Sisustusale

maanantai 28. joulukuuta 2015

Kun pakkaspäivä alkaa kääntyä iltaan, ehtii sitä näköjään taas istahtaa koneen ääreen alennusmyynneille. Minä kun en ole enää vuosiin viitsinyt juosta kaupoissa alennusmyyntien perässä ihmistungoksissa ja oikeita kokoja tai värejä epätoivoisesti penkoen, kun sanan homman voi hoitaa leppoisasti kotona jalat pydällä kahvikuppi toisessa kädessä. 

Tällä kertaa päätin penkoa sisustuspuolen aletuotteita, ja Ellokselta  haaviin tarttui -30 prosentin alennuksella tällaisia löytöjä.



1. Gant Star torkkupeitto 
2. Gant Star tyynynpäällinen
3. Gant Home käsipyyhkeet
4. Gantin kylpypyyhkeet niin mustana, harmaana kuin valkoisenakin. Meillä kotona nimittäin kaikilla perheenjäsenillä oman värisensä pyyhe, ettei tarvitse arvailla mikä oli kenenkin...
6. Kasper Sohvapöydät isona ja pienenä
7. Leipäkori
8. Nämä meilläkin olohuoneessa  roikkuvat voileeverhot ovat nyt melko edulliset.
9. Valkoiset lakanat (puoleen hintaan).  Tilasin juuri joulun alla taas Ellokselta valkoiset peruslakanat, ja ei voi kuin todeta jälleen kerran, että Elloksella näissä vuodevaatteissa on kyllä hinta-laatusuhde kohdillaan.


Tällaisia alevinkkejä tällä kertaa. Huomenna pitäisi ehkä netin pläräämisen sijaan keskittyä suunnittelemaan Uuden Vuoden menyytä ja rakettihankintoja. Oi näitä lomalaisen kiireitä... 




(Kaupallisia linkkejä.)

Pienesti joulua | Little bit of Christmas

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

/It is time to say goodbye to Christmas. We spent it with family and friends, and as always, the best thing about Christmas was the joy of children./


Joulu alkaa olla pikkuhiljaa paketissa. Blogin puolellakin hieman joululomailtiin, eikä vähiten siiitä syystä, että varsinainen kamerani ei edelleenkään ole palannut huollosta. Mutta pitihän sitä pieni pala joulua taltioida sitten pokkarin avustuksella kuitenkin.

Joluaattoaamuna hiippailtiin Jampan kanssa yhdeksän maissa alakertaan aamupalalle. Oi kuinka riemuitsenkaan tästä Jampan lomarytmistä, kun aamulla saa oikeasti nukkua pitkään. Pian pihaan kurvailikin siskon perhe mukanaan mummi, joka oli luvannut keitellä meille kaikille jouluiset riisipuurot lounaaksi. 

Lounaan jälkeen vieraat jatkoivat matkaansa, ja me jäimme Jampan kanssa jännityksellä odottamaan iltaa, ja sen tietyn punanuttuisen herran vierailua. Ei tullut pikkumiehellä päiväuni silmään, kun niin jännitti. Iltapäivällä hurautimme miehenpuolen siskon perheen luokse jouluaaton illalliselle, ja pitihän se kaikista vakaista aikomuksista huolimatta syödä niin että meinasi kirjaimellisesti napa ratketa. Ja saapuihan se pukkikin, eikä siitä pakettien aukomisesta riemua puuttunut. Pikkumiehellä hymy ulottui korvasta korvaan, kun paketeista kuoriutui toinen toistaan toivotumpia lahjoja. Illan päälle kotiin palattuamme ei nukkumaan maltettu mennä lainkaan, ja vielä yhdentoista pintaan kuuluin Jampan huoneesta iloinen pulputus.

Joulupäivänä jatkettiin joulun viettoa äitini ja siskon perheen kesken, ja osa paketeistakin oli säästety tälle päivälle. Ja kyllähän sitä riemua taas piisasi serkkupoikien kesken ja uusia lahjaleluja piti alkaa heti ahkerasti testailemaan. Aikusten kesken lahjoja vaihdettiin hieman hillitymmissä tunnelmissa, ja yhtä lahjaani jo Instan puolella vilauttelinkin. Taitavia tonttuja oli ollut, ja omista kääreistäni paljastui Skandinavisk:in tuoksukynttilä, musta lampaantalja sekä toivotuimmat kirjauutuudet, joita jo aiemmassa lahjatoivepostauksessani esittelinkin.

