My year of 2014

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden viimeinen päivä. Ulkona jossain hyvin kaukana paistaa himmeä aurinko, kuin tuoden taas lupauksen uudesta vuodesta ja pian alkavasta keväästä. Tänä päivänä moni meistä uhkuu hyviä aikeita tulla paremmaksi ihmiseksi taas seuraavan vuoden aikana. Tehdään lupauksia. On taas kerran uusi alku edessä. Vuoden viimeisenä päivänä on myös tilaisuus katsahtaa taaksenpäin, mitä tapahtuikaan tänä vuonna. Vaikka blogielämä onkin vain pieni palanen koko elämää, on blogin kuvien kautta helppo palautella mieleen, mitä kaikkea vuoteen on mahtunut.
Vuonna 2014
Sandyn kotosalla on tietenkin sisustettu. Helposti kyllästyvänä vaihtelunhaluisena ihmisenä niin pienesineiden kuin huonekalujenkin paikat vaihtelevat tiuhaan. Uutta ilmettä on haettu erilaisin asetelmin, petauksin ja kukkasin, ja samalla on aina pidetty mielessä pienen miehen asettamat tilan käytön tarpeet. 
Sekakollaasi.jpg
Eniten jatkuvassa muutoksessa on elänyt olohuone, jossa suurin muutos oli toukokuussa saapunut uusi sohvamme. Kollaasissa vilahtaa vielä pääsiäisen aikaan kotiamme sulostuttanut vanha rakas rumilus. Oikealla ylhäältä alas on kolmen kuvan haaste, jossa yksi tila piti stailata kolmella eri tavalla. Sandyn räväkässä värimaailmassa kolme eri tyyliä olivat yhtä kuin valkoinen, harmaa ja musta.
Olohuonekollaasi.jpg
Vuoteen 2014 on kuulunyt myös hyvin olennaisena osana uuden terveellisemmän ruokavalion omaksuminen ja ravintototietouden syventäminen. Arjen kaunistamisen merkeissä myös kattauksia on tullut väsäiltyä useanlaisia, ja niinkuin Sandyn kotona asiaan kuuluu, välillä valloillaan on mustempi kausi, ja välillä taas valkoisempi.
Kattauskollaasi.jpg
Tokihan elämäni (turhan)tärkeisiin asioihin kuuluivat edelleen läheisesti myös muoti ja kauneudenhoito. Kunhan luonnonvaloa alkaa ikkunoista tirkistelemään, virittelen taas henkiin asukuvia, jotka ovat viime aikoina jääneet vähemmälle.
Lifestylekollaasi.jpg
Yksi vuoden kohokohtia oli pikkuihmisen kanssa tehty Italian matka. Kuinka mahtavalta tuntuikaan palata rakastamaani lomakaupunkiin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja nähdä kuinka Jamppakin riemuitsi auringosta ja rannasta sydämensä kyllyydestä, sekä iltaisin valaistuilla kävelykaduilla tehdyistä iltakävelyistä. La passeggiata.
Lomakollaasi.jpg
Vaikka joskus aina tuntuukin, että elämä on niin hankalaa ja raskasta, etenkin, kun niskassa painaa monen viikon univelat, niinkuin meidän perheessä on tänä vuonna useampaan otteeseen saatu kokea, on vuosi kuitenkin kokonaisuudessaan ollut melkoisen hieno. Kun väsymys aina hetkeksi väistyy, pystyy taas näkemään sen kaiken kauneuden, mitä elämällä on tarjota.
Ylläoleviin kuviin tiivistyy tämän vuoden Makea Elämä, La Dolce Vita. Mitähän ensi vuosi tuo tullessaan.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!  Aiotteko te tehdä lupauksia?
Happy%21.jpg



                                                          Some of the highlights of the year gone by.

