin harjaspään avulla pölyt pois.
Itse kodin pintojen varjelijana olin ennen asennusta hieman huolissaan siitä, kuinka massiivisilta näyttävät ikkunan alakarmiin tulevat kiinnitykset, kun perinteisissä sälekaihtimissa ei tällaisia ole. Huoli oli onneksi turha, kuten kuvasta näette. Meillä on yläkerran aulassa yksinkertaiset ikkunat, ja tykkään säilytellä pientä tavaraa ikkunan puitteella. Visorin ammattitaitoinen myyjä tämän heti huomasisikin meillä käydessään, ja ehdotti, että näihin ikkunoihin asennetaan kaihdin kiinni aivan ikkunanpinnan lähelle niin saan jatkaa vaihtuvien tavarakokoelmieni jemmaamista ikkunalla.
Tässä kuvassa näette lankakiinnityksen, jonka varassa kaihdin kulkee ylös ja alas.
Ja tältä näyttää pimennysverhon pinta lähempää katsottuna.
Minun linssilläni ei laajakulmaa pikkuruisesta aulasta pysty ottamaan, ja vastavaloon kuvaaminen tuppaa muttenkin olemaan sekä kameran, että kuvaajan ominaisuuksien vuoksi hieman haasteellista. Pahoitteluni siis sumuisehkoista...sumuisihkoista..sumeahkoista...well you get the point... kuvista.
Perinteisimmin kun tulee enemmänkin keskityttyä näihin yksityiskohtiin.
Aulan kolmas ikkuna sijaitsee monen metrin korkuisen porraskäytävän yllä, mikä taisi aiheuttaa asennusmiehille ennakkoon muutaman harmaan hiuksen. Näppärästi hommasta kuitenkin selvittiin.
Kylläpä nyt kelpaa tehdä töitä kakkostyöpisteelläkin, kun ei kevätaurinko killistele suoraan silmiin.
Samalla kun aula piti tyhjentää asennusmiesten tieltä, piti tietenkin mallailla vaihtoehtoista somistusta tilaan. Käytännön tarve vei kuitenkin voiton.
Myöhemmin sitten raporttia siitä, miltä näyttää alakerran makuuhuone uusien kaihtimien kanssa, kun vihdoin ja viimein pääsen eroon pitkistä paksuista perinteisistä pimennysverhoista.

Kiitokset vielä Visorille ja Visorin miehille sukkelasta asennuksesta!




* Postaus toteutettu yhteistyössä Suomen Visor Oy:n kanssa.*

Sisustusale | Sale

lauantai 27. helmikuuta 2016

/ There's a -20%- discount from everything in the Home section in Ellos this weekend./

Nyt on kuulkaas linjoilla jotain ennenkuulumatonta. Huippulaajasta kodinvalikoimastaan tunnetulla Elloksella on ensimmäistä kertaa naismuistiin meneillään alekampanja, joka koskee myös huonekaluja! Niin kauan kuin itse jaksan muistaa olleeni Elloksen asiakas, ei alekoodeja ole koskaan voinut käyttää huonekaluihin, joten melko ainutlaatuinen tilaisuus on nyt siis käsillä. Ale on voimassa vain tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina, eli ei kannata liian kauaa mietiskellä. Alennuksen saa syöttämällä kassalla koodin 335426 , ja tämä koskee siis myös kaikkia muitakin kodin tuotteita kuin huonekaluja. Tässäpä malliksi muutama oma pitkäaikaisemman haaveilun kohteeni. Koko kodin valikoiman löydät täältä.

1. Marmorinen sohvapöytä, iso tai sitten pienempi.
2. Pyörällinen Morris tarjoiluvaunu.
3. Victoria vitriinikaappi.
4. Ferrara peili.
5. Flip tuolit. tai
6. Megan tuolit.
7. Tikashyllykkö
8. Pyöreä ruokapöytä
9. Kenkäkaappi
10. Marble pöytävalaisin
11. Tanger ryijymatto
12. Juliste




(*Sisältää kaupallisia linkkejä.)

