Mustavalkoinen joulukattaus | Black and white table setting for Christmas

torstai 29. lokakuuta 2015

/Last Christmas our table setting looked like this. I have already started wondering about how it should look like this year./

Joko sen saa sanoa, saahan? Sen J-sanan? Alkaahan viikonloppuna kuitenkin jo marraskuu. Eli joulu se on joka on alkanut taas pyrkiä mielenpäälle. On tullut useampaankin kertaan kurkisteltua eri brändien tämän joulun uutuuksia ja joulustailauksia. Ja vaikka perinteiseen tyyliin meidän joulusuunnitelmat ovat tässä vaiheessa vielä aivan auki, niin vähänhän se jo mietyttää se joulukattaus. Kutkuttelisi vähän ajatus tehdä muutama mallikattaus jo etukäteen. Mutta koska blogin lukijakunta on  osittain muuttunut viime vuodesta, jolloin kirjoittelin vielä CASA-blogien puolella, ajattelin heittää tänään kehiin TB-postauksen viime joululta. Jouluna 2014 meillä katettiin pöytään yllättäin mustavalkoinen kattaus, mutta monennäköisiä härpäkkeitä on koristeeksi sekaan eksynyt. Suunnittelen aina alunperin pelkistettyjä ja yksinkertaisia kattauksia, mutta sitten joku ihmeen prinsessamoodi iskee aina viime hetkellä päälle, ja alkaa kuorruttaa pöytää kaikenmaailman glitterillä... Mutta tältä se siis näytti.

Viime vuonna olin erityisen ihastunut noihin Annon puisiin mustiin ja valkoisiin kuusipuihin, ja epäilenpä, että ne kaivellaan tänäkin vuonna esille. Jos ei kattaukseen, niin muihin asetelmiin. Tunnettuun tyyliin ehdin muuttaa mieleni joulun teemavärin ja koristelujen runsauden suhteen vielä moneen kertaan seuraavan puolentoista kuukauden aikana, joten saapa nähdä mihin sitä tänä vuonna taas loppupeleissä päädytään.

Tänään olen muuten tuskaillut noin sata tuntia (ainakin siltä se tuntui) pakkaamisen kanssa. Miten jotkut voivatkin osata vaan heitellä olennaiset tavarat kassiin ja lähteä menemään? Minä sovitan aina tuhat asukokonaisuutta ja sitten kun en silti osaa päättää, pakkaan ne kaikki mukaan ja odotan viime hetken inspiraatiota sitten siellä perillä. Todella järkevää... Kaikki tämä liittyy siis Indiedays Blog Awardsiin, jota varten pitäisi täältä pohjolan perukoilta huomenissa pääkaupunkiseudulle liidellä, eli jos viikonlopun aikana haluaa meininkejä seurailla, kannattaa klikkautua seuraajaksi instagramissa @ladolcevitadisandy. Ensimmäinen aiheeseen liittyvä päivitys sieltä jo löytyykin.

Mukavaa viikonloppua jo valmiiksi, ellen huomenna ennen lähtöä enää linjoille ennätä!

Julisteet seinällä | Posters on the wall

maanantai 26. lokakuuta 2015

/ Finally I have most of my new and wonderful posters from Desenio on the wall. It wasn't an easy job trying to decide how to place them, I can tell./


No siinä niitä nyt olisi, tai ainakin siinä olisi ensimmäinen versio kollaasiseinästäni.* Ensin minulla kesti viikon päättää haluanko alkaa virittelemään julisteet sohvan takana olevalle seinälle vai tv-tason takana olevalle seinälle. Lopulta sain päätettyä, että koska minulla on tapana pyöräytellä sohva välillä aivan toiseen paikkaan, mutta tv-tasoa en voi johtoteknisistä syistä (eikö ollut ammattimainen termi...?) siirtää mihinkään muualle, on tv:n tausta parempi ratkaisu.