Juhlakattaus

maanantai 29. joulukuuta 2014

Vaikka joulu jo mennä jollotteli, haluan tallentaa tämän(kin) joulun kattauksen tänne bloginkin puolelle. Ja miksipä siitä ei voisi poimia vinkkiä myös muuhun juhlakattaukseen, kun vaan jättää nuo jouluisimmat koristeet (kuusipuut) kattamatta. Tänä jouluna kattauksen äärellä istuvista 1/3 edusti alle kouluikäisten ikäluokkaa, joten turvallisuussyistä kynttilöitä ei katettu lainkaan pöytään, vaan niitä paloi sitten illan tullen sivupöydällä ja tarjoilupöydällä, eli saarekkeen päällä. Enhän minä tietenkään koristusten suheen muutenkaan malttanut pysytellä aiemmin tekemässäni jouluisassa mallikattauksessa, vaan löydettyäni noita ihania puisia joukuusia Kodin1:stä halusin ehdottomasti tällätä juuri ne kattauksen osaksi. (Nyt on muuten paras aika ostaa jouloristeita jemmaan, kun niitä myydään lähes joka paikassa -50% alella.) Tällainen oli siis tämän joulun musta-valko-hopeinen kattaus. Kuusia lukuunottamatta kaikki koristukset ovat aiemmilta vuosilta kierrätettyjä, ja kävytkin taisin spreijailla valkoisella maalilla jo vuosi takaperin. Pilttipurkkeja maljakoina-ideaa testailin ensimmäistä kertaa aiemmin kuvaamassani Nespresson kattauskisassa, ja homman toimivuudesta innostuneena päätin tälläkin kertaa lyhennellä kukat lasipurkkeihin sopiviksi. Eucalyptyksen käytön joulupöydän somisteena bongasin upealta Ninalta Stylizimo-blogista.
IMG_0369.jpg
IMG_0360.jpg
IMG_0349.jpg
IMG_0338.jpg
IMG_0336.jpg
IMG_0430.jpg


                                                                      Table setting for Christmas.

Niin lomalla

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Olen tänään lueskellut muiden blogeista, kuinka joulua jo riisutaan pois ja valmistaudutaan kevääseen. Minä sen sijaan elän vielä täällä täyttä joulua. Koska ulkona paukkaa ennätykselliset pakkaslukemat, lojumme Jampan kanssa päivät pyjamissa sisätiloissa, tuhotaan joulusuklaita ja luetaan kirjoja (minä) ja leikitään joululahjoilla ja katsellaan Kaapoa (Jamppa). Harkitsen joulusta ja letkeän laiskasta lomarytmistä luopumista vasta viikon päästä, tai no, ehkä sentään Uuden Vuoden vaihtumisen jälkeen. Rentouttavaa Uuden Viikon alkua!
Joulu%202014.jpg

Stockmann Ale - parhaat poiminnat

lauantai 27. joulukuuta 2014

Jos vaikka kuvittelinkin hetken ajan jouluaattona, että en hetkeen tarvitse mitään uutta, niin johan sitä herää erinäisiäkin tarpeita, kun pääsee tutkailemaan alennusmyyntisivustoja. Minä en enää tapaa lähteä kaupoille alemyynteihin, koska netistä löytyy paljon parempi valikoima, usein paremmat aleprosentit, ja ennen kaikkea kokovalikoimaa on paljon enemmän jäljellä kuin kaupoissa. Tällä hetkellä erinäisissäkin virtuaalisissa ostoskoreissa majailee moninaisia juttuja odottelemassa lopullista hyväksy-klikkausta, ja osa on jo kotimatkalle klikattukin. Tässä poimintani Stockmannin alennusmyyntien parhaimmistosta, ja pahalta vaikuttaa, että kalliiksi tulee taas tämä alennusmyynneissä "säästäminen"...  Koko alevalikoimaahan pääset tutkailemaan täältä.
Asukollaasi11.jpg

4. Casa Stockmann kynttilänjalat, mutta mustana vai valkoisena?
5. Gant Home tyynynpäälliset yhdellä tähdellä tai monitähtisenä. Näitä ei yleensä koskaan saa mistään alehinnalla.
7. Casa Stockmannin ihanan harmaa päiväpeite.
8. Villa Stockmannin puuvillasatiinilakanat.
9. Lasten sänkyyn Elefantti-pussilakana ja tyynyliina.
11. Vilan perusraitapaita. Näitä tarvitaan aina.
12. Superedullinen mekko 100 % puuvillaa.
15. Raitaneule. Need I say more?