Viikon miete | Quote of the week

perjantai 26. helmikuuta 2016

/Good enough is the new Perfect./

Eiliseen(kin) viitaten. 
Tämä ja muita viisauksia löytyy koottuna Pinterestin Thoughts-kansiooni. Nyt viettämään viikonloppua tällä asenteella. Ottakaahan rennosti rennommin.!




Magnolia ja organisointiahdistus | Disorganized

torstai 25. helmikuuta 2016

/Sometimes it only takes one tiny little twig to cheer up your day./

Disorganized. Epäorganisoitunut. Sellainen on juuri nyt olo. Kun joka tuutista tunkee Marie Kondoa (johon btw. on ainakin meilläpäin kirjastossa 80 lainaajaa jonossa) ja muita ota homma haltuun tyyppisiä- vinkkejä, alkaa heikompaa hirvittää. Minä tiedostan vallan mainiosti, että ongelmahan on vaan se, että minulla on liikaa tavaraa. Jos ihminen ei edes tiedä monetko kenkäparit omistaa, niin silloin niitä saattaa olla muutamat liikaa. Sama koskenee (onko tuo edes sana?) kukkavaaseja ja kynttiläkippoja. Mutta kun ne vaan on kaikki yhtä tärkeitä ja aina vähän väliä käytössä. Tai ainakin melkein kaikki. Osasta olisin valmis jo luopumaankin sopuhintaan, vaan kun se myyminen on niin hermojaraastavaa hommaa. Kun yhden lapsenvaatten myyminen FB-kirpparilla edellyttää  kuvan ottamisen ja sivustolle lataamisen ja myyntitekstin laatimisen lisäksi kirjeenvaihtoa kymmenen av:n ja yv:n ja jonon, ja mittaatko niska-hartiavälin-tyypin kanssa, on helpompi antaa kamojen vaan lojua varaston uumenissa. Huokaus. Ja tietokoneella odottaa miljoonakaksisataatuhatta kuvaa läpikäymistä ja kansiointia. Arvaatkapas onko minulla ikävä entistä minääni. Sitä, joka vaikutti ajanlaskussa EJ (ennen Jamppaa). Silloin minulla oli homma hanskassa ja hanskat visusti ojossa. Lapsensaannin jälkeen aikaa ei vaan riitä samalla tavalla pikkutarkkaan toimintaan kuin aiemmin, ja sekös pistää entisen huippuorganisoijan ahdistumaan. Ja mitä vielä, niin nämä hommathan on sellaisia, ettei niitä voi delegoida kenellekään muulle. Ei edes maksua vastaan, sillä mistäs se joku muu tietäisi paljonko haluaisin jostain kiposta tai kupista saada ja mitkä valokuvat pitäisi säilyttää. Saatikka sitten sähköpostilootan järjestelyhommat... Vaihtoehdot asian ratkaisemiseksi lienevät seuraavat. A. Lakkaa nukkumasta, ja tee hommat öisin. B. Tee lista hoidettavista asoista tärkeysjärjestyksessä, ja ala hoitaa niitä pikkuhiljaa pois alta. Tunne riemua joka kerta viivatessasi yhden homman listalta tehdyksi sen sijaan, että ahdistuisit listan pituudesta. C. Pistä pää pensaaseen ja leiki strutsia. Heittäydy virran vietäväksi ja päätä unohtaa hoitamattomat hommat. Jooei. Not gonna happen. Siis tuo viimeinen. Järjestelmällisyys voi toki hävitä järjestelmällisyyspakkomielteisen ympäristöstä, mutta ei pääkopasta. Saadakseni siis kopan ojennukseen, on ehkä pakko valita vaihtoehto B. Mutta ei ihan vielä. Loppuviikolle on ohjelmassa niin paljon hommantynkää, että ihan hetkeksi on pakko puskea se pää vielä pensaaseen, ja leikkiä ettei huomaa kaaosta. Jos vaikka keskittyisi katselemaan olohuoneessa kukintaansa aloittelevaa Magnolian kukkaa sen sijaan, että näkisi ne tekemistään odottavat hommat.