Sitten minä yritin (oikeasti yritin) olla tavoistani poiketen oikein säntillinen, ja ryhdyin mittailemaan seinää mittanauhalla, ja merkitsemään talun paikkoja washiteipillä. Merkittyäni muutaman taulun ja astuttuani askeleen taaksepäin, sain huomata, että teippaukseni olivat niiiiiin vinossa kuin olla ja voi. Meni hermot. Jätin teipit roikkumaan seinään, ja pakkasin taulut takaisin nurkkaan.
Seuraavana päivänä kiskoin teipit seinästä, kiinnitin eka taulun seinälle, ja päätin mittailla kuitenkin muiden koukkujen paikat. Joo ei. Taas meni hermot. Lopulta päätin toteuttaa vapaan käden visioita ja iskin koukkuja (tarrasellaisia) seinään taiteellisella vapaudella. Tällainen siitä sitten tuli.
Pahoitteluni heijastuksista.
Tv-tason ympäristö on ollut minulle pitkään melkoinen murheenkryyni, kun seinäpätkälle ei tason lisäksi mahdu mitään muuta, ja töllötin on mallia järkälemäinen möhkäle, eli tasolle sen vierenkään ei kummoisia asetelmia tehdä. Ärsyttääkö ketään muuta muuten koskaan sisustusohjelmien tai -lehtien viimeisen päälle stailatut olohuonekuvat, jotka näyttävät aina niin seesteisiltä, koska niissä ei ole telkkaria? Missäs se sitten piileksii? Harvalla meistä kun koti on niin suuri, että olisi olohuoneen lisäksi erillinen tv-huone (vaikka joillakuilla toki on).
Näissä yllä olevissa kuvissa ehkä hahmottaa idean, jota tavoittelin kollaasiseinällä. Jos se edes hiukan häivyttäisi tuota siroa yli neljäkymmentätuumaista...
Tunnelmavaloakin pääsi jo hieman nurkkausta piristämään, alkaahan tuolla ulkosalla olemaan näin iltaisin jo säkkipimeää.
Ja tässäpä myös tämänhetkinen yritys yrittää naamioida susirumaa vahvistinta samaisessa nurkassa. Marmorilevy päälle.

Onko sinulla ollut suunnitelmissa rakennella posterikollaasia? Tai onko ystäväsi huokaillut viime aikoina jonkun upean julisteen perään? Itselläni nimittäin juolahti mieleen, että nämä Desenion julisteet olisivat mitä mainioimpia lahjaideoita. Vaikkapa jouluksi. Hinnat eivät nimittäin tosiaankaan päätä huimaa. Oma suosikkini tämän kollaasin julisteista on juurikin iso New York Map of Manhattan juliste, joka maksaa suuressa 50x70 koossakin alle kolmekymppiä. Lisäksi olen jo pidemmän aikaa etsiskellyt mustavalkoisia postereita ilman tekstiä, joten nämä Desenion valokuvat tulivat kyllä kuin tilauksesta. Ihmishahmojen sijaan jouduin Jampan valtaisan uteliaisuuden vuoksi valitsemaan enemmänkin luontoteemaa, mutta aika moni kuva jäi vielä mielenperukoille kaivelemaan. Tässä postauksessa eivät muuten näy vielä ihan kaikki uudet julisteeni. Minulla kun taisi vähän lähteä mopo lapasesta valokoiman kanssa, Ne loput kaksi näette sitten myöhemmin. :)

 ps. Deseniolla on vielä tämän viikon ajan voimassa lokakuun kampanjatarjous, jossa 100 euron tilauksesta saa 16 euron alennuksen, eli eikun kimppatilausta vetämään. Alennuksen saa syöttämällä kassalla koodin OKTOBER18


                   
                                             *Postaus toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa.*








* Julisteet saatu Deseniolta.

Tulossa | Coming up

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

/I've been running around with my camera like a madman this past week. What did I shoot and where did I go is soon to come./



No nyt se sitten otti ja loppui. Loma siis. Seuraavat pari viikkoa painetaan taas sata lasissa, mutta onneksi on mukavaakin ohjelmaa luvassa. Viikon päästä reissaamme nimittäin ystäväni kanssa Helsinkinkiin Indiedaysin blogipäivää viettämään. Ohjelmassa ennen sitä on siis ankaraa What to wear-tyyppistä pohdintaa, ja epätoivoista pakkaamista.