Tapaninpäivän iltaa vietettiinkin sitten hieman vauhdikkaammissa merkeissä, kun päivän leikkien jälkeen perheen aikuiset livahtivat laittamaan jalalla koreasti. Nyt tuntuu jo siltä, että joululomaa on kestänyt jo vaikka kuinka pitkään. Se lieneekin onnistuneen loman merkki, kun alkaa olla päivistä sekaisin, ja tuntuu siltä, että akut on saatu ladattua uutta työvuotta varten. Joulukoristeet saanevat majailla kotona vielä Uuteen Vuoteen saakka, jotta lomaisa tunnelma kantaa vielä nämä muutamat päivät, mutta ehkä jo hieman odottelen paluuta karsitummalle linjalle. Toivottavasti teilläkin on kaikilla ollut oikein ihana ja rentouttava joulu!

Muotialen parhaat - Pihistä tai panosta | Classic style from the Sales

perjantai 25. joulukuuta 2015

/Here are my favourite pics from the fashion sale of Boozt. Same style, two price tags./


Nyt ne alkoi. Kaikki meidät shoppailuhenkiset sekopäisiksi saavat alennusmyynnit. Minä päätin tällä kertaa keräillä äitipisteitä ja aloitin alekierroksen lastenvaatteista. Reimashopista tilasin Jampalle kevääksi softshell-takin ja jo perinteiseen tyyliin myös seuraavan talven talvivaatteet tilasin valmiiksi. Tällä kertaa päädyin kaksiosaiseen pukuun, sillä onhan  tuo meidän pieni miehemme ensi talvena jo viisivuotias. Useimmiten olen odottanut Reiman aleprosenttien nousua, mutta nyt valikoima oli sen verran suppea, että en uskaltanut jäädä odottelemaan.

Mutta kun velvollisuudet on nyt hoidettu, voi kai sitä vähän vilkaista tuonne naistenpukeutumisenkin puolelle.?Tänään ajattelinkin vinkkailla alepukeutumisen klassikoista kahdessa eri hintaryhmässä, eli panosta ja pihistä. Lempparinettiputiikissani Booztilla oli kerrankin loistava valikoima aivan peruspukeutumisen tuotteita, joita vaatekaappiin tarvitaan aina. Hintaeroa Pihistä ja Panosta kokoelmillani on lähes 1300 euroa alennushinnoissa, mutta aikasta lailla samatyyppiseen loppuratkaisuun voi siis päästä neljäsosalla kalliimman version hinnastakin, vai mitä? Booztin muuta valikoimaa pääset tirkistelemään täältä. 

Pihistä



1. Laukku, Mango 14,99e.

2. Iltalaukku, Mango 29,99e

3. Nahka-avokkat, Tamaris 45,47e

4. Nahkanilkkurit, Bianco 76,97e.

5. Nahkasaappaat, Tamaris 91e.

6. Pikkumusta, Edc by Esprit 34,30e

7. Mustat farkut, Esprit 34,30e

8. Perushame, Vila 15,37e.

9. Villakangastakki, Mango 49,99e.

10. Valkoinen poolo, Vila 17,47e

11. Musta pusero, Free|Quent 26,97e

12. Musta neule, Esprit 23,40e.

Panosta



1. Ralph Lauren City Shopper 187,50e

2. Iltalaukku, Calvin Klein 119,94e.

3. Nahka-avokkaat, Guess 104,30e.

4. Nahkanilkkurit, Sam Edelman 136,50e.

5. Nahkasaappaat, Geox 146,30e

6. Pikkumusta, By Malene Birger 141,75e

7. Mustat farkut, G- Star 108,75e

8. Perushame, J. Lindeberg 126e

9. Villakangastakki, Filippa K. 337,50e.

10. Valkoinen poolo, Tiger of Sweden 134,25e

11. Musta pusero, Tiger of Sweden 66,75e

12. Kasmirneule, Closed 146,51e




Palataan muihin joulukuulumisiin myöhemmin, nyt aion hyökätä vaihteeksi riisipuuron ja gluteenittomien torttujen kimppuun, ihanaa joulunaikaa!






(Linkit kaupallisia linkkejä.)