Kokeile (perhe)joogaa ilmaiseksi | Free Yoga

maanantai 22. helmikuuta 2016

/ I have recently started using Yoogaia, which offers all different types of Yoga for everyone to try on the easiest possible way. At the peace and quietness of your own home. Classes are offered also in English. /

Jooga. Tuo trendikkäistä lajeista trendikkäin, joka on nyt pitänyt pintansa  muiden uusien ja mediaseksikkäämpienkin kuntoilulajien ohessa jo vuodesta toiseen. Eikä kai ihme, onhan sen kerrottu omaaavan melkoisen monenlaisia terveyshyötyjä. Minun ensikosketukseni joogaan on jostain vuosien takaa joltain kuntokeskuksen tunnilta, jonne painelin ilman minkäänlaista kosketuspintaa asiaan. Kun silloinen lempikuntoilumuotoni oli Body Combat ja mottoni jotain kovemmalle, korkeammalle, nopeampaa-tyylistä, voitte kuvitella mitä asiasta seurasi. Ei niin mitää hyvää. Tekniikka unohtui täysin hosumisen jalkoihin, ja päädyin seuraavan viikon aikana käymään kahdella eri kiropraktikolla saadakseni selkäni taas toimintakykyiseksi. Tämä jos mikä oli omiaan vahvistamaan käsitystäni siitä, että joogailu on tosiaan suunnattu kaikenmaailman ituhippeilijöille ja muille hihhuleille, ja jatkoin omia lajejani suomatta enää ajatustakaan joogalle.
Kuinka sitten sattuikaan, että tässä sitä ollaan vuosia myöhemmin, ja minusta on tainnut itsestänikin tulla eräänsortinen ituhippeilijä ja hihhuli. Näin se elämä menee. Ja iän myötä mukana on tullut myös rauhallisempienkin lajien arvostus. Kun muutamaan otteeseen särkyneet selkä ja polvet  eivät enää kestä kovin repiviä lajeja, ja äidiksi tuleminen on saanut aikataulutetuissa jumpissa kulkemisen jäämään, on tullut aika etsiä vaihtoehtoja. Sillä liikuttava on. Koko ajan. Olen jo useampaan kertaan saanut kantapään kautta todeta, kuinka huonoon kuntoon liikkumattomuss vetää ihmisen, jolla on tuki- ja liikuntaelinten vammoja. Niinpä sitten aloin pikkuhiljaa taas kiinnostua joogasta.
Joogasalille tai yhteistunneille minua ei kuitenkaan olisi suurinkaan mahti maailmassa saanut lähtemään. Olen viimemmäksi vuosi sitten työpaikan virkistysiltapäivässä osallistunut ohjatulle joogatunnille, ja vaikka opettaja oli loistava, minua ahdisti suuresti pyllistellä isossa porukassa ja kuunnella asiaan paremmin vihkiytyneiden syvähengityksiä, jotka kuulostivat omissa korvissani myrskytuulen suhinalta. Oma keskittyminen valui aivan harakoille miettiessäni, millaisista palkeista tullainen puhina oikein lähtee.
Jostain sattui sitten silmiini Yoogaian mainos. Yoogaiahan on Suomessa kehitetty palvelu, jolla rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä lukuisan määrän erilaisia ja eritasoisia tunteja. Tunteihin voi osallistua tavallisen joogatunnin tapaan klikkaamalla itsensä live-tunnille, jossa on mahdollista saada ohjausta web-kameran kautta, tai valitsemalla valmiista tallenne-valikosta juuri itselle sopivantasoisen ja kestoisen tunnin juuri silloin kuin itselle sopii. Minä olen käyttänyt Yoogaista nimenomaan näitä tallennettuja tunteja, ja löytänyt kipinän kokeilla aina vaan uudentyyppisiä tunteja. Eikä häiritse muiden hengitykset. Yoogaia ei rajoitu pelkästään rentouttaviin ja venyttäviin tunteihin, vaan valittavissa on myös perinteisempiin jumppatyyleihin ihastuneille mm. kahvakuulatunteja ja kuntojumppaa. Ja mikä parasta, näille tunneille voi osallistua koko perhe. Siinä, missä itse olen keskittynyt rentouttavampiin tunteihin, vetäisee talouden miehenpuoli sellaisen kehonhuolto-tunnin, että vatsalihakset huutaa kuuleman mukaan hoosiannaa vielä viikon verran tunnin jälkeenkin. Ja uusin löytöni tuntivalikoimasta on Muksujooga. Muksujoogassa perheen 3-7 vuotias voi jumppailla yhdessä vanhemman kanssa, ja ainakin meidän muksulla oli tänään suuresti hauskaa, kun ensimmäistä kertaa tuntia yhdessä testailtiin.
Yksi omista kasvatustavoitteistani on saada lapsessa aikaan rakkaus liikuntaa kohtaan, ja paras keino tähän on varmasti liikkuminen yhdessä. Kun liikkuminen vielä ohjataan leikin muodossa, niinkuin tänäänkin testaamallamme joogatunnilla, jossa matkusteltiin avaruuteen ja vilkuteltiin kuulle, on menestys taattu.
Arvatkaapa muuten kuka vastasi näiden kuvien ottamisesta? No Jamppa 4 vee. Silloin harvoin kuin tälle epämukavuusalueelle tulee lähdettyä, että asettuu kameran tälle puolelle, on hyvät keinot monesti tarpeen. Koska rennon letkeitä joogakuvia olisi tuskin syntynyt ajastimella, nostin kameran jalustalle, ja Jamppa pääsi painelemaan kaukolaukaisinta. Ja pelleilyksihän se sitten meni...
Kiinnostaisiko sinuakin kokeilla joogaa oman kotisi rauhassa? Yoogaia sovellushan on saatavilla mobiilisovelluksena niin Apple-laitteille (iPhone ja Ipad) kuin Android-laitteillekin, sekä Apple TV-sovelluksena. Android sovelluksena Yoogaiaa on mahdollista puolestaan joogailla Chromecastin avulla. Jos uteliaisuus heräsi, sinulla on mahdollisuus käydä testailemassa Yoogaian tunteja 14 päivän ajan ilmaiseksi koodilla DOLCEVITA2016 Kun rekisteröidyt ensin palvelun käyttäjäksi, ja syötät sitten koodin alekoodille varattuun kenttään, ja voit aloittaa kuntoilun kotonasi vaikka samantien.