Reilun viikon verran olen tässä tullut muuten juosseeksi kamera kaulassa paikassa jos sun toisessakin, ja näistä kaikista reissuista on juttua tulossa heti kun vaan aikaa kuvien valikoimiselle liikenee. Tänään mm. käväisimme PoP-bloggaajien kanssa tutustumassa Ouluun viikon päästä avattavaan Lapland Hotelliin. Onpa muuten upea hotellikokonaisuus tulossa tänne meille. Tästä sekä muunumuuassa maailman päättämättömimmän naisihmisen kollaasiseinän rakentelusta tulossa postauksia ensi viikon aikana, samoin kuin juttua uudesta sisustajan aarreaitasta, joka Ouluun on vast'ikään avattu.

Reipasta uuden viikon alkua.! 

Ja hei, te, jotka tämän postauksen satutte näkemään vielä sunnuntain puolella, nyt on ihan viimeinen hetki antaa äänensä Indiedays Blog Awardsissa ja osallistua mahtavine palkintojen arvontaan.





Äänestämään pääset täältä.

Kuinka elvyttää nuupahtaneet ruusut | How to revive roses

perjantai 23. lokakuuta 2015

/How to revive roses? The trick is to cut them as short as possible. Easy peasy./



Alkavan viikonlopun kunniaksi tänään on ohjelmassa kukkien hoitovinkkejä. Kun itse olen suunnilleen kasvanut kukkakaupassa ja seurannut ammattilaisen kukkien käsittelyä aina sieltä viisivuotiaasta saakka, olen jotenkin pitänyt itsestään selvänä, että kaikki (nais)ihmiset tietävät, miten kukkia käsitellään. Sitten myöhemmällä iällä olen saanut kerran jos toisenkin kyläillessäni huomata, että ehkä se leikkokukkien hoito ei sittenkään ole ihan itsestäänselvyys kaikille, joten tässäpä muutama vinkki.

Jos ostat kukkasi kukkakaupasta, ne on mitä todennäköisimmin valmiiksi käsitelty, ja voit huolettomin mielin iskeä ne vaasiin lämpimään veteen, mutta jos ostat perjantaipuskasi marketista, se vaatii hieman enemmän. Poista kukista kaikki vihreät lehdet, jotka jäisivät muuten veden pinnan alle maljakossa. Lehtivihreä limoittaa veden, ja lyhentää kukkien ikää huomattavasti. Viistä kukkien juuret vinosti terävällä puukolla uuden imupinnan aikaansaamiseksi. Älä missään nimessä käytä saksia, sillä ne litistävät kukan varren, eikä vesi pääse imeytymään vartta pitkin. Oletko koskaan pannut merkille esim. Lidlissä myytävien ruusujen varsia, jotka on leikattu tasaisesti, ja jotka ovat sittemmin aivan mustaksi muuttuneet, vaikka kukat ovat kaupassa vesiämpärissä?

No entä sitten, kun kukista meinaa hyvästä hoidosta (eli veden vaihtamisesta ainakin joka toinen päivä) huolimatta silti aika jättää sinun mielestäsi aivan liian aikaisin? Silloin voi aina lyhentää.

Mitä lyhyempi varsi, sitä tehokkaammin vesi siinä nousee. Nämä ruusut olivat eläneet viiikon verran, kunnes eräänä aamuna näyttivät tältä.
Ei hyvä. Eli siis...
Etsi käsille oikein matalia astioita. Esimerkiksi tuikkukupit tai pilttipurkit sopivat tarkoitukseen oikein mainiosti. Irrota ruusuista kaikki vihreät lehdet. Voit myös varovasti irroitella päällimmäiset ruskeaksi muuttunet terälehdet. Leikkaa ruusut terävällä puukolla viistosti mahdollisimman lyhyiksi.
Laita pikkumaljakoihin reilun lämmintä vettä, ja asettele ruusut nousemaan.
Ja tässä tulos. Näitä pikkumaljakoita on mukava käyttää esimerkiksi kattauksessa ripoteltuna muun kattauksen sekaan. Mikäli tämäkään konsti ei toimi, voit vielä yrittää leikata ruusuista varren lähes kokonaan pois, ja asettaa ne kellumaan laakeaan maljaan lämpimään veteen.