Kuusentuoksua | Cypress

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

/My Christmas tree is plastic so I had to get a little something to bring in the smell of a genuine Christmas tree./

No nyt vihertää meillä. Jo ennestään hankitun huonekuusen ja nurkassa kököttävän ikijoulukuusen rinnalle piti vielä hankkia vähän lisää vihreää. Minä kun en allergian vuoksi voi aitoa kuusta laittaa, mutta halusin silti edes vähän havun tuoksua, ostin sivupöydälle pikkuruisen sypressin. Mutta tiedättekö mitä? On se vaan kumma tuo ihmisen hajuaisti, että ensimmäisen päivän nuuhkin ihan tohkeissani "kuusen"tuoksua, mutta sittemmin en ole enää haistanut mitään. Käykö teille muille sen aidon kuusen kanssa samoin?

Vielä pitäisi pari työpäivää pistää paketiin ennenkuin voi vaihtaa vaihteen vapaalle. Myös muutama lahja on vielä paketoimatta, ja tietenkin se suurin rupeama, eli ruokakaupassa käynti on vielä hoitamatta, Hiki helmeilee otsalla jo pelkästä ajatuksesta, mammuttimarketit kun aiheuttavat henkisiä näppylöitä ja ahdistusta jo ihan normiviikonloppuisinkin. Mutta eiköhän siitä taas selvitä. Sitten voikin vaihtaa pariksi viikoksi linjastolle pyjamat-verkkarit, ja keskittyä lomailuun. Ellei tuo lumi nyt taas kerran ihan kokonaan sula pois, ohjelmassa on varmaankin ainakin pulkkamäkeilyä ja lumiukkotehtailua, ja toivottavasti myös pitkään nukuttuja aamuja. Oi loma, kyllä sinua onkin odotettu.


Uutta kotona | Hobstar

lauantai 19. joulukuuta 2015

/These lovely glasses from Hobstar are my very own Christmas present from me to me./

Jos kerrankin olen jonkun asian suhteen ollut harkitsevainen, niin tämän ostoksen. Olen nimitäin miettinyt kokonaisen vuoden päivät hankkiako kotiin (monissa blogeissakin vilahdelleet) Hobstar lasit. Olen miettinyt, pohtinut ja hyväksiharkinnut sen, olisivatko lasit meidän tyyliimme liian krumeluurit, ja lopulta tulin siihen lopputulokseen, että eivät ole. Vaan juuri passelin juhlavat sopiakseen kattaukseen hieman juhlavampina päivinä. Meidän hyvinpalvelleet Kartiot kun ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan melko arkiset. Nyt kun sitten lasit olivat joulukuun alussa tarjouksessa käväisin niitä hamstraamassa kokonaista kuusi kappaletta, ja suunnittelen jo käyttäväni näitä glögikauden päättyessä latte-laseina ja jälkiruoka-astioina, ja ties missä muussa tarkoituksessa. Tuikkukuppeina ja kukkamaljakoinakin olen näitä nähnyt käytettävän.

Hay DLM  table
Hobstar lasi

Designer (S)ale

perjantai 18. joulukuuta 2015

/The designer Sale is on right now at Zalando. In case you have something certain in mind, you'd better hurry up./

Aijaijai. Nyt ei meinaa allekirjoittaneella pysyä mopo käsissä millään. Zalandolla alkoi nimittäin juuri Designer-tuotteiden ale, ja nyt on tarjolla mm. Ralph Laurenia ja Michael Korsia -30% alennuksella. Löysin niin monta laukkua, jotka haluaisin klikata ostoskoriin, etten nyt oikein tiedä mitä tekisin. Mutta kovin kauaa ei parane miettiä, koska viime vuonna jäin näissä aleissa nuolemaan näppejäni kun mietin liian pitkään.... Apuaa! Alennusmyyntihysteriaa pukkaa....



1. Ralph Lauren Newbury käsilaukku
2. Michael Kors Bedford olkalaukku
3. Malene Birger shopperi
4. Michael Kors Jet Set käsilaukku ja  Michael Kors Jet Set shopping bag
5. Michael Kors Chandler käsilaukku
6. Ralph Lauren Whitby olkalaukku




ps. Minun piti oikeasti tänään laitella vielä kuvia joulutunnelmista kotona, mutta koska en usko olevani ainoa alennusmyynneistä hullaantuva, oli pakko tulla ihan ensiksi kertomaan tästä asiasta. Nämä kun viedään aina kirjaimellisesti käsistä. Palaan niiden sisustuskúvien kanssa sitten huomenna. :)

Koristeet korissa | Simple, black and white

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

/This year the Christmas decorations are a bit more simple than usually./

Kukkuluuruu. Kohisevilla pokkarikuvilla jatketaan. Tänä vuonna jouluntulo ei jotenkin ole oikein ottanut samalla tavalla hyppysiinsä kuin yleensä. Vaikka perinteitä on noudatettu ja jouluisia touhuja tehty, ei sydämessä siltikään herää sellainen kutkutteleva tunne siitä, että jo viikon päästä se aatto on. Liekö kyseisestä syystä, että koristelutkin ovat jääneet vähän vähemmälle tänä vuonna.