                                          * Postaus toteutettu yhteistyössä Yoogaian kanssa. *

Mulperinmarjoja ja mustavalkoisuutta | White Living room

torstai 18. helmikuuta 2016

/ Nothing new under the sun...or in our living room. Black and white. And some mulberries Delicious./

Mumsmumsmums... Vaikka kuvat eovät olekaan tältä päivältä, on eväät samat. Mussutan nimittäin parhaillaankin mulperinmarjoja. Käytän näitä akuuttiin makeanhimoon toimivana korvikkeena, ja karkistahan nämä makunsa puolesta käyvätkin. Ja mikä parasta, Jamppa ei tule osingonjaolle. Yksi kerta puisevanoloisen marjan maistamista aikanaan riitti vakuuttamaan hänet siitä, että nämä ovat aikuisten karkkia. Minähän en ole mikään superfood-asiantuntija, että jos joku lukija nyt tietää paremmin, niin valistakaa toki allekirjoittanutta, että voiko näitä syödä liikaa? Tai toisaalta, paljonko näitä pitäisi syödä saavuttaakseen terveyshyötyjä? Mulperinmarjojen eli silkkiäispuun marjojen kun kerrotaan sisältävän runsaasti C-ja K-vitamiinia, rautaa, kalsiumia, proteiinia ja kuituja. Sekä sisältävän myös terveellisiä flavonoideja ja antioksidantteja. Tiedä häntä sitten, mutta epäilen olevan ainakin perinteisiä E-koodeilla ryyditettyjä irtokarkkeja parempi makean vaihtoehto.