Ihanaista Viikonloppua!


ps. Vielä ehtii äänestää.


Mustavalkoiset joulupallot | Just a little bit of Christmas

torstai 22. lokakuuta 2015

/Is it too early to start fussing about Christmas?/



No niin. Menin sitten eilen ostamaan taulukoukkuja kollaasiseinää varten, mutta ostinkin sitten jotain ihan muuta. Joulupalloja nimittäin. En vaan voinut itselleni mitään, kun ne siinä hyllyssä minua niin selkeästi odottivat. Yritin kyllä kertoa itselleni, että viime joulun jälkeen pakatessani koristeita laatikoihin totesin, että joulukoristeiden keräämiselle on pantava piste. Mutta ei auttanut.
Samalla nappasin mukaan jo muutaman sopivan värisen lahjapaperirullan. Ja arvatkaapas mistä nämä löydöt tehtiin? No halpaketjujen aatelia edustavalta Clas Ohlsonilta.
Valkomustat pallot myytiin neljän kappaleen pakkauksessa ja nuo isot mustavalkokuvioidut paperista tehdyt kahden kappaleen pakkauksessa. Alustava ajatus olikin ripustaa isot pallot ikkunaan roikkumaan. Vaan nyt kyllä joutuu vielä vähän aikaa hillitsemään itsensä. Kun pensaissa on vielä lehdet ja vettä sataa vaakasuorassa, ei kenties ihan vielä ole aika alkaa koristelemaan kotia jouluun...



Ps. Olethan jo muistanut äänestää Indiedays Blog Awardseissa. Aikaa on tämän viikon sunnuntaihin saakka, ja muista, että yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan myös palkintoja. :)


Päiväni kuvina | Just another day

tiistai 20. lokakuuta 2015

/ Being a mom and having a full time job as well as a  few time consuming hobbies makes a busy life./


Heipparallaa. Täällä vietellään syyslomaa ja nähtävästi jo viikonloppuna mentiin päivistä sekaisin. Minä kun lupailin tätä päiväni kuvina-postausta jo viime viikolla, mutta tässä sitä nyt ollaan, auttamatta myöhässä. Räpsiessäni viikko takaperin kuvia päivän varrelta mietiskelin, että mahtaakohan ketään kiinnostaa tällaisen tavallisen perheenäidin normipäivä. Tässä kun ei suinkaan päästä mihinkään mahdottoman mielenkiintoisiin ja kuvauksellisiin tilanteisiin, niinkuin nuorempien (ja lapsettomien) bloggaajakollegoiden kuvapäiväkirjoissa, joissa viiletetään brunsseilta tapaamisiin, ja tilaisuuksista toisiin. Meidän työssäkäyvien perheellisten normipäivähän sen sijaan pyörii työapaikan, tarhan ja lähikaupan pyhän kolminaisuuden väliä.  Koska itse olen kuitenkin sen verran uteliasta sorttia, että ainakin minua kiinnostaisi päästä tirkistelemään muiden työssäkäyvien perheenäitien elämään, että mitenkä he ovat kaiken onnistuneet organisoimaan toimivalla tavalla, niin päätin postauksen kuitenkin julkaista. Tarinoinnin loppuun keräsin listan vinkkejä siitä, miten arjen kaaosta voi yrittää hallita.

Klo 7.00 Koska Jampan huoneesta ei vielä kuulu ääniä, päätän ottaa tilaisuudesta ilo irti, ja kääntää vielä kylkeä. 

Klo 7.30 kuuluu pienten jalkojen läpsytys ja huhuilu "Joko on aamu. Saako jo herätä?"

Aamupala-aika. Viikonloppuisin aamiaiset saattavat kestää luvattoman kauan. Kun arkiaamut ovat minuutin tarkkaan kellotettu, ja aamulehtikin jää yleensä puoleen väliin, tulee näin sunnuntai-aamuisin lojuttua pöydän ääressä helpostikin tunnin verran. Jamppa popsii omaa aamiaistaan olohuoneen puolella ja katselee piirrettyjä.