ps. Ja tämähän ei liity millään tavalla asiaan, mutta muillekin, joilla on tapana hamstrata lapsensa seuraavan talven haalarit ennakkoon alennusmyynneistä tiedoksi, että Reimashopilla on jo nyt alkanut ale, ja heti -30%. Suosituimmat mallit viedään yleensä heti kärkeen, eli nyt kurkkimaan tarjontaa. 





(* Kaupallinen linkki.)

Joulupaketointia | Gift-wrapping

maanantai 14. joulukuuta 2015

/If only all the gifts were box shaped, this would be soooo much easier./

Siinäpä niitä nyt olisi, tämän joulun tuotoksia. Ainakin muutama. Jos vaan kaikki lahjat olisivat lahjakortteja tai suklaarasioita, niin tämähän olisi helppoa hommaa. Jätän kuitenkin näyttämättä ne kaikki kummallisen möhkäleen muotoiset paketit, joissa Jampan mitä moninaisimman muotoiset lelulahjat piileskelevät.



ps. Jos tekin päätätte koristella pakettinne kulkusilla, valitkaa kulkuset, joissa on riittävän isot reiät, joista narun saa läpi. Meinasi nimittäin usko loppua näiden pikkukulkusten kanssa. Ne on muuten hommattu -30% alella Kodin1:stä, jossa kaikki joulukoristeet oli nyt jo viime viikonloppuna laitettu alennukseen, jos joku muukin on näitä etsiskellyt.

Kolmas adventti (ja lähes kameraton bloggaaja) | Christmas mood

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

/Today I have been doing some Christmas present wrapping and soon I'm about to start decorating the tree. It's getting closer./

Kolmas adventti. Tänä aamuna olen puuhaillut jouluisia puuhia omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni Jampan vaadittua eilen tarmokkaasti pääsyä yökylään mummille (= herkkuja ja jakamatonta huomiota) ja miehenpuolen ollessa töissä. Aamusta saakka olen poltellut kynttilöitä, välipalaksi vetelin glögiä ja pipareita, ja lisäksi hyökkäsin lahjavuoren kimppuun paketointitarpeineni. Osa paketeista on vielä postin kuljetettavana, ja toivotaan, että ne sieltä ehtivät. Ikikuusemme on saunassa lämmittelemässä, kun se eilen roudattiin sisään kylmästä varastosta, ja iltapuhteiksi olisi siis ohjelmassa vielä kuusen koristelua. Saapa nähdä tuleeko Jampalla ja äidillä näkemyseroja koristeluista... Mies oli hieman ihmeissään, että joko se nyt pitää laittaa, mutta minähän tunnetusti kyllästyn kuuseen hetimiten Tapanin jälkeen, joten otettakoon siitä  nyt ilo ja tunnelma irti.

Ja niin, se kamerattomuus. Sanotaanko nyt näin, että piti sitten kantapään kautta saada vihdoinkin oppia tämä, että objektiivin vaihdossa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta. Minähän olen sen suhteen ollut melko huoleton, koska tähän saakka ei ole mitään sattunut. No nyt sitten Jampan joulujuhlia kuvatessa onnistuin ihan aikuisten oikeasti jemmaamaan villatakin nöyhtää kameraan. Joo. Ainakin siltä se näyttää. Kamera lähti siis huoltoon, ja näistä tunnelmallisen sameista kuvista vastaa siis matkakamerani Canonin Ixus pokkari. Huoltoaika on kuulemma parisen viikkoa, joten älkää ihmetelkö, että näillä nyt mennään jouluun saakka.

Tunnelmallista kolmatta adventtia!


Ps, Tuotetietoja kaipaavan kannattaa tsekata tämä aiempi postaus. Varsinkin tuohon uuteen lasivitriiniin olen totaalisen ihastunut.


(Design) Lahjat alle 50 euroa, ja ne muut sitten... | Dear Santa

perjantai 11. joulukuuta 2015

/Here are a few tips on how to make your design loving friend happy on Christmas with only under 50 euros./


Olin ensin vähän ajatellut, että tänä vuonna en lahjavinkkejä jaa lainkaan, mutta alkoihan ne sitten sormet syyhyämään omaa pukinlistaa suunnitellessa. Suurin osa vinkeistä on siis niitä, joita omalta toivelistaltani löytyy, ja muutama tuote jotka jo omasta kotoa löytyvät, on päässyt lahjavinkkilistalle ihan siitä syystä, että ovat tosiaankin edullinen keino ilahduttaa designin ystävää joululahjan muodossa. Tässäpä näitä, olkaatte niin hyvät.