                                                    My favourite pics from Stockmann Sale.



(* Kaupallisia linkkejä.)

Joulun tunnelmia

perjantai 26. joulukuuta 2014

Rapsakan kylmää Tapaninpäivää vaan! Piti käydä ihan itse ulkona toteamassa, että kyllä se vaan -20 astetta pakkasta on liikaa. Jamppakin totesi ekan viiden minuutin päästä, että "Äiti, nokka jäätyy!". Nokkapa nokka. Niinpä uuden pihakiekkomaalin testaus jäi hyvin pikaiseksi versioksi. Olen pyhittänyt eilisen joulupäivän  juuri sille, mistä olen pitkin syksyä haaveillutkin. Jampan touhutessa uusien lelujensa kanssa päälläni  vieressäni, parkkeerasin itseni heti aamutuimaan sohvaan kirjan ja valtaisan suklaakulhon kanssa. Terveellinen ruokavalio on kyllä saanut joulunaikaan väistää takavasemmalle, mutta onneksi joulu on vaan kerran vuodessa. Aamupäivän lukuhetken jälkeen kellahdimme Jampan kanssa yhdessä päiväunille, ja sain kurottua umpeen joulunalusaikojen univelkoja. Ah, mitä luksusta! Joulupäivän iltana kokonnuimme sitten vielä mummin riisipuurolautasten ääreen. Miehenpuolihan oli tietysti jo heti joulupäivänä töissä, sanoin kuin tänäänkin, mutta onneksi sitten koittaa muutaman päivän vapaat.
Tänään kuitenkin luvassa tunnelmia jouluaatolta sekalaisen kuvakavalkadin muodossa. Aattoaamuna piipahdimme Jampan kanssa ensin vielä pikaisesti kaupungilla asioilla, ja sieltä palattuamme alkoikin melkoinen hääräys. Kinkun paistuessa uunissa katoin jo pöydän ja ryhdyin valmistelemaan alkupaloja. Tuli muuten valittua melkoisen helppovalmisteinen menu (tarkemmin edellisessä postauksessa), eikä se kinkun paistamisen lisäksi juuri sisältänyt muuta varsinaista "ruuanlaittoa" kuin perunoiden keittämisen. Bataattisoselaatikon olinkin tehnyt jo edellispäivänä valmiiksi. Joulupöytään saapui vieraaksi mummin lisäksi siskon perhe, ja loppuilta sujuikin varsin perinteisissä jouluaaton merkeissä lasten kiljuessa riemusta pakettiensa kanssa ja aikuisten syödessä itsensä pulleiksi. Ainoasta yllätyksestä vastasi itse Pukki, joka sovitusta poiketen saapuikin tunti ja vartti aiemmin kuin piti. Meni kyllä hetkeksi pasmat sekaisin...

IMG_0445.jpg
IMG_0438.jpg
IMG_0275.jpg
IMG_0384.jpg
IMG_0371.jpg
IMG_0430.jpg
IMG_0469.jpg
IMG_0565.jpg

Finnish Design Shop Ale

  Heipähei kaikille täältä joulusuklaiden äärestä. Ennen kuin ehdin käymään läpin joulun kuvasaldoa, tulin vinkkaamaan, että FDS:lla on alkanut Secret Sale, joka kestää 28.12, eli sunnuntaihin saakka. Alennuksessa on KOKO valikoima -20%, ja designiahan saa tunnetusti melko harvoin alehintaan, niin nyt kannattaa tarttua rivakasti tilaisuuteen, jos on jotain kotiinsa haaveillut jo kauan, tai jos Pukki jättikin tuomatta jotain toivelistalta. Salaiseen Aleen pääset tästä. * Alennuksen saat lunastettua syöttämällä maksamisen yhteydessä kampanjakoodin SECRETSALE20 . Tekemällä ostoksia nyt osallistuu myös Sveitsin matkan arvontaan.
               abd421d2-ca85-4bd4-8f66-134696e2f645.jpg


                                                         It's a Secret Sale time on FDS.