Klo 9.15 Totean, että salille lähtö taitaa jäädä haaveeksi Koska miehenpuolella puskee päälle iltavuoroon lähtö, ja sitä ennen pitäisi ehtiä ruokakin laittaa, ei minun kannata enää alkaa lähtöä tekemään. Salireissulla kun vierähtää helposti pari tuntia suihkussakäynteineen päivineen.

Klo 9.30 Onneksi homma hoituu tarvittaessa näinkin. Saan puskettua miesväen pihalle pelailuhommiin, ja virittelen kotikuntosalin olohuoneen lattialle. Muutamilla apuvälineillä saa tarvittaessa treenattua koko kehon ihan kotosallakin.
Klo 10.30 Treeni hoidettu.
Klo 10.45 Päivän ensimmäisen välipalan aika. Tänään se on vihersmoothieta proteiinijauheella höystettynä.
Klo 11.00 Keittiössä vallitsee kaaos. Hellalla suhisee yhtä aikaa neljää eri keitosta ja uunissa paistuu useampi ruoka myös. Olen nyt viimeisen kuukauden aikana ottanut asiakseni valmistaa arkipäivien ruuat valmiiksi joo lauantaina tai sunnuntaina. Kun perusruoka on valmiina, sitä on sitten arki-iltana helppo höystää pyöräyttämällä kaveriksi salaatti tai keittämällä juureksia tai muita vihanneksia. Arkipäivisin töissä eväänä sytödään salaattia proteiinilähteen kera, ja iltaisin sitten hiilihydraattipitoisempaa ruokaa. Välillä pitää myös tehdä Jampalle omia ruokia pakastimeen vallmiiksi niitä päiviä varten, kun ruokana on kaalilaatikkoa tai vaikkapa kasvissosekeittoa, joita pikkumies ei missään nimessä suostu maistamaan...
Klo 12. Lounas-aika. Tänään lounaaksi on tarjolla kesäkurpitsapastaa jauhelihalla ja munakoisopitsa(si)a.
Ruokailun jälkeen alkaa keittiön kaaoksen taltutus ja samaan aikaan alkaakin jo pesukoneesta kuulua päivän ensimmäisen pyykkikoneellisen linkous. 
Klo 12.30 Kun kattiloiden ja pannujen tiskaus alkaa olla valmis, onkin jo miehen töihin lähdön aika. Samalla hörpin vauhdissa kahvikupposesta ja nostelen toisella kädellä pyykkejä kuivumaan. Tämä on muuten yksi niitä juttuja, jotka ei perinteisiin sisustuskuviin pääsekään. Olohuoneen ja eteisen välimaastossa majailee nimittäin lähes aina pyykinkuivausteline. Siinä se toivottaa kaikki tulijat tervetulleeksi lapsiperheeseen...

Klo 13.00 Päiväuniaika. Jamppa uinahtaa päiväunille kirjan lukemisen jälkeen. Jamppa on vihdoin ja viimein innostunut tarinoiden kuuntelemisesta näin lähetessään jo neljää ikävuottaan. Kirjoja olen sinnikkäästi yrittänyt tyrkyttää hänelle aivan pienestä pitäen, mutta ennen viime kesää ne eivät kyllä ole herättäneet pikkumiehessä minkäänlaista mielenkiintoa.
Klo 13.30 Päiväuniajan tehokasta hyväksikäyttämistä, Teen pikaversion jalkahoidosta testiin saapuneilla jalkahoitotuotteilla. Samalla kuvaan tuotekuvia blogia varten. (Tästä aiheesta tulossa siis myöhemmin lisää.)
Klo 14.30 Päiväuniaika vierähtää nopeasti ohi kuvaamisen ja siivoilun parissa. On aika hiipiä herättämään Jamppa. Viikonloppuisin hän saa nukkua päiväunensa äidin sängyssä, ja herättelyoperaatiot saattaa joskus kestää hyvän tovin. Tänään on kuitenkin jo vähän hopppu herätä, sillä jalkapalloharkat on siirretty alkamaan jo kello neljä.
Klo 15.00 Välipala-aika. Jampalle näkkileipää ja äidille rahkaa kiiwillä sekä kookoshiutaleilla. Kymmenisen minuuttia aikaa istahtaa alas, ja työn alla oleva hömppäkirjakin etenee muutaman sivun. Sitten onkin jo aika rientää pukemaan ja pakkaamaan Jampan treenikassia.
Klo 16-17 Treeniaika
Klo 17.15 taas syödään. Välillä tuntuu, että viikonloput on yhtä ruuanvalmistamista ja syömistä.