- EDIT. Pahoitteluni, että muutamissa tuotteissa linkki ei vie tällä hetkellä suoraan tuotteen tarkalle verkkosivulle teknisistä syistä-


Lahjavinkit alle 50 euroa


1. Virpi Mikkonen - Kiitos Hyvää Pikaruokaa. Jos ruuan luvataan olevan huipputerveellistä, sekä valmista vartissa, tämä on minun opukseni. Mikkosen edellinen teos Kiitos Hyvää jo hyllystä löytyykin, ja reseptien lisäksi se on visuaalisesti yksi kauneimpia keittokirjoja mitä tiedän. Mikkosen reseptit ovat lisäksi gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia.

2. Karita Tykän uutuus Lautasellinen Kauneutta painii samassa kategoriassa edellisen kanssa, ja vaatii myös ainakin ennen pitkää pääsyä kirjahyllyyni. Karita jos kuka on itse oiva esimerkki ulkoisesti siitä, mihin terveellisellä ruokavaliolla voi päästä. Uutukaisessaan Karita jakaa reseptien lisäksi kauneusteesejään, eli vinkkejä kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin.

3. Mia Jokivinivan Stressin Luomuhoito löytyy tällä hetkellä kotoani kirjaston ikilainaversiona, mutta siinä vaiheessa, kun kirjasto karhuaa omaansa takaisin, aion ehdottomasti hankkia tämän myös omakseni. Selkeää tekstiä siitä, miten stressi vaikuttaa elimistöömme, ja ihania harjoituksia rentouttamiseen.

4. Hay Lup- kynttilänjalka. Klassikko jo syntyessään.

5. Hayn puinen käsi. Vaikka jo paljon nähty, niin edelleen niin hurmaava yksityiskohta.

6. Marimekko Tasaraita kosmetiikkapussukka.

7. Marimekko Siirtolapuutarhakulho. Myös isompi versio irtoaa alle viidelläkympillä.

8. Muuton Silent kukkavaasi puhuttelee ainakin minua eleettömyydellään.

9. Skandinavisk Tuoksukynttilät.

10. House Doctor Bollina peili.

11. By Malene Birger kännykkäkuoret.

12. Boss Jour tuoksu. Tästä on muodostunut perinteisten Calvin Kleinin unisex-tuoksujen ohella yksi suosikeistani.

Ja sitten ne kröhhömm...hieman hinnakkaammat lahjatoiv... siis vinkit.


8. Michael Korsin jättimäinen laukku ( Jet Set Travel MD TZ Multifunction Toteon ainakin allekirjoittaneen ikitoivelistalla. Nyt olen tässä viikon verran käynyt itseni kanssa henkevää keskustelua siitä, voisiko olla järkevää sijoittaa nyt kyseiseen veskaan, kun siitä saisi Stokkan postittamilla etukupongeilla (nettikaupassa koodi XMAS3) 40 euroa alennusta. Tämä kun ei oikeasti koskaan ikinä ole missään alennuksessa.

9. By Lassen Kubus kynttelikkö on keikkunut Hankinnassa-listallani jo myös pitkään.

10. My Guide- posterisarja on jälleen julkistanut uuden keräilyeränsä, ja meille kaikille, jotka ensimmäisellä New York kierroksella jäimme rannalle soittelemaan, on nyt ilouutisia, sillä vuoden 2016 juliste on jälleen New York. Tämä - minulle - heti! Please. Pretty please?


Löytyykö sinun listaltasi samoja juttuja?

Mukavaa viikonloppua!




(*Kaupallisia linkkejä)

Paketointivinkkejä mustavalkoiseen jouluun | Modern Christmas Gift-Wrapping

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

/If you are planning on having a modern monochrome Christmas this year, here are a few ideas about how to wrap your presents./

Olen tänä syksynä onnistunut pinnailemaan Pinterestin paketointikansiooni ennätysmäärän inspiroivia mustavalkoisia lahjapaketointi-ideoita. Koska joku muukin kenties siellä kammoaa riemunkirjavia tonttupapereita, ajattelin jakaa pominnoistani parhaat teillekin. Alkuperäiset kuvien lähteet löytyvät seurailemalla linkkejä kuvissa kansioni kautta.