Mutta sinne olohuoneeseen. Mitään uutta ei auringon alla ole nähtävissä. Same old same old. Vähän on jo mietityttänyt, että pitääkö tässä kohta laittaa sisustusbloggaajan pillit pussiin, kun olen jämähtänyt tälle tietylle viihtyvyyden asteelle kodin suhteen, eikä suuria tapeita muutoksille ole. Monet sisustamista harrastavat kun maalaavat seinätkin joka vuosi vaihtuvilla trendiväreillä, mutta minulla ei juolahtaisi mieleenkään luopua valkoisista seinistä. Pientä verhouudistusta on kuitenkin lähiaikoina tulossa, mutta siitä sitten lisää, kun homma on valmis.

Valkoinen olohuone
Skandinavisk kynttilä
Valkoinen nahkasohva

Huippuhalvat takit (vain tänään!)

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Siinä missä moni jo odottelee räystäiden alkavan tippasta ja kiillottelevat balleriinojaan, kyttäilee alehaukka talvialen huippua, joka alkanee olla juuri nillä hetkillä. Tänään pamahti sähköpostiin tieto, että Elloksella saa vain tänään -50% lisäalen jo alennetuista takeista ja muista päällysvaatteista. Koodi 335860  syötetään alennuskoodikenttään, ja lopullinen hinta näkyy, kun on edennyt kassalle saakka. Itselläni on metsästyksen alla ollut pitkä villakangastakki syksyn ja kevään hameasujen kaveriksi sekä aitoa nahkaa oleva nahkatakki. Aika edulliset vaihtoehdot olisikin nyt tarjolla...



1. Pitkä villakangastakki  (alehinta - 50%, jää hintaa 24,97e )
2. Oversized takki (hintaa jää alle 25e)
3. Aitoa nahkaa oleva nahkatakki (hintaa jää alle 35e)
4. Vedenpitävä parkatakki (hintaa jää alle 55e)
5. Trenssi (hintaa jää alle 27e)








(Kaupallisia linkkejä.)

Se kauniimpi aamiainen | Pancakes

maanantai 15. helmikuuta 2016

/Sometimes it is just okay to choose the easy way. These pancakes are made from this./

Viikonloppuna sain kerrankin hetkellisen inspiraation kokkailla vähän kauniimpaa aamiaista. Innoituksena tähän toimi lähikaupan kaksi rasiaa kolmella eurolla tajous, eli toisinsanoen tuoreet mansikat ja pensasmustikat. Ellei raha olisi este, niin näitä meidän perheessä vedeltäisiin kilotolkulla viikossa, eikä tarvittaisi karkkia enää laisinkaan. Jos joku on joskus tällaisia aamiaiskuvia katsellessaan miettinyt, että mahtaa tulla kalliiksi, niiin yllätyin ihan itsekin, kuinka vähällä oikeastaan saa aikaan vähän kauniimman aamiaisen. Meille kolmelle aamupalapöydässä kun oli pilkottuna yhteensä puolitoista banaania ja siivutettuna kokonaista kaksi mansikkaa, sekä noin kolmannes pikkurasiallista pensasmustikkaa. Jos siis olisin oikeaoppisesti väsännyt myös pannarit itse kananmunista ja banaanista, olisi aamiainen ollut oikeinkin edukas. Sen sijaan päätin tällä kertaa hiihdellä helpompaa latua, ja paistoin proteiinipannarit valmiista Fastin jauheseoksesta. Proteiinipannareiden paistamisessa pitää muuten muistaa sitten olla riittävän kärsivällinen, sillä jos niitä menee kääntämään hetkeäkään liian aikaisin, saa aikaiseksi kasan klimppiintynyttä liisteriä pannulla... Eli matalalla lämmöllä ja hartaasti. Parhaan vinkin sain kollegaltani, jolle valitin ylipäätään minkään valtakunnan lettujen paistamiseen tuhraantuvaa aikaa, että käytä kahta pannua yhtä aikaa. Mahtava oivallus, siinähän ne menee samalla tiskirupeamalla kumminkin, ja niinpä nämäkin plättyset valmistuivat ennätysajassa. Herkun kruunasi sokeriton vaniljajogurtti, joka korvasi kermavaahdon paremmin kuin hyvin. Jamppa sen sijaan kuorrutti oman lättysensä perinteisempään tyyliin hillolla.








