Busy Bee

lauantai 28. helmikuuta 2015

Siinä missä etelä-Suomalaiset ovat jo lomansa pitäneet, virittäydytään täällä päässä vasta pikkuhiljaa loman aloituksen tunnelmiin. Suunnitelmissa ei ole mitään ihmeellisyyksiä, mutta toki Jampalle pitää touhuta jotain tavanomaisesta arjesta mukavampaa puuhaa ainakin muutamaksi päiväksi. Nurkat huutaa suursiivousta, mutta olen päättänyt olla ottamatta asiasta sen suurempaa stressiä, siivotaan jos siivotuttaa. Tänään on kuitenkin vauhdikas päivä. Aamupäivä vierähti läheisen ostoskeskuksen järjestämässä lasten riehassa ulkoilun merkeissä, ja kunhan uuvahtanut mäenlaskija päiväuniltaan heräilee, suunnataan kummmipojan syntymäpäiville. Sen jälkeen pitäisikin vielä ehtiä vaihtaa ehostus ja asustus toisenlaisiin menoihin sopivammaksi, jotta pääsemme lähtemään ystävien kanssa lomanalaloittajaisia juhlistamaan. Levähdetään ja lomaillaan sitten huomenna.
IMG_1492_lomalla.jpg

Perfect for girly girls

maanantai 23. helmikuuta 2015

Vaikka aina välilllä täällä likapyykin ja jokapäiväisten tiskivuorten ympäröimänä se pääseekin unohtumaan, olen edelleen se sama girly girl, joka olin ennen Jampan syntymää. Ja mistäs sitä turhamaiset tytöt on muusta tehty kuin muodista, kauneudenhoidosta ja kaikista elämän pikku ihanuuksista. Annoinkin siis itselleni luvan taas kerran höpsähtää markkinoiden parhaaseen naistenlehteen. Kun Olivia tupsahtaa postiluukusta, on ihanaa hautautua hetkeksi johonkin ihan muuhun maailmaan,kuin siihen omaan arkirealismiin. Ja Oliviassa on sen tyttöhömpän lisäksi myös joka kuukausi mittava kattaus ihan myös muita ajankohtaisia aiheita ja henkilökuvia, joten pysyy vähän kärryillä siitäkin, mitä muualla, kuin työ- ja tarhamaailmassakin tapahtuu. Tilauskimmokkeena toimi tämänhetkinen tilaajalahjatarjous, jossa lehden kaupantekijäisiksi saa kaksi eri tilaajalahjaa. Toinen lahja on lähes 40 euron arvoinen mineraalimeikkisetti, ja toinen on tämän vuoden Cityshopparikortti. Kortilla saa koko Suomesta, ja myös netistä mittavia alennuksia koko vuoden. Tarjoushintoja kortilla on saatavana lukuisista vaatekaupoista, hotelleista ja ravintoloista, samoin kuin kampaamoista, kauneushoitoloista ja matkoista. Tarjousta pääset tarkemmin tutkimaan täällä.*
IMG_6530.jpg
Ja se toinen juttu sitten. Olen vallan unohtanut teille kertoa, että monen vuoden aikainen täydellisten nuden sävyisten korkkareideni etsintä on päättynyt onnellisesti. Ratkaisu löytyi minulle ennalta tuntemattomalta Geox-merkiltä. Geoxin korkkareissa on vaimennettu pohja, joten näillä kärsii kipsutella vaikka koko työpäivän, ja ei väsy jalat. Ehkäpä sitä kohta pääsee jo kipsuttelemaan asfaltillekin. Kesää odotellessa.


Mukavaa viikonalkua!

                                   Perfect magazine, perfect pair of shoes. What else does a girl need?