So this is Christmas...

tiistai 23. joulukuuta 2014

Kaikki alkaa olla valmista. Koti on siivottu, lahjat pakattu ja kaupassa käyty. Ulkona hohtaa sittenkin ne valkeat hanget ja on aika asettua kotikolon lämpöön ja etsiytyä joulun tunnelmaan. So this is Christmas.
IMG_9941.jpg
IMG_0114.jpg
IMG_9964.jpg
IMG_0115.jpg
IMG_0156.jpg
IMG_0140.jpg
IMG_9973.jpg
IMG_0182.jpg
ps. Minä päätin kerrankin, että jouluruoka ei välttämättä tarkoita sitä mitä suurin osa suomalaisista on mieltä, vaan omassa kodissaan saa luoda ihan omia perinteitä. Niinkuin nyt sellaisia, että ruuasta pitää tykätä. Siksipä tänä jouluna joulumenussa on pieni italialainen twisti. :) 
IMG_0091.jpg

                                                         Have yourself a Merry Little Christmas!

Joulu eteisessä

maanantai 22. joulukuuta 2014

Joululomalalainen täällä. Vaikka ihan vielä ei lomatunnelmiin ole aivan päästykään. Tänään olen vihdoin ja viimein pakannut lahjat, ja käyttänyt sen jälkeen puoli päivää ihan vaan paikkojen raivaamiseen. On se vaan kumma, mistä sitä tavaraa aina kertyykin. Vakituiseen nurkissa asuvien vaateläjien ja ympäriinsä ajelehtivien lelujen lisäksi nyt ollut selvitettävänä erinäistenkin sieltä täältä mukaan tarttuneiden muovipussukoiden sisältö ja niistä esiin pöllähtelevät kuittilippuset. Huh, ihan vielä en ole uskaltanut laskea joulun saldoa, etenkin, kun ruokakauppareissu jää vielä huomiselle. Nyt alkaa kuitenkin vihdoin olla hommat sillä mallilla, että huomenissa kun suorittaa viimeiset perussiivoukset ja kaupassakäynnin, voikin sen jälkeen hyvillä mielin heittäytyä joulun vietäväksi. Eilen tosin jo Jampan päiväuniaikaan varastin pienen hetken itselleni, sytyttelin kynttilät palamaan ja lämmitin lasillisen glögiä. Samalla ehdin räpsiä muutaman kuvankin, joita piakkoin tulossa tännekin. Tässäpä pikaisesti vilkaisu eteisen joulutunnelmaan, ennen kuin pitää kiirehtiä seuraavaan hommaan. Palailen asiaan iltasella, tai viimeistään huomenaamulla.
Muokattavana105.jpg