Valkoisen ystävälle tässä muutama idea. Ison kuvan koriste on helppo väsätä itse mustasta askartelupaperista ja sitaista juuttinarulla kiinni pakettiin. Tähti- tai pallokoristeita on helppo väsätä vaikkapa piparkakkumuottia apuna käyttäen.

Alla olevassa kuvassa on päällystetty tikkuaskeja kauniilla paperilla ja sitaistu juuttinarulla. Pieniä pyykkipoikia löytyy askartelukaupoista. Oikean puoleisessa kuvassa olevasta paketista voi vaan todeta, että yksinkertainen on kaunista. Ruskea paketointipaperi juhlistuu leveällä samettinauhalla ja ilmaisia pakettikorttipohjia tulostettavaksi löytyy mm. Pinterestin kautta runsain määrin.
Ja voihan se olla näinkin helppoa. Mustalle paperille voi kirjailla terveisensä valkotussilla, joita myy ainakin Granit ja tällä Oulussa Clas Ohlson. Yhdellä pienellä kulkusella saa myös ihmeitä aikaan tai pätkällä kanelitankoa.
Washiteipit elivät kulta-aikaansa jo jokunen vuosi sitten, mutta paketoinnissa ne ovat edelleen oikein käyttökelpoinen koriste. Ja kuten huomaatte, teipeistä on moneksi.

Ja loppuun vielä muutama ihastuttava kuva. Tällaisia kun osaisi väsätä, niin eihän näitä raaskisi edes avata.

Angry Birds teemasynttärit | Birthday Party

tiistai 8. joulukuuta 2015

/ My son just turned four. He wanted to choose the theme for his birthday party. And so, Angry Birds it was./

No eihän niitä tahtonut löytyä. Julkaisukelpoisia otoksia Jampan synttäreistä. Siinä vaiheessa iltapäivää kun sain paikat kuntoon, alkoi ulkona olla jo taas niin pimeää kuin.. noh, tiedätte kyllä missä. Lisäksi teeman päätähden, eli Angry Birds Pommin teemaväreissä valittu musta pöytäliina imi loputkin valonhiukkaset itseensä, ja minähän en siinä hötäkässä mitään jalustoja ehtinyt alkaa kaivelemaan. Vilautetaan nyt kuitenkin muutama tärähtänyt otos siitä, millaisia koristeluja synttäreillä nähtiin. Itse nimittäin googlailin hartaasti vinkkejä ennen h-hetkeä, mutta löysin niitä harvanlaisesti. 

Meillä vietettiin tosiaan ensimmäistä kertaa sellaisia juhlia, joihin Jamppa sai kutsua tarhakavereitaan. Ja voinpa näin ensi kerran kokeneena nostaa hattua Karita Tykälle, joka taannoin eräässä haastattelussa kertoi kutsuneensa juhliin poikansa koko tarharyhmän, eli 15 lasta. Meillä piisasi ihan riittävästi vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan viiden lapsen voiminkin.

Joo en. En tehnyt itse, vaan eräs supertaitava tuttavani teki tämän taideteoksen tilauksesta. Ja maistuikin vielä hyvälle! 
Pommi-mukeja ei löytynyt mistään, joten Rediinpä oli tyytyminen. Punaiset Red-mukit ja muovimukit on Prismasta, sillä en uskaltanut alkaa tilailemaan verkkokaupoista postin lakon vuoksi. Siinä sitä olisi sitten ollut suremista, jos koko synttäriteema olisi jumahtanut postiin...
Ninikään ilmapallot ovat Prismasta. Haaveilen joka juhlia järjestäessäni täyttäväni pallot heliumilla, vaan saapas nähdä milloin saan sen oikeasti aikaiseksi.
Lapsile tarjolla oli sipsien ja kakun lisäksi valikoima erilaisia keksejä, suklaata, vaahtokarkkeja, pikkupitsoja, karjalanpiirakoita, nakki-juusto-, ja juusto-viinirypälecoctailtikkuja sekä mehua. Ja nähtävästi ihan turhaan stressasin tarjoilujen riittävyydestä, sillä tenavapesue malttoi istua pöydän ääressä yhteensä ehkä viisi minuuttia ennen kirmaamista leikkimään. Lasten jälkeen saapuneiden muiden vieraiden jälkeen saimmekin sitten rauhassa tuhota loput tarjoilut.
Pikkuvieraille jaettiin onginnan yhteydessä pikkuiset lahjapussukat. Näitten sisällön riittävyydestä ei kyllä tällaisella ensikertalaisella ollut mitään käsitystä. Pakkasin pussukkaan kullekin lapselle juhlapillin (sellainen vappuversio...), tarroja, ilmapallon, joulupukkisuklaata ja Angry Birds-lakun. Tarpeeksi? Kertokaa nyt kokeneemmat vinkkejä tähän hommaan kommenttiboksiin.