Bloggaajien tapaaminen

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Eilen oli taas aika kokoontua Pohjois-pohjanmaan sisustus- ja lifestylebloggaajien kanssa yhteen, ja tällä kertaa tapasimme ihanaa All I ever wanted is here blogia kirjoittavan Karlan kodissa. Kokonaista 16 bloggaajaa osallistui nyyttäriperiaatteella toteutettuun tapaamiseen, ja siellä missä on bloggaajia, siellä kamerat räpsyvät ja on kerrankin ihan normaalia kuvata ruokansa ennen syömistä. Jutustelu pyöri kaiken maailman asioiden ympärillä, mutta eniten tietenkin tällaisissa kokoontumisissa puhutaan aina valokuvaamisesta ja bloggamisesta ylipäätään. Myös hyviä vinkkejä aiheen tiimoilta vaihdetaan puolin ja toisin, ja ihastellaan tiestysti aina toisen kotia. Karlan kodissa ihastelemista riittääkin, ja liitänkin nyt tähän mukaan muutaman kuvan eiliseltä. On vaan melkoisen haastavaa ottaa näissä kokoontumisajoissa sellaisia kuvia, joissa ei vilahda jonkun kollegan kasvot tai vähintäänkin selkä, kun jokainen kyyköttää yhtä aikaa kameroidensa kanssa sopivaa kuvakulmaa etsiskellen.
IMG_2299.jpg
IMG_2357.jpg
IMG_2336.jpg
IMG_2292.jpg
IMG_2285.jpg
IMG_2261.jpg
IMG_2303.jpg
IMG_2340.jpg
IMG_2376.jpg
IMG_2371.jpg

Kiitoksia kaikille mukana olleille mukavasta päivästä, ja erityisesti Karlalle, että saimme tulla vierailemaan, Mukana menossa olivat 
All i ever wanted is here, http://kaikkimitahalusin.com
Valkoista ja Kiekuraa, http://valkoistajapellavaa.blogspot.
2 x ILO = kaksinkertainen ilo, http://2xilo.blogspot.fi
Elämää tuomipellon laidalla, http://elamaatuomipellonlaidalla.blogspot.fi/  
Kolmen Karuselli - Carouselia, http://www.carouselia.blogspot.fi/
 Valkoisen kartanon elämää http://valkoinenkartano.blogspot.fi 
Täyttä Elämää  http://hannele78.blogspot.fi

Ps. Hihkaiskaapa jos unohdin jonkun POP-bloggaajan linkittää. Tapaamisiin taas!

Terveellinen superherkku

perjantai 20. helmikuuta 2015

Jippii, perjantai! Olen muutaman päivän kärvistellyt työmaalla lähes äänettömänä, kun joku kumma virus tuntuu hyökänneen äänihuuliini. Tai mihin lie, mutta on muuten ehkä melkoisen rasittavaa olla muuten kunnossa, mutta vaivana on jatkuva ärsyttävä yskä ja äänen omalaatuinen tuleminen ja meneminen.
Viikonlopun alun kunniaksi piti kuitenkin tulla vielä hehkuttamaan tätä maailman helpointa ja parasta terveysjälkiruokaherkkua. Jossain aiemmassakin postauksessa ohimennen asiasta mainitsin, mutta nyt viime kerralla vanukas onnistui yli odotusten, joten piti ihan tulla kehottamaan muitakin testaamaan.
Kyseessä on siis Avokado-suklaavanukas, joka on gluteeniton, maidoton ja soijaton, ja jopa sokeriton, jos valitsee nesteeksi sokeroimattoman version. 
IMG_2239.jpg
Tarvitset valmistamiseen  blenderin (tai sauvasekoittimen).
Kaavi kaksi kypsää avokadoa blenderiin. 
Lorauta päälle mantelimaitoa (esim. tämä sokeroimaton ja maustamaton tai tämä suklaalla maustettu)
Hurauttelle muutaman kerran. Jos teet blenderissä, avaa välillä kansi, ja kaavi avokadot kannesta ja blenderin seinämiltä takaisin astian alaosaan. Muuten valmiiseen mousseen jää sattumia...
Lisää seokseen 3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta sekä 2 rkl aitovaniljajauhetta. Lorauta päälle haluamasi makeuden verran Agavesiirappia (tai hunajaa) ja lorauta vielä mantelimaitoa.
Huristele menemään antaumuksella ja kaavi aina välillä seosta astian laidoilta. Voit säädellä moussen paksuutta mantelimaidon määrällä.
Anna valmiin vanukkaan tekeytyä jääkaapissa hetki ja nauti vaikkapa pakasteesta poimittujen marjojen kera. Omassa versiossani kirpsakat vadelmat taittoivat ihanasti suklaan makeutta.