Parhautta | Valentine's

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

/Happy Valentine's/

Vanhoissa ystävissä on sekin hyvä
puoli, että heidän seurassaan on
varaa olla tyhmä.
– Ralph Waldo Emerson


Päivän teemaan sopivasti olen hengaillut koko pitkän päivän yhden ihanista ystävistäni luona, missä aamukahvi vaihtui lounaaseen, lounas ulkoiluun ja ulkoilu iltapäiväkahveihin niin sujuvasti, että ennenkuin huomasinkaan, oli yli kuusi tuntia vierähtänyt. Eikä ihmeiden aika ollut ohi, kun myös jälkikasvu leikki keskenään sävyisästi koko pitkän päivän mahdollistaen meidän pitkäksi venähtäneen kuulumisten päivittämisen. Kiitos M & S ihanasta päivästä! Yllä oleva määritelmä ystävyydestä pätee myös tässä kerrottuun ystävyyteen, vaikka kyseessä onkin yksi harvoista aikuisiällä solmituista ystävyyksistäni. K, S ja N sen sijaan tietävät, kuinka hölmö osaan aika ajoin olla, huolimatta iästäni, uravalinnastani ja koulutustaustastani. Ja onhan se. Ihan mahtavaa saada olla juuri niin pöljä kuin on, ja tietää, että siinä ne silti ovat. Kiitos teille! Erityiskiitos myös maailman parhaille lähikollegoilleni. Yhdessä me seitsemän ollaan mahtava tiimi, jonka keskuudessa luottamus vallitsee niin, että pahimmatkin höyryt uskaltaa päästää pihalle ja välillä nauretaan katketaksemme kesken työpäivää. Juuri te olette työpaikan suola ja sokeri, ilman teitä ei mistään tulisi mitään. Kiitos.

Parhainta ystäväinpäivää myös kaikille teille, joita en erikseen mainnut. Tiedätte ketä olette, ja teilläkin on kaikilla erityinen paikka sydämessäni. <3