Joulupuuhissa

perjantai 19. joulukuuta 2014

Jos ennen lasta saattoikin jonakin vuonna skipata joitakin joulunaikaan suomalaisten mielestä kuuluvia juttuja, niin lapsen saannin jälkeen, ja etenkin tenavan kasvaessa tunnen vallan velvollisuutta siirtää jouluperinteitä eteenpäin. Jo ennen päivän kuvansaldoa voin kertoa, että nämäkään puuhat ei meidän huushollissa sujuneet ihan niin tunnelmallisissa merkeissä kuin saattaisi kuvitella, vaan allekirjoittanut luonnollisesti poltti päreensä jo puoli tuntia leipomisyrityksen aloittamisen jälkeen lasten mekastukseen (Jamppa serkkupoikineen) ja kuusen koristeluhommissakin oli työ ja taito pitää näppinsä ja kielensä kurissa, että Jamppa sai ensin itse koristella kuusen kokonaan (jonka jälkeen huomattavasti myöhemmin kävin vaivihkaa siirtelemässä koristeita...). Nyt on kuitenkin tarjottu jouluelämyksiä ipanalle, ja tulihan niistä leipomuksista ihan hyvän makuisiakin. Gluteenittomat tortuntapaiset ei ihan kuitenkaan läpäisseet kamerankestävyyskoetta, joten perinteisillä mennään. Minä en muuten ollut jotenkin yhtään ajatellut, että tortuntäyte voisi olla jotain muutakin kuin luumuhilloa. Vasta pari viikkoa sitten heräsin ihmettelemään monissa blogeissa käytyä  #perinteinenluumu vastaan #moderniomena - kamppailua, jossa Dronningholm oli pistänyt pystyyn Instagram-kilpailun perinteisen ja modernin joulun kannattajien välille. Ihan viimeisenä mahdollisena iltana minäkin ehdin kilpaan mukaan, ja melkeinpä omaksikin yllätyksekseni liityin luumuhillojengiin, eli perinteisen joulun joukkueeseen. Aivan mainioita kuvia tuolla, käykäähän selailemassa. Aiheesta innostuneena piti niitä omenahillotorttujakin sitten kuitenkin testata, ja ai että olivat hyviä.
IMG_9741.jpg
IMG_9760.jpgIMG_9722.jpg
IMG_9747.jpg
IMG_9777.jpg
Ja tästä voisi kenties tuumata, että #modernikuusi, vai...?
IMG_9831.jpg

ps. Salamalla otetut kuvat, yhhh.



                              Creating the Christmas traditions. Some baking and decorating with the little one.

Yksinkertaista paketointia

torstai 18. joulukuuta 2014

Siinä missä muut lahjat odottelee vielä kaappeihin piilotettuina paketoijaansa, äkkäsin juuri äsken, että tarhantätien joululahjat on vietävä huomenna, ellen sitten aio lähteä niitä heille koteihin saakka kiikuttamaan. Ja koska tälle joululle suunnitellut paperit ovat niinikään pilojemmassa ja Jamppa halusi osallistua lahjojen käärimiseen, ne pakattiin sitten käden ulottuvilla oleviin tarpeisiin. Ja näin yksinkertainen sisältö, joka koostuu yhdestä vähän paremmasta koventirasiasta, sai yksinkertaiset kääreet.
IMG_9896.jpg
IMG_9897.jpg
Mitä te veitte tänä jouluna tarhantädeille tai opettajille?


Ps. Eilinen ravintovalmennusvinkki on mennyt tilastoista päätellen monella ohi korvien silmien. käykäähän kurkaamassa.


                                                     Something simple for the kindergarten teachers.