On muuten hyvää. Tämä on periaatteessa kahden hengen satsi, mutta ei kerrota kenellekään. että söin yksin molemmat ja nuolin vielä kupinkin.


                                       Made an avocado-chocolate-mousse. And ate it all. Delicious.

Valkoinen makuuhuone

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Aurinkoista päivää! Kevät on edennyt täällä kotosallakin makuuhuoneeseen saakka, kun viime viikolla sain vaihdettua mustat verhot valkoisiin. Homma on ollut työn alla melkoisen pitkään, mutta silitysallergisena en ole saanut puuhaan ryhdytyksi. Nyt bongasin Lidlin parin viikon takaisesta mainoksesta höyrysilitysraudan, jolla voi vaatteiden raikastamisen lisäksi myös silittää verhot pystysuunnassa. Verhot vaan paikalleen, ja rauta töräyttelee ilmoille melleviä höyrypilviä, jotka saavat verhot siliämään. Loistava löytö reilun kympin hintaan, etten sanoisi. Varsinaisia kevään värejä ei siis edelleenkään ole ilmestynyt sisustukseen, mutta pelkkä verhojen vaihto sai kyllä valon määrän lisääntymään moninkertaiseksi.
IMG_1984.jpg
IMG_1948.jpg
Verhot on muuten edullinen löytö Ellokselta. Havahduin verhoja vaihtaesani huomaamaan, että kotimme kaikki verhot on Elloksen mallistoa, ja näissä on kyllä hinta-laatu-sihde kohdallaan. Lisäksi Ellokselta löytyy verhot riittävän pitkinä, eli 250 cm mitassa, kun muualla tarjotaan yleensä maksimissaan 240 cm pituisia verhoja. Myös valkoiset lempilakanani on Ellokselta. Ellokselta saa muuten parhaillaan alekoodilla 315405 -30% alennusta kalleimmasta tuotteesta sekä ilmaiset toimituskulut tai jos olet ihan uusi Elloksen asiakas, saat kalleimmasta tuotteesta -40% alennuksen sekä ilmaiset postikulut. Kurkkaahan tarjous täältä.*
IMG_2003.jpg
IMG_1953.jpg
Joku on muuten joskus kysellyt laajempaa kuvakulmaa makuuhuoneestamme. Kun huoneessa majailee mammuttisänky, ei kovin laajoja kuvakulmia pääse ottamaan, mutta paljastettakoon tässä nyt se karmea totuus. Sänkyä vastapäätähän löytyy se kaikissa sisustus- ja parisuhdeoppaissa kielletty asukas.
IMG_1942.jpg
Tadaa. Telkkarihan se siellä on.
IMG_2027.jpg
Block-valaisin on aiemmin jäänyt hyvin vähälle käytölle, mutta nyt kun Jamppa on saanut luvan nukkua viikonloppuisin päiväunet isossa sängyssä, on lampullekin löytynyt taas käyttöä. Jamppa kun haluaa aina nukkuessaan olevan jonkun valonlähteen päällä, ja tottuneesti hän käykin jo itse nappaisemassa Blockiin valon ennen sänkyyn kiipeämistään.


Valoa päivääsi toivotellen!


                                                                    White Bedroom.



(* Kaupallisia linkkejä.)