Olohuoneen (musta) matto | Black

perjantai 12. helmikuuta 2016

/Weekend./

Kuvassa alla näky tämän illan ja kenties koko viikonlopun suunnitelma. Sohva. Ja loputon määrä kahvia. Höystettynä tänä iltana VoF:illa ja huomenna sitten jollain muulla. Kaksi viikkoa kestänyt epämääräinen ollako sairaana vaiko eikö ollako on tällaiselle levottomalle sielulle ihan liikaa, ja ajattelinkni viikonloppuna pysytellä jalat kuvina, ja jättää ulkoleikit loskasohjossa / juuri sataneissa lumikinoksissa väliin, jotta olisin taas ensi viikolla iskussa. Mieli ja ruumis halajaa takaisin treenien pariin, ja tällaisena on/off-ihmisenä myös ruokavalio lipsuu heti kun treenit jää treenaamatta. Mutta toivossa on hyvä elää, että maanantaina ollaan taas kunnossa.
Ja aiheeseen. Miltäs teidän silmään näyttää alla olevan kuva matto. Matto on Kodin 1:sta reilu vuosi sitten hankittu Anno-malliston matto, joka on oikea lapsiperheen unelma. Nukka on niin pehmeää, että matolla jaksaa tenavan kanssa pörrätä vaikka koko illan takaosaston puutumatta ja juuri sopivan lyhyttä, että kaikki pikkiriikkiset lelut sieltä kuitenkin seasta vielä löytyvät. Myös koko on riittävä, eli 200 x 290, mitä ei tahdo mistään löytyä kohtuuhintaan, eikä värin puolesta tarvitse koko aikaa olla hötkyilemässä, että mitähän siihen seuraavaksi kaatuu. Mutta sitten tulee se mutta. Ja se muttahan on juuri se väri. Aina aika ajoin minun käytännöllisempi puoli alkaa hälvenemään taka-alalle, ja esteettisempi puoli alkaa päällepäsmäröimään, ja vaatimaan valkoista mattoa. Vaikka sitä saisi sitten hysteerikkona taas kulkea Jampan perässä vahtimassa, että käsiä ei pyyhitä mattoon (kas kun sehän on  niin kätevää...) tai urputtaa olohuoneen puolella alvariinsa ruokailevalle miehenpuolelle sotkuista, niin silti. Ei sattusi kenelläkään olla vinkata täydellistä mattoa valkoisena, jättikoossa ja mielellään hyvin hyvin edullisena...?
Mutta nyt minä lähden paistamaan itselleni gluteenitonta pitsaa. Ajattelin olla tänään niin hurja, että testaan tehdä pohjan kananmunasta...jos sattuu onnistumaan, niin kerron sitten myöhemmin lisää.
Ihanaa viikonloppua!

Sisustusvinkkejä yksiöön | White studio apartment / Shop the look

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

/I seem to have this obsession about decorating somebody's studio apartment. Here are a few tips for you who actually are doing it right now./

Kun oma kotin alkaa olla niinsanotusti valmiksi sisustettu (vaikka mikään koti ei kai koskaan ole valmis), sormeni syyhyäisivät päästä toisten kämpille paikkoja laittelemaan. Samalla tällainen suunnittelufiilistely on myös keino purkaa shoppailuntarvettani ostelematta kuitenkaan ihan kaikkea kaunista mitä näen. Kun säilytystila vaan tulee vastaan siinä, monetko lakanat ihminen voi omistaa. Tänään ajattelin esitellä teille bongaamani kuvan taiten sisustetusta yksiöstä, ja tarjoilla samalla muutaman täsmävinkin, millä samantyylisen lookin voisi toteuttaa oman asuntoonsa.
Kuvat

Vaaleus on valttia pienessä tilassa. Vaikka kuvan asunnossa on perinteikkään sävyinen puinen lattia ja jopa vaikka matto on iso ja musta, jää yleisilme kevyeksi, kun sitä ei ole tukittu liialla tavaramäärällä. Matto myös rajaa olohuonealueen omaksi tilakseen. Säilytysratkaisuna toimii mm.säilytysrahit ja sängynalus ja muutamalla viherkasvilla ja leikkokukkakimpulla on saatu tilaan raikkautta ja keveyttä. Sekä sohva että sänky on pedattu kutsuvaksi pehmeäksi löhöpaikaksi runsain maanläheisillä väreillä väritetyin tekstiilein. Verhottomuus lisää valoisuutta, mutta yhtä hyvin tilaan olisi voitu myös valita ohuenohuet valkoiset voileverhot, jotka läpäisevät valoa. Kekseliäs keino lisätä laskutilaa on ollut rakentaa suojaritelikkö peittämään lämpöpatteria.