Hengissä selvittiin, ja ehkä ensi kerralla olen jo tällaisten kemujen suhteen vähän viisaampi. Millaisia lastenjuhlia teillä järjestetään? 

Ja ai niin. Arvaatteko miltä näyttää, kun viisi lasta räjähtää lastenhuoneessa? Osimoilleen tältä... :)


Suomalaista designia Suomen Itsenäisyyspäivänä

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

/It's time to celebrate Finland. Let's light up the candles and take a moment to honor those who made it possible for us to live in this free country./

Eilen oli talossa vilskettä ja vilinää, kun juhlimme Jampan 4v.-synttäreitä. En tiedä kumpaa jännitti ensimmäiset kaverisynttärit enemmän, poikaa vai äitiä, mutta hyvin selvittiin kumpikin. Täytyy kyllä myöntää, että neljästä pojasta ja yhdestä poikatytöstä löytyy kyllä vauhtia ja energiaa enemmän kuin pienestä kylästä. Tarhakavereiden lähdettyä saapuivat mummit, kummit ja ystävät lapsineen ja touhua piisasi iltakahdeksaan saakka. Kunhan ehdin käydä kuvasaldoa läpi, saatan vilauttaa vähän miten niinikään ensimmäisten teemasynttäreiden koristelu sujui. Tähän asti kun äiti on saaanut päättää koristelut, ja yleensä on vaan valittu jokin teemaväri, niin tällä kertaa synttärisankarilla oli jo oma vankka mielipiteensä asiasta. 

Tänään vietetäänkin sitten rauhallisempaa päivää. Illalla on aika sytyttää kynttilät ja suoda muutama hetki aikaa ajatella sitä, millaista on saada asua omassa vapaassa maassa. Tämänsyksyiset pakolaistulvat ovat saaneet varmasti monet meistä arvostamaan omaa maataan taas paljon enemmän.Kovin moni meistä ei osaa edes kuvitella millaista olisi, jos ei iltaisin uskaltaisi nukahtaa, kun ei voisi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Iltaa varten laitoinkin jo pöytään kynttilät ja vähän itselle niin rakasta Suomalaista designia. Heikki Orvolan suunnittelema Carambola-vaasi on ihan niitä ensimmäisiä arvokkaampia sisustusesineitä, joihin aikanaan roponi sijoitin alkaessani kiinnostua sisustamisesta. Jostain tarjouskampanjasta sen silloin ostin. (Näyttäisi muuten nytkin olevan aika hyvässä alessa, jos joku muukin on tähän veikeään muotoiluun tukästynyt.)Vielä varhaisemmalta ajalta kaukaa opiskeluvuosilta mukana ovat seuranneet Kaj Franckin Kartio-kynttilänjalat. Näitä ei taideta enää edes myydä kaupoissa. Harvoin pääsevät esille, mutta aina näin kerran vuodessa on hetki laittaa kynttilät palamaan juurikin sinisiin kynttilänjalkoihin samalla kun istahtaa töllöttimen ääreen Linnanjuhlia seuraamaan.


ps. Kotimaista designia arvostaville vinkiksi, että Iittala Storella on vielä tänään voimassa -20% ale kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla MYIITTALA. Tiedoksi vaan sinne siskollekin, joka niitä Nappula-kynttiänjalkoja suunnitteli, että tuolta verkkokaupan puolelta löytyi vielä kaissa väreissä, ja sekä isoa, että pienempää kokoa.







(*Kaupallisia linkkejä.)