Ravintovalmennus, joka sopii kaikille

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kuten olen aiemminkin kertonut, minä olen koko pienen ikäni ollut kiinnostunut ravitsemukseen liittyvistä asioista. Kuitenkin aiemmin olen lähinnä ollut kiinnostunut erilaisista laihtumiseen tähtäävistä ruokavalioista. Olemme erään ystäväni kanssa naureskelleetkin, että tiedemaailma ilahtunee suuresti päästessään joskus tutkimaan aspartaamin käytön pitkäaikaisvaikutuksia, kun meistä joskus aika jättää, olemmehan kumpikin aloittaneet keinotekoisten kalorittomien makeuttajien käytön jo kymmenennen ikävuoden tienoilla. Vasta viime vuosina olen alkanut pikkuhiljaa kiinnostumaan ravinnosta myös terveyden ylläpidon ja parantamisen kannalta. Tietomäärä, ja etenkin ristiriitaisen tiedon määrä on kuitenkin niin valtaisa, että eri lähteitä lukiessa pääni meni vain entistä pahemmin pyörälle, kuin toisaalla sanotaan toista ja toisaalla toista. Viime kesänä googlailin ahkerasti erilaisia ravintovalmentajien sivustoja, mutta hinnat olivat kertakaikkiaan päätähuimaavat. Ensimmäinen käynti, joka sisältää vasta tilanteen kartoituksen, maksaa täällä Oulussa 160 euroa, ja sen jälkeen varsinaiseen ravinto-ohjaukseen tähtäävät tapaamiskerrat 90 euroa tunti. Huh huh. 
Ryhtyessäni sittemmin kokonaisvaltaisempaan kuntoprojektiin PT:n johdolla, sain tilasuuden tutustua valmentajaan, joka onnistui kertomaan ravitsemuksesta selkeästi ja maalaistajuisesti niin, että kokonaisuus alkoi pikkuhiljaa paremmin hahmottua. Koko treenijaksomme ajan ravitsemus ei perustunut kalorien laskemiseen eikä raaka-aineiden punnitsemiseen, vaan puhtaan ravinnon kohtuulliseen nauttimiseen ja aterioiden oikein koostamiseen. Koko kolmen ja puolen kuukauden ajanjakson ajan mieleni askarteli ruokaan ja ravitsemukseen liittyvien asioiden ympärillä, ja koko ajan opin vähän kerrallaan tekemään parempia valintoja jokapäiväisessä elämässäni. Kun kolme kuukautta valmennusta oli takana, huomasin aivan yht'äkkiä, että joulu alkaa häämöttää, enkä minä ole ollut koko syksyn aikana yhtään päivää sairas! Kun normaalisti syksyn aikana olen kaatunut petiin milloin minkäkin flunssan takia, olen saanut koko tämän syksyn pysyä terveenä ja pystynyt treenaamaan täsysipainoisesti joka ikinen viikko. Tämä on samalla siis koko yli viisitoistavuotisen treenihistoriani aikana pisin yhtäjaksoinen treenijakso, mitä sairastelut eivät ole katkaiseet. Ja tuloksetkin ovat sen mukaisia. (Niistä kerron myöhemmin lisää omassa postauksessaan.) Asiaa mietittyäni oivalsin, että ehkäpä tämän kummallisen, mutta erittäin positiivisen ilmiön takana on kuin onkin järkevä ruokavalio. Kun treenijaksoni sittemmin päättyi, halusin jatkaa vielä tietojeni syventämistä, ja lähdin tutustumaan treenarini tekemään ravintovalmennukseen netissä. Valmennus koostuu 14:sta erillisestä jaksosta, jotka voi katsoa joko videoituna tai kuunnella äänitteenä tai halutessaan lukea myös kirjoitettuna versiona. Jaksoja voi katsoa uudelleen ja uudelleen niin monta kertaa, että asia varmasti tulee ymmärretyksi, ja valmentajan rauhallinen ja rennon lupsakka kertomistyyli kyllä saa pysymään kelkassa, vaikka ei olisikaan ravintoasioihin aiemmin kovin syvällisesti perehtynyt. Syy, miksi halusin teille tulla tänään tästä vinkkaamaan on se, että Skholen ravintovalmennus maksaa vain 99 euroa, ja siitä hyötyy koko perhe. (Hinta on todella pieni verrattuna yllämainittuun henkilökohtaiseen ravintovamentajatapaamisen ja vastaavasti sisältö on aivan toista, kuin erään tunnetun nettivalmennusfirman niinkutsutut ruokavaliot, joita minäkin haksahdin vuosi sitten kokeilemaan.) Voit katsella jaksoja yhdessä sen toisen puoliskosi kanssa, ja saada ehkä hänetkin näin innostumaan puhtaamman ja terveellisemmän ravinnon ajatuksesta, ja kun lähdette soveltamaan oppeja käytäntöön, myös perheen lapset hyötyvät valmennuksesta terveellisemmän ruokavalion muodossa. Melko moni suomalainen varmasti kuvittelee syövänsä oikein. Niin minäkin tein aiemmin, ja ajattelin, että lautasamallin noudattaminen takaa minulle terveellisen elämän. Jatkuva sairastelukierre ja väsymys ja vetämättömyys saivat minut kuitenkin toisiin aatoksiin, ja siksipä lähden aivan puhtaalla sydämellä suosittelemaan teillekin tätä valmennusta. Ravintovalmennushan voisi olla vaikkapa melko oiva koko perheen joululahjaidea, tammikuussahan me perinteisesti kaikki vannotaan taas aloittavamme se parempi elämä. Nyt siihen olisi hyvät avaimet tarjolla. Käykäähän kurkkaamassa Skholen sivuilla, ensimmäisen videonpätkän pääsee katselemaan ihan ilmaiseksi, jottaa pääsee vähän jyvälle, mikä on homman nimi.
greens-266560_640.jpg
Ps. Sivustolla pääsee myös aivan ilmaiseksi tutustumaan valmentaja JP:n terveellisiin resepteihin, kurkkaahan täällä.