Ruokailutilassa vihertää

lauantai 14. helmikuuta 2015

Niin sitä on kevättä hiipinyt keittiö-ruokailutila-akselillekin, tosin ihan vaan muutaman vihreän oksan verran. Keittiön suhteen on nyt suunnitelmissa hommata jostain vähän lisää säilytystilaa, sillä meidän köökissähän kaappitilaa on aivan minimaalisesti. Harkinnassa on jonkun irtohyllykön sekä tarjoiluvaunun hommaaminen, sillä haaveissa olisi, että saarekkeen päällä ei tarvitsisi säilytellä mitään. Saareke kun on kovassa käytössä ainaa ruokaa laitettaessa, ja nyt siinä majailee jos jonkunnäköistä hedelmäkippoa sun muuta koko ajan tilaa viemässä. No, lisää keittiöpuolen jutuista, kun homma etenee. 
Tänään ollaan vietetty perheen voimin Ystäväinpäivää. Kerrankin koko perheellä oli tilaisuus istahtaa yhteiseen aamiaispöytään ja siitä jatkettiinkin kauppakeskuksen lastenpäivää katsomaan. Kyllä oli Jampalla ihmettelemistä, kun vastaan käveli aikuisen ihmisen kokoinen pikkukakkosesta tuttu Hertta ja Prisman käytävillä eteen ilmestyi niin ikään jättiläismäinen sininen Pingviini jakamaan ilmaista jäätelöä. Toisen blogin puolella kertomastani dieetistä huolimatta istahdettiin vielä kreikkalaiseen ravintolaan syömään. Instan puolella pääsee muuten enemmän ehkä jyvälle näistä ruoka- ja treenipuolen jutuista.
Mutta nyt sinne ruokailutilaan.
IMG_1713.jpg
IMG_1734.jpg
IMG_1686.jpg
IMG_1687.jpg
IMG_1691.jpg

                                        Ihanaa Ystäväinpäivän iltaa kaikille!



                                  A little bit of something green in the dining area. 


Ystäväinpäivätarjous

perjantai 13. helmikuuta 2015

Ihanaa perjantaita!
Tänään vain pikainen vinkki kosmetiikan ystäville. Yves Rocherilla on viikonlopun ajan meneillään ystäväinpäivätarjous, jossa saat ylimääräisen tuotteen tilauksen kaupan päälle. Käyhän kurkkaamassa tarjouksen yksityiskohdat täältä. *
valentines-300_250_FI.jpg




(*Kaupallinen linkki.)

Kevät olohuoneessa

tiistai 10. helmikuuta 2015

No tulihan se kevät. Ainakin lupaus keväästä. Viime perjantaina sai ensimmäistä kertaa aikoihin vetäistä töistäpaluumatkalla Raybanit nenälle, kun aurinko paistoi jo niin täydeltä terältä. Tänään olikin edessä jo melkoinen helmikuinen kummastus, kun mittari näytti plus kuutta astetta ja räystäät tippui vettä. Mikä lie moisen sääilmiön syynä, mutta minulle kyllä kelpaa. Oi ihan kevät. Kotiinkin alkoi kevät hiipiä viikonloppuna, ja loppujen lopuksi se ei ei edes paljoa vaatinut. Tänään muutama vilautus olohuoneen puolelta, jonne kevät saapui ihan vaan yhden viherkasvin myötä. Kun kaikki muu on mustaa ja valkoista, tekee pieni vihreä kasvi ihmeitä. Aloe Vera-kasvin nappasin mukaan cittarin viherpuolelta viitosen hintaan. Ei tullut kalliiksi tämä pieni piristys.
IMG_1766.jpg
IMG_1769.jpg
IMG_1757.jpg
IMG_1753.jpg

                                          Spring time in our black and white living room.