Harmaa joulusisustus | Christmas in shades of grey

torstai 3. joulukuuta 2015

/My Christmas colours this year are white, black and all the different shades of grey./


* Yhteistyössä Indiedays ja Ellos. *


* Postauksen lopussa alekoodi.*


Toissapäiväisen kattauspostauksen yhteydessä tulin maininneeksi, että kerranko sitä ryhtyy Elloksen valikoimaa ihan kunnolla tutkailemaan, niin eihän se tilaus pysy hanskassa millään. Eikähän ihmisellä voi koskaan olla liikaa koristetyynynpäällisiä, eihän? Tänään siis luvassa harmaata joulua olohuoneen puolella, ja laajempaa kokonaiskuvaa yrityksestäni havainnollistaa ison yhtenäisen tilan sisustamista samoilla sävyillä levollisemman kokonaisilmeen saavuttamiseksi. Päävärinähän kotonamme valkoisen lisäksi on yleensä musta, mutta nyt innostuin laittelemaan jouluksi harmaita juttuja sekaan ilmettä pehmentämään.
Oman sisustamiseni yksi kantavia ajatuksia on, että jos jotain uutta kotiin hankin, sen tulee olla käytettävissä monessa eri huoneessa. Vaihtelunhaluisena ihmisenä kun en yhtiä somistuksia jaksa kovin kauaa välttämättä yhdessä paikassa katsella, niin ostan mieluiten sellaisia esineitä, jotka sopivat useampaan eri tilaan. Tässä postauksessa olohuoneen kuviin on kattauspostauksen kakkoskattauksesta siirtynyt sohvan nojalle pehmoisa tummanharmaa torkkupeitto, valkomarmorinen leikkuulauta sekä  iso lasivitriini, jossa edellispostauksen kynttilöiden sijaan majailee näissä kuvissa tuoksuvat hyasintit. 
Leikkuulauta edustaa minulle ensisijassa kaunista tarjotinta, ja tällä kertaa katoinkin siihen joulukauden ensimmäiset glögit. Pipareita, gluteenittomia sellaisia, meillä on kyllä pistelty parempiin suihin jo melkoiset määrät. Tonttukin oli käynyt yhtenä yönä niitä Jampalle paperipussiin jättämässä...
Meiltähän löytyy jo ennestään muutama harmaa viltti, mutta molemmat ovat paljon vaaleamman harmaita, kuin tämä Ellos Homen versio. Jotenkin tämä tumma vaan sopii tähän vuodenaikaan paremmin. Jättimäisessä Bim -metallikorissa on hyvä jemmailla kaikkia niitä tekstiilejä, jotka eivät juuri sillä hetkellä ole käytössä. Meillä kun saattaa olokkarissa majailla yhtä aikaa kolmekin torkkupeittoa, jotta kaikille on tarvittaessa omansa mihin käärityä viileämpänä iltana. Taaempana näkyvä iso lasipullo on muuten myös Ellokselta hankittu, mutta on tainnut poistua valikoimasta tänä talvena.
No ne uudet tyynynpäälliset. Onhan tuo Petteri nyt melko söpönen kaveri, vai mitä? Vaaleanharmaat tyynyt ovat pellavaa ja tummanharmaat myydään kahden kappaleen pakkauksessa, ja olivat hintaansa nähden todella positiivinen yllätys.
 Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat siis meillä yhtä suurta tilaa, ja omistamatta kunnon laajakulmaa yritin peruutella seinästä läpi saadakseni tämän havainnollistettua.
Monelle muulle tällainen värimaailma saattaa tuntua kauhistukselta, mutta minun makuuni väritys on silloin hyvä, kun valokuvia katsoessa pitää muutaman kerran vilkaista, että tuliko ne kuvat sittenkin otettua mustavalkoasetuksilla... Jotenkin vaan oma sielu ja mieli lepää värittömässä ympäristössä. Liekö jotain vastapainoa työn jatkuvalle viriketulvalle. Kuka tietää eksyykö lopulliseen joulukattaukseen muutama punainenkin tuikku tai pikkutonttu väriä tuomaan, mutta juuri nyt on hyvä näin.
Kattauksessahan oli Elloksen valikoimasta pöytäliina, kaitaliinat, lautasliinat ja kynttiläasetit.
Sellaista harmaat joulua luvassa meidän perheeseen. Nyt kun saisi vielä työkiireet selätettyä niin, että ehtisi sinne lahjaostoksillekin.

Muistathan muuten, että jos bongailit kuvista jotain, mikä saattaisi sinunkin joulukotiasi sulostuttaa, niin Elloksella on juuri nyt voimassa tämän viikon loppuun kestävä alekoodi 325972, jolla saat 30 euroa alennusta vähintään 100 euron tilauksesta ja 40 euroa 150 euron tilauksesta. Ellokseltahan löytyy sisustuksen lisäksi myös merkkimuotia kuten suuri suosikkini Vagabond ja joululahjaostoksia ajatellen myös leluostoja kannattaa jo tuolla aleprosentilla keskittää samaan tilaukseen.






(* Kaupallisia linkkejä.)