Missoni Home

tiistai 16. joulukuuta 2014

Koska kaikkialla on säkkipimeää, lienee sama ottaa sisustusaiheisetkin kuvat siellä, missä valaistus on yhtä heikkoa ympäri vuoden. Siis kodinhoitotila/wc:ssä. Tilaa, jonne luonnonvaloa ei tule lainkaan, ei kovin useasti tule kuvattua. Nyt kuitenkin iski inspiraatio, kun mallailin paikoilleen Hullujen Päivien sijotustani, eli Missoni Home Keith-pyyhkeitä.* Edellisillä hullareilla jäin nuolemaan näppejäni, mutta nyt olin varautunut, ja kerännyt ostokseni valmiiksi ostoskoriin, jonka sitten vaan aamulla heti seitsemältä aktivoin. Joo-o, hullunhommaa, sanoisi joku. Nyt voin kuitenkin rastia taas yhden haaveen yli toivelistaltani. Oletteko te listanneet sisustustoiveitanne jonnekin? Minulla on jopa Pinterestissä oma ostoslista-kansioni, joka sisältää niin realistisia kuin epärealistisempiakin toiveita... 
Kodinhoitotilassamma vallitsee (yllättävästi) muutenkin mustavalkoinen värimaailma, joten Missonin pyyhkeistäkin halusin nimenomaan nämä Keith-pyyhkeet, vaikka ihan hetkisen verran harkitsinkin värikkäämpiä versioita. Vanhassa vara parempi.
IMG_9284.jpg
IMG_9305.jpg
IMG_9307.jpg
IMG_9282.jpg
IMG_9296.jpg
IMG_9285.jpg
Kodinhoitotilamme on parin neliön pikkuruinen tila, joka erottuu suihkutilasta lasiseinämällä ja ovella. Ihailen aina omakotitaloissa vieraillessani tilavia kodinhoitotiloja, joissa oikeasti mahtuu kuivattamaan pyykin ja tarpeen tullen vaikka säilyttämään silityslautaa tai mankeliakin, mutta meidän tehoneliöasunnosamme ei moiseen luksukseen ole lattiapinta-alaa riittänyt. No, näilläkin neliöillä pärjätään, mutta rehellisyyden nimissä pyykinkuivausteline töröttää ainakin neljänä päivänä viikossa eteisen ja olohuoneen välimaastossa. Kas siinäpä arkista sisustuselementtiä kerrakseen. 


                                         Our black and white toilet / utility room with the new Missoni Home towels.



(* Kaupallinen linkki.)