Täydellinen valkoinen neule

perjantai 6. helmikuuta 2015

Minulla on ollut pitkään visio. Pinterestistä bongattujen inspiraatiokuvien jälkeen olen metsästellyt sieltä täältä täydellistä valkoista neuletta. Ja ei nyt puhuta niistä muutamasta vähän epätäydellisemmästä valkoisesta neuleesta, joita kaapista jo löytyy. Niille jokaiselle on funktionsa. On on. Eli tällä kertaa oli haussa reilun löysä neule, jossa olisi niin lyhyt helma, että se toimisi näppärästi esimerkiksi lyhyen (nahka)hameen parina mutta toimisi myös farkkujen ja kapeiden housujen kanssa. Alle voisi halutessaan kerrostaa kauluspaitaa tai farkkupaitaa. ja mikä tärkeintä, materiaalin piti olla puuvillaa. Olen onnistunut viime vuosina vihdoin vakuuttamaan itseni siitä, että vaikka vaate olisi kuinka ihana, sitä ei kannata ostaa jos se on sataprosenttista keinokuitua, niinkuin nykyään usein tuppaa olemaan. Niin kutsutut neuleet sähköistyy niin että ritinä käy, ja sen jälkeen nyppääntyy ja lopulta muuttuu pesussa tunnistamattoman malliseksi tai kokoiseksi. Lopulta se täydellinen yksilö käveli vastaan yllättäin ihan vaan H&M:llä. Joskus halpaketjuista tekee löytöjä, kun jaksaa seurailla. Edellinenkin valkoinen puuvillaneuleeni on Gina Tricoltilta, ja 100% puuvillamateriaalin ansiosta se on säilynyt useista pesukerroista huolimatta uudenveroisena. Tällä kertaa räpsäisin kuvat neuleestani vaan perusfarkkuasussa, ja voin kertoa, että tämänikäisen naisihmisen naamataulu ei kestä kameraa enää pitkän työpäivän jälkeen. Pitäisi varmaan alkaa aamuisin heräämään aikaisemmin, että ehtisi ottaa kuvia, joissa ilkeäisi esiintyäkin...
IMG_1524.jpg
Kaiffarina uudella paidalla kuvassa alelöytöni Spartoolta. Vagabondin nahkanilkkurit, joita olen himoinnut syksystä saakka, mutta en raaskinut täydellä hintaa ostaa. Kerrankin onni suosi, ja virtuaaliseen alekoriin saakka oli säästynyt 37 koko. 
IMG_1538.jpg
IMG_1586.jpg
IMG_1604.jpg
Kukkuluuruu! Ja rehellisesti sanoen,kuvat taitavat ihan vaan siksi vaikuttaa vähän epätarkoilta, että eteisen peiliä peittää puolen sentin pölykerros... Olisi varmaan taas syytä suursiivota, kun viikon päästä emännöin eräitä kotikutsuja.

Ihanaa viikonlopun alkua!


                                                           The perfect white knit from H&M.

Tunnelmia

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Vaikka tämä kevättalvinen elo on jättänyt minun sisustamisen suhteen johonkin epämääräiseen tyhjiöön ja kuljen muualla kotonani ympyrää pohtien mille tässä ryhtyisi, löytyy kodista edelleen yksi paikka, jonka tunnelmasta pidän eniten. Tämä paikka on muutama postaus aiemminkin esitelty työ/vierashuone. Jostain syystä viihdyn parhaiten tässä pukkuruisessa monitoimitilassa, enkä oikein osaa edes selittää mistä syy löytyy. Muut kuulostavat jo keräilleen kynttiläkipot kaappeihin, mutta minulla ne edelleen nököttävät esillä täällä, vaikka eihän niitä enää tule sytyteltyä, Hassua sinänsä, ovathan illat edelleen pilkkopimeitä. Tässäpä muutamia tunnelmia.
IMG_1041.jpg
IMG_1043.jpg
IMG_1125.jpg
IMG_1077.jpg
IMG_1073.jpg
IMG_1135.jpg

Ps. Jos haluatte tietää, minkä parissa Sandy touhuilee kun ei sisusta, käykääpä kurkkaamassa täällä.


                                          Random shots from the home office / guest bed room.