Pyykkirumba jatkuu päivän toisella koneellisella. Onneksi on kuivausrumpu, niin lakanpyykkiä pystyy laittamaan pyörimään vielä näin iltapäivällä, vaikka kuivausteline onkin varattuna.
Klo 18 Leikkien aika. Olohuoneessa rakentuu torni jos toinenkin, ja äidin pitää ehdottomasti osallistua rakentamiseen.
Klo 18.30 Livistän hetkeksi legoleikeistä, sillä yläkerran sänkyyn täytyy käydä petaamassa puhtaat lakanat koneessa pyörivien tilalle. 

Klo 19 Iltapesuhommiin. Jamppahan ei mene nukkumaan ennen yhdeksää, mutta silti parhaimmaksi ratkaisuksi on osoittaunut iltapesu hyvissä ajoin, ennen kuin mahdollisesti nurkan taksana vaaniva väsykiukku tekee hommasta haastavaa.
Iltapalan jälkeen alkaakin seuraavan päivän valmistelu. Huristelen maanantai-aamun smoothien valmiiksi, pakkaan Jampan tarharepun ja omat työkassini valmiiksi oven pieleen. Lisäksi laitan Jampan seuraavan päivän vaatteet valmiiksi eteisen jakkaralle, ja omat seuraavan päivän vaatteeni tuolin karmille. Muistan vielä pussittaa valmiiksi seuraavan viikon välipalapähkinät. Tässä taas seikka, jota joku saattaa pitää pähkähulluna, mutta mikä on osoittaunut erittäin käytännölliseksi. Jos pähkinöitä tai manteleita vetelee suoraan kaupan pussista, niitä tulee helposti popsittua aivan hulvaton määrä. Ja mitään erityisen kevyitä naposteltaviahan nämä eivät tervellisyydestään huolimatta ole. Kun pähkinät pussittaa valmiiksi noin 20 gramman annoksiin suljettaviin minigrip-pusseihin, niin johan on kätevä napata aamuisin välipala matkaan. Minulla kulkee aina näitä pussukoita kassissa mukana.

Klo 21 Nighty Night! Jampan nukutuspuuhiin ja iltasadun lukemiseen. Sen jälkeen ehtii vielä vähän aikaa lueskella omia juttujaan, ennenkuin Nukkumatti korjaa. Olipahan taas kiireinen päivä.

Vinkkejä arjen kiireiden taltuttamiseen

- Suunnittele viikon ruokalista valmiiksi. Tee kerran viikossa yksi isompi kauppareissu tämän suunnitelman perusteella. Näin säästät sekä aikaa että rahaa, kun kaupassa ei tarvitse kulkea joka päivä, ja heräteostosten määräkin sitä kautta vähenee.

- Jos pystyt, irrota viikosta yksi aamupäivä useamman päivän ruuan valmistukseen. Ruuanlaiton jälkeen edessä on joka tapauksessa koko keittiön siivous, niin samalla vaivalla valmistuu useampikin ruoka kerralla. Erityisesti uuniruokien suhteen kannattaa hyödyntää kiertoilmatoimintoa, ja valmistaa useampi vuoka ruokaa kerrallaan.

- Pakkaa laukut illalla valmiiksi. Säästä aamulla aikaa ja hermoja, kun rukkaset ja villasukat on valmiiksi etsittyinä ja pakattuina.

- Mieti jo illalla, mitä seuraavana päivänä puetaan päälle. Meillä ainakin Jamppa on alkanut kehittämään mielipiteitä pukeutumisestaan, ja aamuisin kun kello tikittää tarhaan ja töihin lähtöä, ei missään nimessä kannata alkaa inttämään keskustelemaan siitä, mitä päälle puetaan.