Ja sitten niitä vinkkejä, miten voisi omaan kotiin luoda samaa tunnelmaa. / Shop the look


tikashylly / sohvapöytä / säilytysrahit /sohva / baaripöytä / yöpöytä / baarijakkarat / julisteet

villamatto / kattovalaisin / lattiavalaisin / kynttilänjalat / kukkaruukut / maljakot / torkkupeitto sohvalle

torkkupeitto sängylle / tyynyt sohvalle: täällä, täällä, täällä, ja sängylle täällä, täällä ja täällä /

päiväpeite (-50%) / pellavalakanat (14.2 saakka -20%)


Kaikki poiminnat on siis tehty omasta suosikkiverkkokaupastani Ellokselta. Elloksen kodinosaston valikoima on laajudessaan vertaansa vailla, niinkuin voi päätellä tästäkin, että koko kodin sisustus löytyy samasta osoitteesta. Kollaasista jätin tämän pois, mutta Ellokselta saa siis jopa sänkyjä ja osamaksuvaihtoehdon avulla myös opiskelijalla on mahdollisuus hankkia kotiinsa kerralla enemmän.

Koodilla 335403 saa tällä hetkellä myös koko Elloksen kodin valikoimasta huonekaluja ja muutamia erityistuotteita lukuunottamatta -30% alennuksen. Jos siis satuit ihastumaan vaikkapa ideakollaasin villamattoon, kannattaa nyt tarttua tarjoukseen. Itseäni houkuttaisin suuresti nuo valkoiset pellavalakanat, erityisesti, kun niissä on nepparit alasuussa, mikä estäisi peiton valumisen poisa pussilakanan sisältä. Meinaa nimittäin hermot loppua keräillä joka aamu puoli peittoa takaisin pussariin, kun olen sen verran levoton nukkuja...



Laskiainen | Day off

tiistai 9. helmikuuta 2016

/When I'm home with the flu and the kid is in the kindergarten, I should be having the most relaxing time of the week reading books and chilling by myself. Nope. Not happening. Is there a way a mom can ever relax or is relaxation something that is gone for good?/

Johtuneeko vaan minun hahmotushäiriöstäni vai kumpuaako jostain alitajunnasta, että otsikko meinasi ihan väkisin vääntyä muotoon Laiskiainen... Siltä se nimittäin olo tuntuu, kun itse täällä niistelee nenää kotona, ja tenava on tarhassa. On kerrassaan kummallista, että aina töitä tehdessään sitä kaihoaa vapaa-aikaa, ja miettii, että mitähän sitä tekisi jos voisi olla kotona keskellä päivää ihan itsekseen. Sitä suunnittelee ja kuvittelee tekevänsä kaikenlaista, mutta sitten kun tilaisuus koittaa, ei osaakaan tehdä mitään. Kai sitä on neljässä vuodessa niin tottunut siihen, että Jamppa touhuaa koko ajana äänekkäästi kalkattaen vieressä omiaan, että nyt kun voisi hetken nauttia palan rauhaa ja hiljaisuutta ja vaikkapa tarttua kirjaan, niin ei osaakaan enää. Vai osaatteko te? Kertokaas muut pienten lasten äidit, että pystyttekö te vaihtamaan vapaalle lapsen/lasten ollessa jossain muualla, ja vain rötvähtää rentoutumaan? 

Laskiaissuunitelmatkin saivat uuden käänteen, kun Laskiaisrieha peruttiin vesisateen vuoksi. Oi aikoja, oi ilmastoa. Olisi siinä ollutkin ihmettelemistä, kun paikalle tilattu hevosreki olisi yrittänyt vetää lapsia sateen esiinsulattamalla asfaltilla. Hernesoppakaan ei meillä perinteisiin kuulu, koska olen itse talouden ainoa hernekeiton ystävä, mutta lähikaupan leipomia gluteenittomia laskiaispullia sen sijaan kyllä. Ja juu, kuva ei ole tältä päivältä, onhan näitä pitänyt jo pariin otteeseen ennakkoon koemaistaa varmuuden vuoksi.

Iloista la(i)skiaista kaikille!