Aktiiviseksi aktiivisuusmittarilla

tiistai 3. helmikuuta 2015

Oletko koskaan tullut miettineeksi, kuinka aktiivisia arkipäiväsi todellisuudessa ovat? Olet saattanut joskus dieetin yhteydessä yrittää laskeskella omaa peruskalorinkulutustasi, mutta kuinka luotettavia tällaiset laskukaavat lopulta ovatkaan? Itse olen vuosikausia kuvitellut viettäväni hyvinkin aktiivista elämää, sillä kipitänhän mielestäni työpäivän aikana lyhyitä matkoja koko ajan edestakaisin, ja iltaisin ja viikonloppuisin peuhaan lapsen kanssa. Kun Joulupukki sitten toi minulle viiimeisiään vetelevän sykemittarini tilalle uuden mittarin, joka sykkeen ja kaloreiden lisäksi mittaa myös päivittäistä aktiivisuutta, sain selville ikävänpuoleisen tosiasian. Kun mittari oli tammikuun ajan ranteessani mukana matkustanut, sain huomata, että kaikkina niinä päivinä, kun en harrastanut aktiivista liikuntaa, vaan vietin ihan  tavallista normiarkea, jäin kauaksi ikäiseni ja kokoiseni naisen päivittäisestä aktiivisuustavoitteesta. Useina päivinä mittari näytti nipin napin 60% päivittäisestä aktiivisuudesta täyttyneen, ja kaloreita kuluneen päivän aikana 1600 kilokalorin paikkeilla. Tällaiselle ruokaa rakastavalle ihmiselle moinen perusaktiivisuustason kulutus oli melkoinen kauhistus.
IMG_1332.jpg
Nyt on siis ohjelmassa arkipäiväisten toimintojen seurailu sillä silmällä, että karttuuko ne päivittäin terveyden kannalta oleelliset askelmäärät varmasti, ja voisiko arjen toimintoja vielä muuten muuttaa himppasen verran reippaammiksi. Meillä kun on Jampan kanssa tapana tarhasta paluun ja ruokailun jälkeen käpertyä sohvannurkkaan yhdessä katselemaan lastenohjelmia, ja useina iltoina unohdutaan siihen kiehnämään hyvinkin pitkäksi toviksi. Kun kevät on nyt alkamassa ja valon määrä lisääntymässä, on hyvänä aikeena ryhtyä vielä iltaisinkin piipahtamaan ulkona, jotta sekä minä että tenava saataisiin vähän lisää liikuntaa aktiiviliikunnan lisäksi.
Jos sinulla ei vielä ole askelmittaria tai aktiisuusmittaria käypäkurkkaamassa tämä Kuntoplus-lehden tarjous *, jossa lehtitilauksen kaupantekijäisinä saat aika lupaavan mittarin.
            active.jpg 



                                                      Getting more active with Polar M 400.

(* Kaupallinen linkki.)

Päivän asu: Kotiasu

maanantai 2. helmikuuta 2015

Sitkeää tautia. Karhunpoika on seitsemättä päivää kuumeessa, ja on nyt minun vuoroni jättää työnteko muille ja astua kotihoitajan rooliin. Samalla ajattelinkin tärskäyttää ilmoille haasteen kaikille kynnelle kykeneville rohkeille bloggaajille. Postaa kuva Päivän Kotiasustasi. Vaikka mukavaahan se on aina ihastella ja insiproitua viimeisen päälle suunnitelluista asukokonaisuuksista ja ne viimeistelevistä yksityiskohdista, niin tosiasiahan on ainakin omalla kohdallani se, että heti kun kotiin palaan (mistä tahansa), riipaisen jalkaan collegehousut (niitä onkin mittava kokoelma) ja jonkun löysän mutta riittävän lämpimän paidan. Villasukat viimeistelee kotikuosin. Kuka lähtee mukaan? Jos innostuit, olisin onnellinen, jos mainitset blogissasi haasteen lähteeksi minut ja vielä onnellisempi, jos hihkaiset kommenttilaatikkoon kun oma asupostauksesi on julkaistu. Olisi kiva päästä tirkistelemään myös toisten rönttäasuja. Vai olenko minä ainoa kotona röntöstelijä? Enhän ole?
IMG_1330.jpg