- Luo rutiineja. Perheitä on monenlaisia, ja varmasti jokaisella on omat keinonsa selättää arjen kiireet ja haasteet, mutta ainakin meillä pidetään kiinni rutiineista. Nukkuma-ajat ja ruokailuajat ovat suunnilleen samat niin arkena kuin viikonloppunakin, ja tämä tekee elämästä edes hieman helpoimmin ennakoitavampaa ja hallittavampaa.

- Varaa aikaa itsellesi. Jos haluat pitää kunnostasi kiinni, muista, että se onnistuu myös kotona. Kotikuntoiluun ei välttämättä vaadita lainkaan varusteita, vaan netti on pullollaan oman kehon vastuksella tehtävien jumppien ohjeita. Itsestään huolehtiminen saa taas jaksamaan arjessa paremmin.

- Anna aikaa leikille ja yhdessäololle. Törmäsin jokin aika sitten netissä lausahdukseen Sinun arkesi on hänen lapsuutensa. Niin totta, ja niin pysäyttävä ajatus. Kun meillä aikuisilla on aina vaan kiire ja stressi. Kaiken sen suorittamisenkin keskellä pitäisi siis yrittää ehtiä ihan vaan olemaan. Olemaan yhdessä perheen pieniempien kanssa. Lukemaan ja leikkimään. Sillä kyseessähän on tosiaan heidän lapsuutensa.



Huh, tulipahan megapitkä postaus. Heräsikö sinulla asiasta jotain kommentoitavaa. tai tarttuisitko haasteeseen esitellä oma päiväsi kuvina?


PS. Huomaattehan, että blogiäänestys on edelleen käynnissä. Äänestämään pääsee oikeassa sivupalkissa olevan Blog Awards kuvakkeen kautta. 

Kollaasiseinän rakentelua | Gallery wall in the making

lauantai 17. lokakuuta 2015

/The loveliest posters from Desenio just arrived. Gallery wall is in the making. /



* Postauksen lopusta löydät alekoodin*



Jippii, nyt se saapui. Pakettini Deseniolta. Ja Kuinka kaunis paketti se olikaan.
Ja minähän tunnetusti rakastan kauniita pakkauksia.
Siitä, mitä täältä kuoriutui, on tänään luvassa vasta pikkuruinen silmäys.
Sain nimittäin innostuksen puuskassani kyllä kehystettyä kaikki posterit, mutta ne taulukoukut... Minä en tykkää rei'ittää seiniä, ja olenkin tottunut ripustamaan tauluni seinille irrottettavilla tarrakoukuilla, mutta niitähän ei nyt tähän hätään ollut riittävästi jemmassa. Kärsimätön sielu joutuu nyt vielä odottamaan hetken, ennen kuin pääsee ripusteluhommiin.

Sillä aikaa, kun työ odottelee valmistumistaan, käykääs tsekkaamassa Desenion Lokakuun tarjous. Yli sadan euron tilauksesta saa nyt 16 euron alennuksen. Tätähän voi hyödyntää vaikka niin, että laittaa kaverin kanssa kimppatilauksen menemään. Kampanjan alennuksen saa antamalla kassalla koodin OKTOBER18



                                                      * Yhteistyössä Desenio.*

Vihersmoothie | Green smoothie

perjantai 16. lokakuuta 2015

/ Friday night and I've (yet again) eaten way too much sugar. Why, oh why? Maybe I'll start tomorrow morning with my favourite green smoothie./


Perjantai-ilta ja perinteiset överit. Miksi, oi miksi, pitää ihmisen olla niin hölmö, että viikko toisensa perään kuvittelee saavuttavansa jotain näillä jokaviikonloppuisilla herkkuilloilla, joissa kohtuudella ei ole mitään sijaa. Rankan viikon päätteeksi pistettiin kunnon tacokestit pystyyn, ja suolaisen jälkeenhän maistuu aina makea. Hyi yök, ja ällötys sentään, mikä on taas kerran olo. Saa muuten haaveilemaan jo huomisaamusta ja ryhtiliikeestä. Taidanpa aloittaa päiväni huomenna tällä smoothiekokeiluissani pahaimmaksi versioksi osoittautuneella versiolla.