Kolmas adventti

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Hyvää kolmatta adventtia! Täällä on tänään hoidettu viimeiset tonttuhommat kuntoon ja koristeltu pikkumiehen kanssa kuusikin. Ikikuusessa on se hyvä puoli, että sen voi halutessaan kantaa jo hyvissä ajoin sisälle. Jamppa tinkasi viimeiseen asti pinkkiä joulukuusta, mutta vanhalla vihreällä kuitenkin mennään. Auta armias sitä päivää, kun jossain oikeasti törmätään siihen pinkkiin kuuseen, kun vakuutteluni niiden olemassaolemattomuudesta kaikuivat kuuroille korville... Eilen paisteltiin myös piparit ja tortut, ja Jamppa sekkupoikineen edusti sitten niin tarkkaa makuraatia, että gluteenittomat piparit jäivät syömättä. Vai liekö vika paistajassa, joka onnistui jättämään molemmat pellilliset himppasen raaoiksi. Minun piparinpaistossani kun on aina ollut vain kaksi vaihtoehtoa; pohjasta mustaksi poltetut tai raa'ahkon pehmeät. Nyt kun vielä keksisi, että missä välissä ne lahjat paketoidaan tenavalta salassa. Pitää varmaan uhrata jonkun yön unista paketointiaika. Joko teillä alkaa olla jouluvalmistelut mallillaan?
IMG_7307.jpg

Jouluasetelma

lauantai 13. joulukuuta 2014

Joo, hiljaista on ollut täällä blogissa kuin huopatossutehtaalla. Mutta kun karhunpoika sairastaa, niin silloin pysähtyy aina muu elämä hetkeksi, sen verran intensiivistä huolenpitoa ja läheisyyttä dramaattinen pikkupotilaamme vaatii. Mene ja tiedä sitten liittyykö asiat toisiinsa, mutta muutama päivä influenssapiikin jälkeen nousi Jampalle korkea kuume, ja lisäksi alkoi armoton yskä ja flunssa, joka huipentui sitten tietysti viikon kestettyään korvatulehdukseen.Joten täällä ollaan sitten hoidettu ja sylitelty oikein urakalla viikon verran. 
Mutta tänään koitti hetkinen vapautta, kun ukkeliini kellahti juuri päiväunille, joten ehdin napsaista muutaman kuvan mustanpuhuvasta jouluasetelmasta, joka koostuu pitkälti tämän vuoden uusista jouluhankinnoista.
IMG_9694.jpg
Tine K.n miniatyyrituoksukynttilä paikkaa aidon kuusen puutteen jättämää tuoksuvajetta tuoksumalla juuri ja juuri sopivasti havulta. '
IMG_9695.jpg
Kuvan kuuset ovat myös Tine K.n tuotteita, joiden väliltä en taannoisella marraskuisella jouluhassahtamisreissullani Lifestylenordiciin vaan osannut päättää, joen ne oli saatava molemmat. Keraamiset raidalliset kuusenpallot ovat House Doctorilta, samoin kuin kuvan laidassa vilahtavat paperiornamentit.
IMG_9690.jpg
Kynttilälyhdyt ovat niinikään Tine K:lta, ja ne ovatkin jo aiemmasta postauksesta tuttuja. Asetelman takana oleva maljakko on syyskuinen ostos Hemtexiltä ja valosarja Bauhausista. Ensimmäistä kertaa tulin hankkineeksi tuollaisen valosarjan, joka toimii pattereilla, niin jopas on kätevä, kun sen voi sujauttaa kokonaan maljakkoon ja piilottaa katkaisinrasian pohjalle. Pikkuruinen lasikupu on myös vanhempia hankintoja Hemtexiltä, ja minikuusenpallot löytyivät Prismasta.
On muuten melkoista suherointia tämän kuvaamisen kanssa, kun taidot on vähän niin sun näin. Eri kuvausasetusten kanssa pelatessa värit vaihtelevat melkoisesti, ja ylläoleva kuvakin näyttää toisessa valossa tältä...
IMG_9672.jpg
Kumpi kuva teidän silmää enemmän miellyttää? Ylempi lämminsävyinen vai alempi kylmänsävyinen?



                              Waiting for Christmas. A little bit something from Tine K and House Doctor.