Keittiö kiiltämään astianpesukonetta myöten | Clean kitchen

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

/There is a first time for everything. Even when it comes to cleaning out your dishwasher./


Kuka muu tunnustaa lintsailevansa astianpesukoneen puhdistamisesta? Siihen nähden kuinka tarkka järjestyksenpitäjä muuten olen, olen ehkä maailman laiskin laitteiden huoltaja. 
Keittiötä tulee kyllä muuten puunattua ja puleerattua, mutta silti saan aina välillä huomata jostain leijailevan ei niin miellyttäviä tuoksuja... ja mistäs ne tulevatkaan, no täältä.
Jotenkin sitä vaan tuudittautuu tunteeseen, että kun kodin laitteet ovat vielä suhteellisen uusia, niin siinähän ne pärjäävät. No eivät muuten pärjää. Vaikka meilläkin tulee aina huuhdeltua astiat ennen koneeseen laittamista, kertyy koneeseen ajan saatossa jos sun vaikka ja mitä rasvaa ja ruoka-ainejäämiä. Ja jos konetta ei puhdista säännöllisesti alkavat suihkuvarret ja suuttimet tukkiutua ruuantähteistä, rasvasta ja kalkista, mikä vähentää koneen tehokkuutta ja tukkii veden kulkua. Lisää astianpesukoneen puhdistamisesta voit lukea täältä. Niinpä en aikaillut, kun sain tarjouksen lähteä testaamaan Finish-sarjan astianpesukoneen puhdistajia.
Finish koneenpuhdistajalla saat jo pidempiaikaisetkin likakertymät puhdistettua koneestasi. Ja käyttö on helppoa. Pullon yläosasta poistetaan tarra ja pullo laitetaan tyhjään koneeseen aterinkoriin. Sitten vaan käynnistetään koneen kuumin pesuohjelma, ja tadaa, kohta kone on kuin uusi. Finish Odour Stop  vastaakin sitten koneen raikkaasta tuoksusta aina seuraavaan puhdistuskertaan saakka. Tämä olikin minulle jo aiemmin tuttu tuote, mutta varsinaisen tehon huomaa kyllä vasta nyt, kun kone on oikeasti puhdistettu kunnolla ensin.
Mutta entäs sitten ne astiat. Onko teillä muilla ongelmaa, että astiat pitää vielä pesukoneesta tulon jälkeen nostella kuivauskaappiin kuivumaan? Minä olin ajatellut, että tämä on vain konekohtainen ongelma, jolle ei ole juurikaan mitään tehtävissä, mutta niin vaan Finishiltä löytyi ratkaisu tähänkin ongelmaan. Finish Huuhtelukirkaste.  Arvatkaapa olinko koskaan kuullutkaan moisesta. No en ollut, mutta olisi kyllä pitänyt. En ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi, että mikäs kumman lokero se siinä pesuainelokeron vieressä sijaitsee. No se on juuri se lokero, mihin huuhtelukirkastetta lorautetaan, ja tämän tuotteen käytön aloittamisen jälkeen astiat ovat todellakin tulleet koneesta ulos huomattavsti kirkkaampina ja kuivempina. Suosittelen lämpimästi. Finishin astianpesukonetabletit ovat olleet meillä aiemminkin käytössä, sillä olen todennut niiden pesutehon olevan paras. Uutena testasin nyt näitä Finish Quantum Max-tabletteja, joiden luvataan suojaavan laseja korroosiolta ja jopa tuplaavan lasien käyttöiän.
Finishin omilta verkkosivuilta löytyy muuten yllättävän hyödyllistä tietoa. Käykääpä vaikka itse tsekkaamassa oikeaoppiset neuvot kattauksen sommitteluun tai helpot ohjelmavinkit illanviettoihin.

Oppia ikä kaikki. Olenko minä ainoa, jolle pesunkoneen puhtaanapito on tähän saakka ollut aivan tuntematonta maaperää?




                                           * Yhteistyössä Finish Konetiskiaineet.*